Flix Tip

Flix Tip: The Break (La Trêve)

Als Belgische series ons al bereiken, dan is dat eigenlijk altijd een Vlaamse productie. Series uit Wallonië worden in Nederland zelden tot nooit uitgezonden, maar dankzij Netflix hebben we wel kennis kunnen maken met The Break. Of zoals de originele titel luidt: La Trêve. En dat is maar goed ook, want het verhaal rondom Yoann Peeters heeft een… Read More »

Flix Tip: London Spy

Soms zijn de makers van een serie al voldoende aanleiding om te gaan kijken. London Spy is zo’n voorbeeld, want met Tom Rob Smith als schrijver en Jakob Verbruggen als regisseur moet het wel een pareltje worden. Dat werd het ook, al brengt London Spy naar een heel ander verhaal dan je zou verwachten. Heb jij wel eens… Read More »

Flix Tip: Cannabis

Narcos en Gomorra zijn series die mateloos populair zijn op Netflix, maar niet alleen in Colombia en Italië is de drugshandel aan de orde van de dag. Ook dichter bij huis vierde de drugshandel lange tijd hoogtij. Wist je dat er lange tijd een drugshandel heeft plaatsgevonden tussen Marokko en Europa? De serie Cannabis geeft ons een kijkje achter… Read More »

Flix Tip: Divines

Netflix richt de pijlen ook steeds meer op films en dat begint ook steeds succesvoller te worden. De eerste Golden Globe-nominatie is namelijk binnengesleept met Divines. Een film die in Nederland een beetje ongemerkt is verschenen op de streamingdienst, maar dus wordt gezien als één van de beste internationale films van 2016. Heb jij wel eens een serie,… Read More »

Flix Tip: The Cliff

Scandinavische series gaan er erg goed bij ons in. Deze week verschenen er nog meerdere titels uit Denemarken, Zweden en Noorwegen. Maar IJslandse series, die zien we zelden. The Cliff is daar nu een zeer prettige uitzondering op. Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen?… Read More »

Flix Tip: Captive

Met Captive pakt Netflix opnieuw uit met een beklijvende truecrime documentairereeks. Zaten we een jaar geleden in de kerstvakantie allemaal gekluisterd aan de buis voor Making a Murderer, de kans is groot dat je begin januari mee moet kunnen praten over Captive. Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk… Read More »

Flix Tip: The Bletchley Circle

Je bent de enige die door heeft wat er gaande is in een grote zaak, maar niemand neemt je serieus. Zo voelen de vrouwen zich in The Bletchley Circle, met als enige reden dat ze niet serieus worden genomen is dat ze vrouw zijn. En dat terwijl ze pas enkele jaren eerder nog een belangrijke rol speelden in… Read More »

Flix Tip: Shooter

Shooter is één van de kersverse series die op Netflix tegelijk loopt met de uitzendingen in de Verenigde Staten. Terwijl je een rustig en teruggetrokken leven leidt denk je oude vrienden te helpen. Als je vrouw je ook nog overtuigt ga je er volledig voor, tot het gruwelijk mis gaat en je opeens door hebt dat je erin… Read More »

Flix Tip: Paranoid

Paranoid is in navolging van het zeer goed ontvangen Marcella opnieuw een ITV-serie waar Netflix de wereldwijde streamingrechten van heeft verworven. Onze verwachting is dat deze crimeserie eveneens een hit gaat worden, want vanaf de eerste scene word je gegrepen. Op een speelplaats zijn moeders en kinderen vrolijk aan het spelen, tot er een man in een hoody… Read More »

Flix Tip: Velvet

Spaanse series zijn hot, want na Grand Hotel wordt nu massaal de serie Velvet opgezet. In het Spanje van de jaren vijftig worden de erfgenaam van een modehuis en een mooie naaister verliefd, ondanks de bezwaren van zijn familie. Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt… Read More »