Netflix Originals Serie: House of Cards

House of Cards behoort tot één van de populairste series ter wereld. De serie hoort thuis in het rijtje Game of Thrones, Breaking Bad, The Walking Dead en Homeland. Op IMDb scoort House of Cards een 9,0, gebaseerd op 180.000 (!) gebruikers. Omdat de serie exclusief te zien is bij Netflix vaart de streamingdienst wel bij het succes van House of Cards. House of Cards is een remake van de gelijknamige Britse serie uit 1990, die ook te zien is op Netflix. In 2016 is het vierde seizoen verschenen, waarin Frank Underwood met vrijwel alles en iedereen moet strijden om zijn machtige positie te behouden.

Titel: House of Cards (4 seizoenen)
Bekijk deze serie direct
Genre: Drama
Jaar:  2013 – heden
Duur: 50m
Leeftijd kijkersadvies: 16+
IMDb: 9.0
Toegevoegd op: 4-3-2016

Regisseur: Varieert
Acteurs: Kevin Spacey, Robin Wright, Michel Gill

Bekijk het volledige aanbod van Netflix

Francis Underwood is een man die er niet van houdt om tegengewerkt te worden. Als blijkt dat de door President Walker beloofde job als minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten toch naar iemand anders gaat komt de duivel in Underwood naar boven.

Medogenloze Frank Underwood

Frank Underwood zegt de President toe dat hij zich schikt in zijn rol als congreslid en het werven van stemmen. Ondertussen smeedt hij thuis echter een eigen plan, met zijn vrouw Clair Underwood, om zich op gepaste wijze te wreken. Underwood heeft het op de hoogste positie in het Witte Huis gemunt: het presidentschap.

Om zijn (persoonlijke) doelen te bereiken gaat Underwood tot het uiterste. Op het ideale moment komt het congreslid in contact met Zoe Barnes, een beginnende ambitieuze journaliste. De twee gebruiken elkaar om hun persoonlijke plannen te realiseren. Underwood geeft Barnes inside information uit het Witte Huis. Dit zorgt voor de gewenste opschudding in de Amerikaanse hoofdstad Washington en Barnes geniet plotseling, de door haar gewenste, landelijke  bekendheid.

HoCblokje2seizoenenOndertussen spant Underwood meer mensen voor zijn karretje en niet geheel toevallig zijn dit altijd mensen die een impuls voor hun carrière wel kunnen gebruiken. Underwood manipuleert mensen en deinst er niet voor terug om zelf vieze handen te maken. Hoe dichter Underwood bij zijn uiteindelijke doel komt, hoe meedogenlozer hij wordt. Het begin van het tweede seizoen zorgt direct voor een gigantische schok en toont aan waar Underwood allemaal toe in  staat is.

House of Cards seizoen 2

Waar het eerste seizoen van House of Cards meer gericht is op de landelijke politiek (en het bedrog wat hier bij komt kijken), breidt zich dit in het tweede seizoen steeds meer uit naar de internationale politiek. Door toedoen van Frank Underwood komt de relatie tussen de Verenigde Staten en China verder onder druk te staan en dit komt Frank maar al te goed uit. In het Witte Huis lijken maar weinig mensen in de gaten te hebben met welk machtsspel ze te maken hebben.

Op dat moment is er al lang geen sprake meer van een samenwerking tussen Underwood en de pers. De journalistiek is nu juist één van de grootste vijanden van Underwood geworden, omdat zij steeds dichter bij de waarheid komen. Het is schaken op meerdere borden tegelijk voor Underwood en dat zorgt meer en meer voor problemen. Het wordt steeds moeilijker om de touwtjes in handen te houden, maar de politicus heeft er geen enkele moeite mee om dan vals te spelen…

House of Cards Seizoen 3

House of Cards gaat op 27 februari 2015 verder met het derde seizoen.

Enthousiast geraakt door de Netflix Original Series? Bekijk hier welke Netflix Originals er allemaal te zien zijn in Nederland.

Krijg jij onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?