Laatste nieuws over Netflix

10 Series om dit najaar naar uit te kijken

Met de zomer die bezig is aan zijn laatste stuiptrekkingen worden we weer langzaam naar binnen getrokken. Tijd om de fleece kleedjes uit de kast te halen en op de bank neer te ploffen om series te gaan bingen op Netflix. Dit najaar staat er dan ook weer het nodige op de rol waar we naar uit kunnen kijken.

Ratched

Het verhaal van Ratched is geïnspireerd op het memorabele karakter Nurse Ratched in One Flew Over The Cuckoo’s Nest van Evan Romansky. In de bloedstollende serie Ratched leren we Mildred Ratched kennen, een verpleegster die werkzaam is in een toonaangevende psychiatrische inrichting in North Carolina. Mildred gedraagt zich als een voorbeeldige verpleegster, maar naarmate de tijd vordert verandert dit volledig. Terwijl Mildred meer betrokken raakt bij de verontrustende experimenten die op mensen worden uitgevoerd in de inrichting, verliest ze haar onschuld en zien we hoe een zorgzame vrouw verandert in een monster. Mildred Ratched wordt gespeeld door Sarah Paulson. Ratched verschijnt op 18 september op Netflix.

The Haunting of Bly Manor

The Haunting of Bly Manor is het vervolg op The Haunting of Hill House. Het verhaal speelt zich af in de jaren’80 van de vorige eeuw in Engeland. Een jonge Amerikaanse nanny (Victoria Pedretti) moet voor de weeskinderen van Henry Wingrave zorgen. Ze verhuist naar Bly Manor, maar ondekt al snel dat niet alles is zoals het in eerste instantie lijkt. Al is het alleen al omdat de au pair van de kinderen aan een tragische dood stierf. Wat zijn de geheimen van Bly Manor? Haunting of Bly Manor verschijnt op 9 oktober op Netflix.

Fargo

Na lang wachten is het tijd voor een vierde verhaal van Fargo, met ditmaal Chris Rock in de hoofdrol. . Er zijn twee criminele families, waarvan Rock één van de twee leiders speelt. Om de vrede te bewaren hebben de twee families iets slims bedacht, want ze ruilen één van hun kinderen. Alles gaat uitstekend, tot er een belangrijk kopstuk komt te overlijden. Want dan blijken gemaakte afspraken nog maar weinig waard. Fargo seizoen 4 verschijnt in oktober op Netflix.

The Crown

We zijn inmiddels in de jaren’80 aanbeland, waarin Lady Di haar opwachting zal maken en Margaret Thatcher de premier is van Groot-Brittannië. Emma Corrin speelt Diana, terwijl Gillian Anderson de rol van Thatcher op zich zal nemen. De ingezette koers van de eerste vrouwelijke Britse premier lijkt vooral verdeeldheid te zaaien en ondertussen lopen de spanningen tussen haar en Queen Elizabeth hoog op. Dit wordt alleen maar erger wanneer Thatcher besluit het land de Falkland-oorlog in te leiden. The Crown seizoen 4 verschijnt op 15 november op Netflix.

Virgin River

Het tweede seizoen van Virgin River gaat verder waar seizoen 1 stopte. Hoe moet het verder met Mel en Jack nu de twee vernietigend nieuws voor hun relatie te horen hebben gekregen? Laat Mel Virgin River dan toch achter zich? Daarnaast komen we erachter waar Paige en Christopher zijn gebleven en blijkt Brady terug te keren. Zal hij Jack opnieuw kopzorgen geven en is de relatie van Doc en Hope nog te redden? Virgin River seizoen 2 verschijnt dit najaar op Netflix.

Unsolved Mysteries

Zes zaken zijn belicht en in het najaar komen er weer zes onopgeloste mysteries naar Netflix. De reboot van de truecrime reeks is een doorslaand succes en roept rondom de zaken veel vragen op. Het eerste seizoen bestond uit een aantal vermissingszaken en één speciale aflevering over ufo’s. Voor het tweede deel zal er in ieder geval een aflevering zijn over geesten. En dat in aanloop naar Halloween. Unsolved Mysteries deel 2 verschijnt op 19 oktober op Netflix.

Star Trek: Discovery

In het derde seizoen van Star Trek: Discovery zal er een tijdsprong worden gemaakt van liefst 930 jaar, waardoor het schip in een volledig nieuwe wereld terecht gaat komen. Dat bleek helemaal toen de trailer verscheen op Star Trek Day. De wereld is niet meer zoals deze was en de Federatie moet worden hersteld. Star Trek: Discovery verschijnt in oktober op Netflix

The Queen’s Gambit

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Walter Travis is The Queen’s Gambit een vijfdelige miniserie. En daarin mogen we vooral veel drama verwachten. Het draait om Beth Harmon, een wees die alles in zich heeft om een grootmeester in schaken te worden. Vanaf haar achtste is het echter één grote struggle. De titel Queen’s Gambit houdt ook nauw verband met schaken, want dit is de naam van een beroemde openingsbeurt van zetten (1. d4 d5, 2. c4). The Queen’s Gambit verschijnt op 23 oktober op Netflix

La Révolution

Een nieuwe dramaserie vanuit Frankrijk, waarin we de geschiedenis in duiken. Op Quartorze Juillet werd de serie aangekondigd, waarbij veel informatie nog geheim werd gehouden. Inmiddels is wel naar buiten gebracht dat er een fictieve geschiedenis rondom de Franse Revolutie zal worden verteld. De latere uitvinder van de guillotine ontdekt een ziekte, die de rijke adel ertoe besluit om gewone burgers te gaan vermoorden. Tot deze uiteraard in opstand opkomen. La Révolution verschijnt in oktober op Netflix

The One

The One is eveneens een verfilming van een boek met dezelfde titel. Wat zou er gebeuren als een simpele DNA-test jou zou vertellen wie je soulmate is? De persoon op wie je genetisch voorbestemd bent om hartstochtelijk verliefd op te worden. Zijn we niet allemaal nieuwsgierig of het gras bij de buren groener is? En wat als één haarmonster voldoende is om dat daadwerkelijk uit te vinden. Liefde en relaties zullen nooit meer hetzelfde zijn. The One verschijnt in oktober op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?