Laatste nieuws over Netflix

10 brandende vragen na The Witcher seizoen 2

Het tweede seizoen van The Witcher staat nu al een tijdje op Netflix, maar de verhalen van Geralt of Rivia, prinses Cirilla van Cintra (Ciri) en Yennefer of Vengerberg zijn zéker nog niet allemaal verteld. Sterker nog: er zijn een hele hoop vragen die nog beantwoord dienen te worden!

10. Wat zijn Dijkstra en de ‘uilenvrouw’ van plan?

Seizoen 2 van The Witcher introduceert Dijkstra, ‘heer der spionnen’ van het koninkrijk Rodania. Hij schakelt Dara in om Xin’trea in de gaten te houden, maar dat niet alleen: we zien hem ook meermaals met een uil praten. In de seizoensfinale blijkt het om Philippa te gaan, een personage dat lezers van de boeken en spelers van de games wel kennen, maar nieuw is in de serie. Wat zijn de twee van plan? We verklappen alvast: in seizoen 3 spelen zij een belangrijke rol!

9. Wie trekt aan de touwtjes bij Rience?

Rience is een angstaanjagende tovenaar die het vooral van vuurmagie moet hebben. Maar wie is zijn opdrachtgever precies? In het tweede seizoen van The Witcher zien we alleen dat hij gerekruteerd wordt in zijn cel, maar verder zijn er nog geen onthullingen gedaan. Dat gebeurt vermoedelijk wél in het derde seizoen.

8. Gaat Tissaia achter Ciri aan?

Tissaia is een de krachtigste én machtigste karakters uit The Witcher; een tovenares die een diepe band onderhoudt met Yennefer. Aan het einde van seizoen 2 zien we hoe ze, samen met de alliantie van koningen, een prijs op het hoofd van Ciri zet. Maar ze weet natuurlijk niet dat Yen de jonge prinses en ‘wannabe‘ witcher onder haar hoede heeft genomen…

7. Wat is het lot van de elfen?

De elfen hebben het niet makkelijk in de wereld van The Witcher en dat komt in het tweede seizoen van de serie goed tot uiting. Francesca, de nieuwe leider van het volk, sluit in seizoen 2 een deal met de Voleth Mair, omdat ze zich zó graag voor wil planten. Dat lukt, maar haar baby wordt vermoord en Francesca raakt he-le-maal de weg kwijt. Ze reist af naar de noordelijke dorpen, om aldaar elk kind op haar pad te vermoorden… Wat is haar lot in seizoen 3?

6. Lukt het Vesemir eindelijk om nieuwe witchers te maken?

De witchers worden met uitsterven bedreigd, al helemaal na de gebeurtenissen in het tweede seizoen van The Witcher. Vesemir wil ontzettend graag nieuwe witchers creëren, maar dat gaat niet vanzelf. Het bloed van Ciri is de sleutel, zo weten we inmiddels, maar is ze bereid om dit nóg een keer af te staan?

5. Sluit Jaskier zich aan bij Geralt, Ciri en Yen?

In seizoen 1 van The Witcher waren Geralt en Jaskier twee handen op één buik, al genoot de witcher niet altijd van het gezelschap van de bard. In het tweede seizoen krijgt die vooral met Yennefer te maken, maar in de laatste aflevering vormen Geralt, Ciri en Yen weer één team. Krijgen zij gezelschap van Jaskier of staat hij er alleen voor?

4. Wat gebeurt er met Cahir en Fringilla?

Cahir wordt gevreesd op het slagveld, waar Fringilla een van de sterkste magiërs is in de wereld van The Witcher. De twee gaan bepaald niet gemoedelijk met elkaar om, maar zijn tot elkaar veroordeeld. Aan het einde van het tweede seizoen van de Netflix-show zien we dat de ‘White Flame’ (Emhyr, heerser van Nilfgaard) zijn generaal en tovenares in de smiezen heeft. Hij betrapt ze op een leugen, maar volgen er represailles?

3. Komt Ciri achter de ware identiteit van Emhyr?

We weten inmiddels dat Emhyr eigenlijk Dunny is, de egelman die in seizoen 1 van The Witcher gered wordt door Geralt. Hij is tevens Ciri’s vader, maar wanneer komt zij dat te weten? In seizoen 3 al of later?

2. Speelt The Wild Hunt een belangrijke rol in seizoen 3?

Iedereen lijkt achter Ciri aan te zitten en The Wild Hunt is hier geen uitzondering op. Deze vervaarlijke ruiters willen de krachten van de prinses stelen om op die manier de ‘Gate of the World’ te kunnen besturen. Het tweede seizoen van The Witcher introduceert The Wild Hunt, maar het is natuurlijk de vraag of seizoen 3 hierop voortborduurt. Mogelijk worden de ruiters in de ijskast gezet, om in het vierde seizoen weer te verschijnen.

1. Bezoeken Geralt, Ciri en Yen nieuwe Spheres?

De zogenaamde Conjunction of the Spheres is een belangrijk moment in The Witcher; een botsing van dimensies. De gebeurtenis leidde ertoe dat mensen en monsters strandden op het Continent. In het tweede seizoen zagen we Geralt, Ciri en Yen zo’n Sphere bezoeken, waar ze The Wild Hunt zagen. Er zijn er echter véél meer…

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als The Witcher seizoen 3 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?