Hoe werkt Netflix?

Hoe werkt Netflix? Dit is heel eenvoudig! Met Netflix heb jij als televisiekijker de afstandbediening zelf in handen. Deze Amerikaanse videodienst  biedt online films en series aan. Je bepaalt zelf waar in huis en wanneer je welke film of serie bekijkt. Ook documentaires zullen tot het aanbod behoren.

Engels- en Nederlandstalig

Als abonnee heb jij de keuze uit Engelstalige series als Homeland of Breaking Bad, maar ook oudere series. Bovendien hoef je niet meer te wachten tot een Nederlandse zender de serie gaat uitzenden. Met Netflix loop je gelijk met de Verenigde Staten. Voor films geldt hetzelfde. Je kunt kiezen uit de laatste films, maar het is ook mogelijk om een film te bekijken die je al lang niet meer hebt gezien! Je hebt zelf de keuze om met of zonder ondertiteling te kijken. Programma’s voor kinderen zullen in het Nederlands nagesynchroniseerd worden. Naast de Engelstalige films en series zal er ook Nederlandstalig aanbod van films en series komen!

Netflix TV

Hoe werkt Netflix?

Als gebruiker van Netflix zul je op je wenken bediend worden, want hoe werkt Netflix? Op het opstartschem van Netflix zal er een rij van New Releases en een rij van Onlangs toegevoegd zichtbaar zijn. Bij Onlangs toegevoegd zul je de films en series te zien krijgen die de afgelopen dertig dagen zijn toegevoegd. Bij New Releases kun je kiezen uit films die de afgelopen anderhalf jaar zijn uitgekomen, of in de bioscoop hebben gedraaid. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelfstandig te zoeken op titels.

Daarnaast zal Netflix een persoonlijk aanbod voor je samenstellen. Op basis van jouw kijkgedrag weet het programma precies waar jij van houdt. Ben je een liefhebber van romantische komedies, dan zal Netflix met suggesties komen van hetzelfde genre. Hou je meer van actiefilms, dan zal Netflix hier een passend aanbod bij zoeken.

Hoe werkt Netflix om films te kijken? Het afspelen van een film of serie werkt in feite hetzelfde als het afspelen van muziek met Spotify. Met deze muziekdienst stream je het door de gebruiker geselecteerde liedje. Netflix werkt niet anders, alleen dan voor films en series. Je zoekt dus een titel op en drukt op play. Jouw keuze zal direct afgespeeld worden, zonder reclameonderbreking. Er is dus wel een internetverbinding vereist terwijl je kijkt.

Streaming voor een koopje

Als abonnee van Netflix krijg je dus onbeperkt toegang tot de complete database, maar hoe werkt Netflix met betalingen?. Video on demand is al langer beschikbaar in Nederland, maar Netflix maakt het verschil. In tegenstelling tot andere aanbieders betaal je bij Netflix niet per film of serie, maar betaal je een vast bedrag per maand. Dat is 8,99 euro per maand. Als nieuwkomer kijk je de eerste maand geheel gratis! Voor dit bedrag kun je op twee devices tegelijk kijken. Je kunt het pakket ook uitbreiden zodat je op vier schermen tegelijk kunt kijken, handig voor grote gezinnen of als je in een studentenflat samen een abonnement neemt. Dit pakket is 11,99 euro per maand.

Netflix ook voor PlayStation 3, Playstation 4, Xbox, Wii, iPad en Android

Het kijken van films en series hoeft niet alleen vanaf je PC of Mac. Het is ook mogelijk om te streamen vanaf je PlayStation 3, Xbox, Nintendo Wii, iPad of Android-apparaat. Daarmee kun je dus zelf bepalen waar in huis je de film of serie bekijkt. In de slaapkamer, badkamer, keuken of gewoon in de woonkamer!

Playstation 3 Netflix applicatie

Om gebruik te kunnen van Netflix vanaf je PS3 dien je eerst de applicatie te downloaden op je spelcomputer. Hoe werkt Netflix op je Playstation 3? Bekijk die Quick Guide hieronder voor de volledige uitleg:

De Netflix applicatie is ook beschikbaar voor de Playstation 4!

Krijg jij onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

One thought on “Hoe werkt Netflix?

  1. Pingback: Ximon stopt, aanbod mogelijk naar Netflix » Netflix Nederland - Streaming Films en Series voor een koopje

Comments are closed.