Laatste nieuws over Netflix

Dit zijn 10 series om deze winter naar uit te kijken op Netflix

Met welke series komt Netflix in het restant van het jaar 2017 nog op de proppen? Dit jaar zijn er al zeer veel Netflix Originals aan het aanbod toegevoegd, er volgen er nog meer. Wij zetten er tien op een rij, in chronologische volgorde.

Suburra seizoen 1 – 6 oktober

Op 6 oktober gaat Netflix op de Italiaanse toer, want dan verschijnt de eerste Original uit Italië: Suburra. Een serie die inhaakt op het boek van schrijvers Carlo Bonini en Giancarlo De Cataldo en de film die daar in 2015 uit voortvloeide.

Suburra: The Series speelt zich af in de jaren vóór het verhaal uit het boek. Religie, corruptie en geweld spelen een grote rol in de serie, die bestaat uit tien afleveringen.

Mindhunter seizoen 1 – 13 oktober

Mindhunter belooft een razend interessante nieuwe serie van Netflix te worden. In de eerste plaats omdat David Fincher betrokken is bij de elf afleveringen tellende serie. Fincher bemoeide zich ook met House of Cards, maar ook met Se7en en Gone Girl. Daarnaast spreekt het plot van Mindhunter de meute aan. Het verhaal speelt zich af in de jaren zeventig als een FBI-agent een nieuwe methode ontwikkelt om seriemoordenaars en verkrachters op te pakken. Hiervoor wordt een kijkje genomen in het brein van de zware criminelen.

Stranger Things seizoen 2 – 27 oktober

Het tweede seizoen van Stranger Things moet op Netflix één van de hoogtepunten van het jaar vormen. Na het enigszins onverwachte succes van het eerste seizoen wordt er al reikhalzend uitgekeken naar het vervolg. De makers van Stranger Things accepteerden de hoge verwachtingen, want het tweede seizoen werd groots aangekocht. Tijdens het grootste eendaagse sportevenement ter wereld – de Super Bowl – werd de releasedatum bekend gemaakt. In de maanden daarna teasden de makers van de serie er op los en het wachten is nu bijna voorbij. Stranger Things seizoen 2 wordt tijdens Halloween gelanceerd, hoe kan het ook anders.

Alias Grace seizoen 1 – 3 november

Alias Grace kan nog wel eens gaan uitgroeien tot de verrassingen van dit najaar. Veel is er namelijk nog niet over deze serie geschreven en ook teasers/trailers zijn schaars. Het verhaal van Alias Grace is echter veelbelovend. Alias Grace is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Margaret Atwood en vertelt het verhaal van een arme Ierse immigrant. In Canada wordt ze veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf, voor de betrokkenheid bij de moord op Thomas Kinnaer. Zelf kan ze zich hier niets van herinneren en claimt ze onschuldig te zijn, maar de feiten vertellen iets anders.

Godless seizoen 1 – 22 november

Van Godless weten we nog niet zo heel lang dat deze serie naar Netflix komt. Eind augustus maakte de streamingdienst pas de releasedatum van deze bijzondere serie bekend. Godless zal uit zeven afleveringen bestaan en Steven Soderbergh is betrokken bij het project. Soderbergh is een man van naam, want hij regisseerde onder andere Ocean’s Eleven en Traffic, waarvoor hij een Oscar ontving. Godless wordt zeker geen alledaagse serie. Het is een Western waarbij vrouwelijke inwoners van een dorpje het opnemen tegen een criminele bende.

She’s Gotta Have It seizoen 1 – 23 november

Netflix gelooft heilig in het nieuw leven blazen in eerdere succesvolle verhalen. Eerder deed de streamingdienst dat al met bijvoorbeeld Gilmore Girls en Fuller House en ook She’s Gotta Have It krijgt een tweede leven. She’s Gotta Have It verscheen in 1986 als een film, geschreven en geregisseerd door Spike Lee. Netflix bestelde in 2016 She’s Gotta Have It als serie, die gebaseerd zijn op de film van dertig jaar geleden. Ook Spike Lee is weer aan boord gestapt om de serie tot een succes te maken.

Dark seizoen 1 – 1 december

Dark wordt de eerste Duitse Netflix Original en de mensen die betrokken zijn bij de serie of er al een glimp van hebben mogen opvangen trekken de vergelijking met Stranger Things. Dat brengt natuurlijk verwachtingen met zich mee, maar de teaser (hieronder) voldoet alvast aan die verwachtingen. De onheilspellende sfeer die er in het korte filmpje neergezet wordt is direct voelbaar. Waarom wordt het dan met Stranger Things vergeleken? Omdat er sprake is van een bovennatuurlijke twist én de verdwijning van twee kinderen. In Dark is er echter wel duidelijk wie er achter de verdwijning zit, maar niet wanneer.

The Crown seizoen 2 – 8 december

Wat werd er vorig jaar wereldwijd genoten van het eerste seizoen van The Crown. Alles leek in die serie van Netflix te kloppen: de acteurs, het decor, de kostuums én het verhaal. De kritieken waren lovend en prijzen stroomden binnen. Nu is het aan Netflix en The Crown om te laten zien dat dit hoge niveau ook in het tweede seizoen gehaald kan worden. Queen Elizabeth gaat in dit nieuwe seizoen een nieuwe fase van haar leven (als koningin) in. Het wordt een turbulente fase voor Queen Elizabeth, want zowel privé als politiek gezien gaat het niet goed.

Wormwood seizoen 1 – 15 december

Wormwood wordt één van de laatste nieuwe Netflix Originals Series van het jaar 2017. Wormwood is een serie over een wetenschapper die gedurende de Koude Oorlog werkte aan een geheim programma voor biologische oorlogsvoering. De wetenschapper kwam om het leven en zijn dood riep de nodige vraagtekens op. Er wordt beweerd dat hij onder invloed van toegediende LSD uit een hotelraam is gesprongen. De LSD zou hem zijn toegediend door de CIA voor geheime experimenten. In de semi-documentaire Wormwood gaat zijn zoon achter de waarheid aan.

The Punisher seizoen 1 – ?

En dan is er nog The Punisher. Eén ding is zeker: deze Marvel-serie verschijnt nog dit kalenderjaar op Netflix, maar de grote vraag is wanneer. Op social media werden al meerdere filmpjes verspreid met berichten over de releasedatum, maar Frank Castle wil vooralsnog alleen het jaartal prijsgeven: 2017. Daarmee drijft hij zijn volgers tot wanhoop, maar aan de smeekbedes om de releasedatum bekend te maken geeft de bikkelharde ex-marinier uiteraard geen gehoord. De trailer en de bijbehorende muziek vielen alvast in de smaak.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?