Laatste nieuws over Netflix

10 Series om de komende maanden naar uit te kijken

Netflix gaat in 2018 nóg veel meer Netflix Originals toevoegen aan het aanbod en uiteraard zitten hier ook weer veel series tussen. Met sommige series hebben we al kennis gemaakt en verschijnt er een nieuw seizoen, maar er mogen ook gloednieuwe parels verwacht worden. Wij maakten een overzicht van tien Netflix Originals die in het eerste kwartaal van 2018 verwacht worden. Pak je agenda er maar bij!

Rita seizoen 4 – 16 januari 2018

Rita is de succesvolle Deense komische dramaserie over een bijzondere docente. Bij haar leerlingen kan Rita niet stuk, maar met volwassen mensen kan ze minder goed overweg. Het brengt haar dikwijls in de problemen. Vanaf dinsdag 16 januari is het vierde seizoen van Rita bij Netflix te zien.

De streamingdienst stapte na twee seizoenen in als co-producer van de serie. Inmiddels heeft Rita met Hjørdis ook een spin-off. Dat Rita erg populair is als serie bleek ook wel uit het feit dat er voor BNN een Nederlandse versie is gemaakt. De serie werd in 2015 uitgezonden op NPO 1 en heet Tessa. Met Rita is overigens wel iets vreemds aan de hand. In het Verwijderalarm van 9 januari is namelijk te zien dat de serie op 15 januari voor het laatst te zien is op Netflix. Een dag later volgt echter seizoen 4. Het is onduidelijk of alleen de eerste twee seizoenen verdwijnen, of dat het gaat om een fout in het systeem bij Netflix. Eén ding is zeker: Rita seizoen 4 is 16 januari beschikbaar op Netflix.

Grace and Frankie seizoen 4 – 19 januari 2018

Per seizoen lijkt de komedieserie Grace and Frankie populairder te worden. In 2015 ging de serie van start op Netflix, met hoofdrollen voor Jane Fonda en Lily Tomlin. De vrouwen op leeftijd houden er alles behalve een rustig leven op na en zijn nog vol energie. In het begin konden Grace en Frankie elkaar nauwelijks luchten of zien, maar in de loop der tijd zijn ze naar elkaar toegegroeid, nadat hun mannen op hoge leeftijd hadden opgebiecht homoseksueel te zijn en samen verder te gaan.

Het vergde de nodige aanpassingen voor Grace en Frankie, maar inmiddels hebben ze de draad al lang weer opgepakt en hebben ze zo hun eigen bijzondere projecten. Toch zal hun relatie in het vierde seizoen van Grace and Frankie weer onder druk komen te staan. Lisa Kudrow, bekend van Friends als Phoebe, maakt namelijk haar opwachting in de serie als Sheree. Zij is de manicure van Grace en de band tussen die twee wordt wel erg close.

One Day at a Time seizoen 2 – 26 januari

De familie Alvarez is na het succesvolle eerste seizoen terug met een vervolg. One Day at a Time is een remake van de populaire serie die tussen 1975 en 1984 werd uitgezonden op CBS. In One Day at a Time staat een Cubaans-Amerikaans gezin centraal. Moeder Penelope moet zonder hulp van een vader haar kinderen opvoeden, die niet in de makkelijkste fase van hun jeugd zitten. Ze krijgt hulp van haar moeder Lydia, maar uiteraard gaat dit ook geregeld gepaard met botsingen. Het tweede seizoen van One Day at a Time bestaat uit dertien afleveringen. Deze zijn vanaf 26 januari allemaal beschikbaar op Netflix.

Altered Carbon seizoen 1 – 2 februari

Altered Carbon is één van de gloednieuwe Netflix Originals waarmee de streamingdienst hoge ogen wil gooien in 2018. De trailer verscheen enige tijd geleden al en dat zag er veelbelovend uit, evenals de cast. De cast bestaat onder andere uit Joel Kinnaman (House of Cards, The Killing), Chris Conner (Walk of Shame) en Hiro Kanagawa (The X Files, iZombie). Altered Carbon speelt zich ver in de toekomst af en is dus een sci-fiserie, bestaande uit tien afleveringen.

Over 250 jaar is er een technologie ontwikkeld waarmee het leven oneindig verlengd kan worden met behulp van een corticale disk. Op deze disk staan de herinneringen, persoonlijkheid en alle andere belangrijke dingen die een mens een mens maken. Die disk kan gedownload worden en in ieder lichaam geplaatst worden. Als een soort USB-stick. In Altered Carbon zijn er twee groepen: een groep dat voor oneindig leven is en een groep dat fel tegenstander van het oneindige leven is. Natuurlijk zorgt dat voor een clash.

Marseille seizoen 2 – 23 februari 2018

Het eerste seizoen van Marseille krijgt in 2018 eindelijk een vervolg. De serie debuteerde in 2016 op Netflix en vanaf 23 februari is het tijd voor Marseille seizoen 2. De serie is groots opgezet, maar werd vooralsnog niet omarmd door recensenten, maar ook niet door het grote publiek. Mogelijk heeft de serie last van de vergelijking met House of Cards. Ook Marseille is namelijk een politieke dramaserie.

