Laatste nieuws over Netflix

10 films en series op Netflix die gebaseerd zijn op boeken

Het aanbod van Netflix zit vol parels. Toch is het soms lastig om een geschikte titel te vinden om naar te kijken. Ben je groot fan van boeken en verslind je het ene boek na het andere, dan vind je in dit artikel echte kijktips. Of ben je niet zo’n lezer en wil je op de hoogte blijven door de verfilmingen, dan ben je hier ook aan het juiste adres. In dit artikel vind je tien films en series op Netflix die gebaseerd zijn op boeken.

1. The Alienist

De dramaserie The Alienist is gebaseerd op het gelijknamige boek van Caleb Carr. In de serie en het boek draait het om Laszlo Kreizler (Brühl). Hij is een briljante, maar ook obsessieve ‘Alienist’. Als iemand weet hoe geesteszieke patiënten behandeld kunnen worden, dan is het Kreizler wel. Als in 1896 een reeks gruwelijke moorden plaatsvinden, wordt Kreizler samen met John More (Evans) en Sara Howard (Fanning) ingezet om het mysterie op te lossen.

2. Virgin River

Virgin River is een groot succes geworden op Netflix. De serie is echter gebaseerd op een flinke boekenreeks. De romantische dramaserie is namelijk gebaseerd op de romans van Robyn Carr. In de serie volgen we Mel. Ze heeft het gehad met haar oude leven en wil het als verpleegster uit LA een nieuwe start maken. Ze verhuist naar een afgelegen stadje genaamd Virgin River, maar daar is het rustiger dan ze denkt. In de boekenreeks zijn in totaal twintig boeken verschenen.

3. Firefly Lane

Met Katherine Heigl en Sarah Chalke in de hoofdrol kunnen we sinds 2021 aan de slag met Firefly Lane. Daarin draait het om de hartsvriendinnen Tully en Kate die elkaar als sinds hun tienerjaren kennen. Ze steunen elkaar door dik en dun en daar lijkt niemand tussen te komen… Het verhaal uit de serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Kristin Hannah.

4. Bird Box

Bird Box werd eind vorig jaar massaal bekeken en het verhaal van de film is ook gebaseerd op een boek. Het boek Bird Box, in het Nederlands ook bekend onder de naam De Kooi, werd geschreven door Josh Malerman. De film met Sandra Bullock in de hoofdrol vertelt een indrukwekkend verhaal. Vijf jaar nadat een duistere kracht het merendeel van de bevolking tot zelfmoord heeft gedreven, doen een overlevende vrouw en haar kinderen er alles aan om veilig te blijven.

5. Alias Grace

De miniserie Alias Grace is gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood, de schrijfster die ook verantwoordelijk is voor het boek van The Handmaid’s Tale. In de Netflix Original worden we meegenomen naar het 19e-eeuwste Canada. Een psychiater krijgt de moeilijke taak om te bepalen of een moordenares ontoerekeningsvatbaar is. Inmiddels zit Grace Marks al zestien jaar vast, maar zorgt Simon Jordan nu voor de ommekeer?

6. Bridgerton

In het eerste seizoen van Bridgerton werden we meegenomen naar het liefdesleven van Daphne Bridgerton. Ze verloor haar hart aan Simon Basset, de Duke of Hastings. Er komen echter nog meer seizoenen aan, zo komen we ook meer te weten over de andere broers en zussen uit de Bridgerton-familie. De serie is gebaseerd op de boekenreeks van Julia Quinn. Daarin verschenen in totaal acht boeken.

7. You

You over de obsessieve Joe Goldberg verscheen aan het eind van 2018 op Netflix en groeide binnen no time uit tot een groot succes. Het eerste seizoen van de serie is losjes gebaseerd op de gelijknamige roman van Caroline Kepnes uit 2014. Voor het tweede seizoen wordt het boek Hidden Bodies gebruikt als leidraad. In You zien we hoe boekverkoper Joe verliefd wordt op Beck. Waar hij eerst de ideale schoonzoon lijkt te zijn, blijkt hij al snel een obsessieve stalker die niet te vertrouwen is.

8. Schindler’s List

Schindler’s List is een ware klassieker. Deze film verscheen in 1993 en is afkomstig van Steven Spielberg. Het verhaal van de film is gebaseerd op het boek Schindler’s Ark van Thomas Kenaelly dat in 1982 verscheen. De historische fictie-roman vertelt het verhaal van de Duitse zakenman Oskar Schindler. Hij werd een held toen hij ervoor koos al zijn geld te spenderen aan het redden van 1100 Joden in de Tweede Wereldoorlog.

9. Girlboss

Ook de Amerikaanse komedieserie Girlboss is gebaseerd op een boek. De serie vertelt het autobiografische verhaal van Sophia Amoruso. Ze besluit Nasty Gal op te zetten, een internetbedrijf waarbij ze dan nog geen idee heeft wat haar te wachten staat. Al snel leert ze wat het is om de baas te zijn en lukt het haar om haar idee om te zetten tot een succesvolle onderneming.

10. No Country for Old Men

No Country for Old Men is gebaseerd op de gelijknamige roman van Cormac McCarthy. De gebroeders Coen zijn vervolgens aan de slag gegaan om het boek te verfilmen. Met grote successen, want de film won Oscars voor Beste film, regie, scenario en acteur in een bijrol (Javier Bardem). De film vertelt het verhaal van een nietsvermoedende jager, een doorgewinterde sheriff en een bloeddorstige huurmoordenaar. Ze kennen elkaar niet, maar komen samen door een misgelopen drugsdeal en een tas vol geld.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?