Laatste nieuws over Netflix

10 series om dit najaar naar uit te kijken

We kunnen toch wel stellen dat de zomer op zijn retour is, althans… is het dit jaar eigenlijk wel zomer geweest? Goed, de herfst komt eraan en dat betekent: op de bank neerploffen en Netflix aanzetten om series te bingen. De streamingdienst heeft wel wat voor je in petto…

You

In seizoen 3 van You zijn hoofdrolspelers Joe en Love getrouwd en verhuisd naar Noord-Californië, waar hun buren rijke tech-ondernemers, bevooroordeelde mama-influencers en Insta-famous biohackers zijn. Joe is aan de ene kant toegewijd aan zijn nieuwe rol als ‘liefhebbende’ echtgenoot en vader, maar is aan de andere kant bang voor de dodelijke impulsiviteit van Love. En laten we zijn eigen impulsen vooral niet vergeten! Joe ziet zijn nieuwe buurvrouw wel zitten, maar hoe moet hij in godsnaam ontsnappen aan de greep van zijn vrouw, die maar al te goed op de hoogte is van zijn trucjes?

The Witcher

In seizoen 2 van The Witcher keert Geralt of Rivia terug naar Kaer Morhen, de plek waar hij zijn eerste stapjes als Witcher zette. Daar hoopt hij zijn reisgenote Ciri veilig onder te kunnen brengen, maar je raadt het al… het duurt niet lang totdat Geralt zijn ‘Witcher-kunstjes’ weer op moet voeren om redding te brengen. Daar komt nog eens bij dat Ciri zélf misschien wel eens een groot gevaar kan vormen voor het personage van acteur Henry Cavill…

La Casa de Papel

Er zijn heel wat losse eindjes die in het vijfde en laatste seizoen van La Casa de Papel aan elkaar geknoopt moeten worden. Lisbon is per helikopter aangekomen bij de bank, maar de bankrovers zitten als ratten in de val… Inspectora Alicia Sierra lijkt ze telkens een stapje voor te zijn. Nu is het hoogstwaarschijnlijk zaak om zo veel mogelijk goud om te smelten en te hopen dat Sergio (El Professor) kan ontsnappen uit zijn benarde situatie. Aan het einde van seizoen 4 werd hij immers onder schot gehouden door Alicia! Eén ding is zeker: de grootste bankoverval uit de geschiedenis gaat zijn laatste uurtjes in.

Cowboy Bebop

Cowboy Bebop is de ‘Netflix-variant’ van de gelijknamige anime van Keiko Nobumoto en Shinichirō Watanabe, die in de jaren 90 immens populair was. De serie vertelt het verhaal van Spike Spiegel, Jet Black en Faye Valentine, drie huurmoordenaars uit de toekomst die op de meest gevaarlijke criminelen van het zonnestelsel jagen. En dat niet alleen, want het drietal moet het ook opnemen tegen demonen uit hun verleden…

Locke & Key

In de serie Locke & Key wordt vader Locke onder mysterieuze omstandigheden vermoord, waarna er voor de overgebleven gezinsleden (moeder en drie broers en zussen) niets anders op zit… Ze moeten naar hun voorouderlijk verhuizen. Daar liggen de magische sleutels echter voor het oprapen, en die lijken verband te houden met de dood van hun man dan wel vader. De Locke-kinderen verkennen de mysterieuze sleutels en hun krachten, maar krijgen te maken met een heuse demon, die ontwaakt en er alles aan doet om de sleutels te stelen!

Cobra Kai

In Cobra Kai 4 staat het All Valley-toernooi weer voor de deur, en ‘bad guy’ John Kreese roept de hulp in van zijn oude Vietnam-strijdmakker en miljonair Terry Silver, om voor een staaltje sabotage te zorgen… Vermoedelijk laat het nieuwe seizoen van Cobra Kai de aanloop naar dit karatetoernooi zien en de vervelende streken die Kreese probeert uit te halen. Zoals bekend traint Johnny Lawrence’ zoon Robby nu bij de Cobra Kai-dojo van Kreese, dus de confrontatie tussen Lawrence junior en senior wordt zo goed als zeker een van de hoofdpunten van de nieuwe afleveringen. Eén ding is zeker: Eagle Fang van Johnny en Miyagi Do van Daniel LaRusso krijgen de schone taak om de kwade plannen van Kreese en zijn hulpjes te dwarsbomen!

The Baby-Sitters Club

De Netflix-serie The Baby-Sitters Club is een verfilming van de jeugdboeken van schrijfster Ann M. Martin over een groep jonge meiden die samen een oppasbedrijfje runnen. Seizoen 2 van de show is nu op komst, maar Martin heeft anno 2021 al vijf boeken in haar serie geschreven én daarnaast ook nog eens drie spin-offs. Netflix heeft dus genoeg materiaal tot zijn beschikking voor véél meer seizoenen. De hoofdrollen in The Baby-Sitters Club worden gespeeld door Sophie Grace, Momona Tamada, Shay Rudolph, Malia Baker en Xochitl Gomez.

Colin in Black & White

American Football-quarterback Colin Kaepernick werd in 2016 wereldberoemd tot hij protesteerde tegen de Amerikaanse overheid door te knielen tijdens het volkslied. Colin in Black & White op Netflix richt zich op de tienerjaren van de footballspeler. In de zes afleveringen zien we hoe Kaepernick als zwart kind opgroeit in een wit adoptiegezin én hoe hij uiteindelijk quarterback is geworden. Kaepernick treedt in de serie zélf op als verteller: “We zien nog steeds dat veel verhalen over ras en de zwarte gemeenschap verteld worden door een ‘witte’ lens. Wij willen een nieuw perspectief creëren van de dagelijkse realiteit van zwarte mensen.”

Undercover

Over het plot van Undercover 3 kunnen we eigenlijk alleen maar speculeren. Wacht er na drugshandel (seizoen 1) en wapenhandel (seizoen 2) nu bijvoorbeeld iets als mensenhandel? Of een overval met gijzeling wellicht? Ook mogen we de rollen van Nathalie, de gekwetste weduwe van Laurent Berger en de nieuwe ‘flirt’ van Bob, niet vergeten. Zij zal toch niet zomaar uit de serie geschreven worden? De meest interessante theorie is misschien wel dat Ferry en JP, die ook opgepakt is, hun handen ineen gaan slaan in de gevangenis. In de aftiteling van seizoen 2 lazen we de tekst ‘wij moeten eens praten’. Is dat Ferry jegens JP, nu ze een gedeelde rivaal (Bob) hebben?

Midnight Mass

De afgelopen jaren waren The Haunting of Hill House en The Haunting of Bly Manor succesvolle horrorseries op Netflix. Maker Mike Flanagan tekende al snel een uitgebreide deal met de streamingdienst en in eerste instantie was de verwachting dat er nieuwe losse verhalen van The Haunting zouden verschijnen. Men besloot echter toch – al dan niet tijdelijk – om een afslag te nemen naar een compleet nieuw verhaal: dat van Midnight Mass. De cast van deze nieuwe horrorserie, waar wij veel van verwachten, bestaat uit: Kate Siegel, Henry Thomas, Annabeth Gish, Samantha Sloyan, Rahul Kohli, Alex Essoe en Michael Trucco.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?