Toch is Marseille absoluut de moeite van het kijken waard. De serie geeft een mooi beeld van de grote Franse havenstad, terwijl burgemeester Robert Taro (gespeeld door Gérard Depardieu) in een hevige strijd met Lucas Barres verwikkeld is. Zijn protegé nota bene. Barres was de beoogde opvolger van Taro, maar in seizoen 1 was te zien hoe hij Taro bedroog. Vanaf dat moment was de strijd aan, maar inmiddels speelt de gezondheid Taro parten. Seizoen 2 zal daarom een nog fellere strijd om de macht van Marseille worden.

Seven Seconds seizoen 1 – 23 februari 2018

Met de serie Seven Seconds lijkt Netflix in te spelen op de actualiteit. De afgelopen jaren domineerde incidenten tussen Afro Amerikanen en de politie het nieuws. In meerdere steden in Amerika gingen grote groepen de straat op om te protesteren tegen de racistische politie. In Seven Seconds lopen de spanningen hoog op in Jersey City als een Afro Amerikaanse jongen zwaar wordt verwond door een blanke politieagent. Was het een ongeluk of had de agent een racistisch motief?

Veel beelden van Seven Seconds zijn nog niet verschenen, maar onderstaande trailer geeft een onheilspellend gevoel. Verder weten we dat Seven Seconds een anthologieserie is. Mocht er dus een tweede seizoen van Seven Seconds komen, dan wordt er een ander verhaal genomen met andere personages. Veena Sud is executive producer van Seven Seconds en zij vergaarde onder meer veel roem met The Killing.

Queer Eye seizoen 1 – februari 2018

Queer Eye wordt een reboot van de gelijknamige serie van begin deze eeuw. Queer Eye won in 2004 een Emmy Award voor beste reality televisieprogramma. In Nederland werd de serie niet uitgezonden, maar maar wel in veel andere (Europese) landen. Door Netflix wordt Queer Eye in 2018 nieuw leven ingeblazen, nadat het origineel in 2007 eindigde. Er is een nieuwe Fab 5. Deze groep bestaat uit vijf homoseksuele mannen en in iedere aflevering geven zij een persoon een volledige make-over. In de serie van ruim tien jaar geleden was het doorgaans een heteroseksueel persoon. Het idee achter de Fab 5 is dat homoseksuele mannen doorgaans een beter gevoel voor mode, stijl, persoonlijke verzorging en ontwerp hebben.

Jessica Jones seizoen 2 – 8 maart 2018

Op 8 maart wordt er weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de succesvolle samenwerking tussen Marvel en Netflix. Het tweede seizoen van Jessica Jones verschijnt dan op Netflix. In The Defenders vingen we alweer even een glimp van haar op, nadat ze in 2015 al te zien was met haar eigen serie. Jessica Jones is de norse privé detective. Het liefst werkt ze onder het genot van een fles alcohol.

Na het einde van seizoen 1 leken de gevaren voor Jessica Jones voorbij, maar uiteraard blijkt dat niet het geval. In seizoen 2 doemen er nieuwe uitdagingen op voor Jessica. Wat de grote vijand precies zal worden is nog niet bekend. Ook de rol van Kilgrave is niet bekend. Zijn rol leek na het einde van seizoen 1 uitgespeeld, maar toch dook hij op tijdens de opnames van het tweede seizoen. Krysten Ritter (Jessica Jones) mocht nog niet veel los laten over het opkomende seizoen, maar wel vertelde ze dat seizoen 1 ‘in haar hoofd en geest’ zat, terwijl seizoen 2 Jessica in haar hart zal treffen.

Love seizoen 3 – 9 maart 2018

Op 9 maart verschijnt het derde en laatste seizoen van Love. Dat werd bekendgemaakt toen de releasedatum werd aangekondigd door Netflix. Ook in Love seizoen 3 zal de aparte verhouding tussen Mickey Dobbs en Gus Cruickshank centraal staan. Hoewel ze totaal verschillend zijn weten de twee elkaar toch te vinden en houden ze het dus al twee seizoenen vol. De relatie wordt voortgezet in seizoen 3, al zullen ze altijd op een totaal andere golflengte zitten.

Love is bedacht door Judd Apatow, die een goede reputatie heeft op het gebied van romcoms. Zo scoorde hij bijvoorbeeld met Trainwreck, The 40-Year-Old-Virgin en Girls. Over het derde seizoen van Love was hij zelf erg tevreden. “Ik denk dat het ons zoetste en grappigste seizoen is. Het rondt het verhaal ook op een mooie wijze af.”

A Series of Unfortune Events seizoen 2 – 30 maart

Het eerste kwartaal van 2018 wordt wat Netflix Originals betreft afgesloten met het tweede seizoen van A Series of Unfortunate Events. Na het succesvolle debuut van de serie over de verhalen van schrijver Lemony Snicket in 2017 zijn Count Olaf en de weeskinderen eind maart weer terug. In het tweede seizoen van A Series of Unfortunate Events worden de boeken vijf tot en met negen van Lemony Snicket behandeld. Natuurlijk zien we de kenmerkende sfeer van deze verhalen ook weer terug in seizoen 2.

Het nieuwe seizoen zal uit tien afleveringen bestaan en deze worden gelijktijdig aan het aanbod van Netflix toegevoegd. Het is ook al enige tijd bekend dat dit niet de laatste afleveringen van A Series of Unfortunate Events zal zijn. In 2017 kwam het nieuws naar buiten dat er ook een derde seizoen van A Series of Unfortunate Events komt. Daarin zullen de laatste boeken uit de reeks van Snicket aan bod komen.

Naar welke titel kijk jij het meeste uit?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?