Laatste nieuws over Netflix

10 Kerstfilms en Kerstseries om deze winter naar uit te kijken

Kerstmis mag dan nog een goede maand weg zijn, toch warmt Netflix ons alvast op met heel wat kerstfilms en kerstseries. Zo komen we al helemaal in de feeststemming en dat wordt alleen maar beter. Daarom hebben wij 10 kerstfilms en kerstseries voor je op een rij gezet om deze winter naar uit te kijken.

The Christmas Chronicles II

Twee jaar geleden hebben Kate en Teddy Pierce samen met de kerstman kerst gered. Er is sindsdien veel veranderd. Kate is ondertussen een cynische puber geworden en zet zich enorm af tegen de nieuwe samenstelling van het gezin. Ze spendeert, met veel tegenzin, samen met haar moeder, de nieuwe vriend van haar moeder en zijn zoon Jack kerst in Cancun waarop ze besluit om weg te lopen. Wanneer er plotseling een schurk opduikt die ermee dreigt om de Noordpool te verwoesten, moeten Kate en Jack opnieuw samen met de kerstman het kerstfeest proberen te redden.

The Princess Switch: Switched Again

Hertogin Margaret komt onverwacht op de troon van Montenaro terecht terwijl ze door een moeilijke periode gaat met haar vriend Kevin. Haar dubbelganger, Prinses Stacy van Belgravia, doet er alles aan om de twee geliefden weer bij elkaar te brengen. Maar door de plotselinge verschijning van een knap lid van de Koninklijke familie die het hart van Margaret koste wat kost wil stelen wordt dat nog moeilijker. Het onverwachte bezoek van Margarets feestende nichtje (een derde look-alike die haar eigen ambities heeft) gooit nog meer roet in het eten. Tel dit alles bij elkaar op en je hebt het recept voor driedubbele kerstproblemen.

De Familie Klaus

Jules Claus houdt helemaal niet van Kerstmis. Na het overlijden van zijn vader vorig jaar, wil hij niets meer te maken hebben met de zogenaamde ‘mooiste tijd van het jaar’. Als zijn moeder aan het werk is, brengt Jules graag tijd door in de speelgoedwinkel van zijn grootvader. Op een dag vindt hij een magische sneeuwbol die hem op bijzondere wijze naar de verste uithoeken van de wereld kan brengen. Tijdens zijn avontuur ontdekt hij iets verbazingwekkends: niemand minder dan zijn eigen grootvader is de enige echte kerstman! De traditie blijkt al jaren in de familie te zitten, en nu Jules zijn vader er niet meer is heeft zijn grootvader de taak weer op zich genomen… Wanneer grootvader zijn been breekt besluit Jules hem te helpen. Maar voordat hij het kerstgevoel kan delen met anderen, moet hij eerst zelf weer leren om van het mooiste feest ter wereld te houden.

Jingle Jangle: A Christmas Journey

Jingle Jangle: A Christmas Journey is een muzikaal avontuur en visueel spektakel voor de hele familie. In dit magische kerstverhaal volgen we de wonderbaarlijke speelgoedmaker Jeronicus Jangle die in het authentieke stadje Cobbleton de meest bijzondere dingen uitvindt. Op een dag wordt Jeronicus’ zijn meest waardevolle uitvinding gestolen. Wanneer blijkt dat zijn vertrouwde leerling hierachter zit, is het aan de slimme en innovatieve kleindochter van Jeronicus om hem te helpen. Samen doen ze er alles aan om de magie terug te brengen.

Holidate

Sloane en Jackson kennen elkaar nog niet maar ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze hebben een hekel aan de feestdagen. Ze zijn allebei single en dit zorgt ervoor dat ze tijdens de feestdagen aan de kindertafel moeten zitten of nog erger, ze worden op ongemakkelijke dates gestuurd. Wanneer ze elkaar voor het eerst ontmoeten na een bijzonder slechte kerstdag, spreken ze af om het komende jaar bij elke feestelijke gelegenheid elkaars holidate te zijn. Met een wederzijdse minachting voor de feestdagen en de zekerheid dat ze geen gevoelens hebben voor elkaar, vormen ze het perfecte team. Maar nu een jaar vol absurde feesten er bijna op zit, ontdekken Sloane en Jackson dat het delen van alles waar ze een hekel aan hebben misschien toch gewoon iets is waar ze onverwacht van zijn gaan houden…

Home For Christmas 2 (Hjem til jul)

Eén van de verrassende kersthits van 2019. De Noorse serie Hjem til jul – oftewel Home for Christmas – heeft dan ook een tweede seizoen gekregen. Het draait om de 30-jarige Johanne, een alleenstaande verpleegster die een appartement deelt met haar vriendin Jørgunn. Bijna iedereen in haar omgeving heeft een vriend, is vaak getrouwd en er zijn altijd kinderen. Iedereen zeurt aan haar kop dat ze eens op zoek moet naar een vriend. Tijdens een familiediner zegt ze dat ze een vriend heeft, waarop haar moeder die met Kerstmis maar wat graag wil ontmoeten. Johanne moet nu koortsachtig op zoek naar een vriend.

Holiday Home Makeover with Mr. Christmas

We kennen ze allemaal. De grote Amerikaanse huizen die van kelder tot schoorsteen zijn versierd met kerstverlichting, kerstmannen en vooral héél veel Kerst. Mr. Christmas is de overtreffende trap. Mr. Christmas is zo veel meer dan alleen maar een interieurontwerper die een krans en wat lichtjes ophangt. Hij neemt zijn klanten mee op een emotionele reis om zo de ware betekenis van de feestdagen te ontdekken. Volgens Mr. Christmas gaan de feestdagen over het vieren van tradities zoals de liefde, het leven, familie en vrienden. Elk jaar, wanneer de feestdagen er weer aankomen, werkt hij de klok rond om er voor te zorgen dat alle brave kinderen de vreugdevolle makeover krijgen die ze verdienen.

Dash & Lily

Wanneer de cynische Dash en optimistische Lily dromen en verlangens in een notitieboekje delen, dat ze over en weer aan elkaar doorgeven op verschillende plekken in New York City, ontstaat er een vakantieliefde. Ze ontdekken al snel dat ze meer gemeen hebben met elkaar dan ze zouden verwachten. De serie is gebaseerd op de boekenreeks Dash & Lily’s Book of Dares geschreven door de New York Times bestseller Rachel Cohn en David Levithan.

Dolly Parton’s Christmas on the Square

Charles Dickens’ A Christmas Carol heeft al veel vertellingen, met Ebenezer Scrooge die de ware betekenis van Kerstmis door moet krijgen. Dolly Parton heeft nu haar eigen versie van dit klassieke verhaal, waarin de muziek van Parton een hoofdrol speelt. De kerststemming valt in duigen wanneer een kille vrouw het land van haar geboortestadje wilt proberen te verkopen. Kunnen muziek, magie, een engel gespeeld door Dolly Parton en herinneringen haar op andere gedachten brengen?

The Holiday Movies That Made Us

De films en het speelgoed dat ons in onze jeugd gevormd heeft, het zijn al zeer geslaagde docureeksen op Netflix. Nu gaan ze nog een stukje specifieker. In The Movies That Move Us werd met Home Alone al een absolute kerstkraker behandeld, in The Holiday Movies That Made Us worden er nog meer behandeld. Zoals Elf en The Nightmare before Christmas.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?