Laatste nieuws over Netflix

10 series om in het eerste kwartaal van 2020 naar uit te kijken

Ozark, Better Call Saul, Sabrina

Het jaar 2020 gaat weer heel veel mooie series brengen naar Netflix. Nieuwe producties en terugkerende toppers. Ook is het eindelijk tijd voor de allereerste volledige Nederlandse Netflix Original Serie. We hebben ingezoomd op het eerste kwartaal, waarin we uitkijken naar deze tien series.

Ares seizoen 1 – 17 januari

De eerste Nederlandse Netflix-serie Ares lijkt op voorhand een reeks te zijn zoals nog nooit in ons land gemaakt. Het genre is moeilijk te vangen, zo gaf maker Giancarlo Sánchez al eens aan. De regisseur maakte eerder al naam met Mocro Maffia en duikt nu in de Nederlandse geschiedenis. De Gouden Eeuw belicht vanuit een hedendaags geheim genootschap, wat zorgt voor een ware horrroreeks. Sánchez bij Radio 1: “De serie gaat over Rosa, een ijzersterke, jonge vrouw die wil studeren. Maar dan komt ze erachter dat er tweedeling bestaat tussen mensen die bij verenigingen en clubs zitten, en de rest. In het verhaal komt zij dan bij een heel exclusief genootschap. Misschien zelfs sektarisch, op een bepaalde manier. En dan begint het gelazer.”

Chilling Adventures of Sabrina deel 3 – 23 januari

Het derde deel van Chilling Adventures of Sabrina staat voor de deur. We leerden de goedlachse heks kennen toen ze zestien werd. Op die dag moest de half heks, half menselijke Sabrina een keuze maken voor de rest van haar leven. En dat bleek een stuk lastiger dan gedacht. Wil ze het licht opgeven en haar familie volgen in het spoor van de nacht? Zodra ze besluit haar eigen eigen pad te bewandelen komt het gevaar op haar én haar vrienden af.

The Stranger seizoen 1 – 30 januari

Met Safe kende Harlan Coben een flitsende start op Netflix. De zeer succesvolle auteur van thrillers heeft een deal gesloten met Netflix, waardoor veel van zijn losse verhalen verwerkt zullen worden als limited series. Safe was daarvan de eerste, nu volgt The Stranger. Adam Price, die gelukkig getrouwd is en twee kinderen heeft, denkt rustig te leven. Tot zijn leven compleet op zijn kop wordt gezet wanneer een vreemdeling hem een geheim verteld over zijn vrouw. De onthulling katapulteert hem in een wereld van samenzweringen en gevaar.

Ragnarok seizoen 1 – 31 januari

De Noorse serie Ragnarok speelt zich af in een klein fictief plaatsje, waar een groep jongeren in de spotlight staan. Een mythologie zorgt ervoor dat alles fout gaat het in dorp. Het is bloedheet in de winter en het regent bizar hard. Er lijkt één jongen te zijn die alles kan oplossen, of is hij juist het probleem?

Locke & Key seizoen 1 – 7 februari

Locke & Key is gebaseerd op de bestsellende stripboekenreeks van Joe Hill en Gabriel Rodriguez. We volgen een moeder en de drie Locke kinderen die er alleen voor staan nu de vader van het gezin is overleden. Ze verhuizen naar hun voorouderlijke huis ‘Keyhouse’. Als ze magische sleutels vinden, hebben die misschien wel een link met het overlijden van hun vader. Ze moeten echter uitkijken voor een demon die de sleutels ook in handen wil krijgen.

Narcos: Mexico seizoen 2 – 13 februari

Het tweede seizoen van Narcos: Mexico brengt dezelfde kopstukken van het Guadalajara Kartel, maar de verhoudingen zijn veranderd. Er is geen alleenheerser meer, want al zijn kornuiten willen de troon overnemen. Ondertussen jaagt een nieuwe DEA-agent op de waarheid, want hij wil weten wat er is gebeurd met Kiki Camarena.

Better Call Saul seizoen 5 – 24 februari

Jimmy McGill is inmiddels volledig getransformeerd naar Saul Goodman. We komen steeds dichterbij het vertrekpunt van Breaking Bad en dus is het ook de vraag hoeveel seizoenen er van Better Call Saul nog volgen. Het vijfde seizoen zal in ieder geval weer wekelijks te zien zijn op Netflix en loopt mee met de uitzendingen in de Verenigde Staten.

Star Trek: Discovery seizoen 3 – februari

Een sprong in de toekomst, zo mag je het derde seizoen van Star Trek: Discovery wel noemen. We zijn namelijk opeens duizend jaar verder dan in het tweede seizoen. De U.S.S. Discovery valt uit een wormgat en komt in een onbekende toekomst terecht. En dat ook nog eens ver van huis. Er zullen nieuwe vriendschappen gesloten moeten worden om de verdere toekomst veilig te stellen. Een exacte startdatum van de reeks is nog niet bekend, maar wordt medio februari verwacht.

When Calls the Heart seizoen 6 – februari

Het zesde seizoen van When Calls the Heart werd opgeschikt door een flink schandaal, waar de Hallmark-serie zelf niets aan kon doen. Lori Loughlin speelde Abigail Stanton, maar de actrice kwam in opspraak door een omkoopschandaal. Ze was één van de ouders die smeergeld betaalde om haar kinderen op goede universiteiten te krijgen. Zo werd ze opgepakt en uit de serie geschreven. When Calls the Heart lag daardoor zelfs tijdens het seizoen enige tijd stil, maar werd spoedig hervat. Het zesde seizoen wordt in februari op Netflix verwacht.

Ozark seizoen 3 – 27 maart

De crime dramaserie Ozark heeft lang op zich laten wachten voor het derde seizoen. Waar het eerste en tweede seizoen vlot achter elkaar verscheen in 2017 en 2018, werd het wachten tot 2020. Een officiële releasedatum is er sinds kort: vrijdag 27 maart sterk. We gaan in het derde seizoen zien hoe het verder gaat in de grauwe wereld van de Ozarks. Waar Marty Byrde samen met zijn vrouw Wendy probeert te overleven en de moordlustige omstanders het steeds moeilijker maken.

Altijd weten wanneer jouw favoriete serie op Netflix verschijnt? Check ons overzicht!