Laatste nieuws over Netflix

12 brandende vragen voor Stranger Things seizoen 4

Het slot van Stranger Things seizoen 3 bracht veel tot een besluit, maar riep vooral ontzettend veel vragen op. De aftiteling was niet meer dan één grote teaser voor het vierde seizoen. Officieel is de serie nog niet verlengd, maar inmiddels is duidelijk dat de opnames al gepland zijn voor oktober. Daarom hebben we 12 brandende vragen op een rij gezet voor Stranger Things seizoen 4.

Leeft Jim Hopper nog en is hij ‘The American’?

Dé grote vraag voor Stranger Things seizoen 4 is: ‘Leeft Jim Hopper nog?’. Op het moment dat Joyce de knoppen omdraaide zagen we diverse Russen direct door de lucht vliegen. Van Hopper ontbrak echter ieder spoor. In Hawkins denkt iedereen dat hij dood is, maar wat vertelde de aftiteling ons? Diep in Rusland liepen er twee bewakers langs een cel en werd er gezegd ‘Not the American’. Dit kan toch niemand anders zijn dan Hopper? Maar hoe is hij dan alsnog in de handen van de Russen gevallen?

Hoe komen de Russen aan een Demogorgon?

In de aftiteling zagen we een andere gevangene in een kooi worden gegooid, waarop die oog in oog kwam te staan met een Demogorgon. De monsters uit het eerste seizoen maken hun rentree, maar hoe komen de Russen eigenlijk aan een Demogorgon? En wat zijn ze ermee van plan?

Waarom wilden de Russen de gate openen?

Dat brengt ons gelijk bij de grote vraag die boven het derde seizoen hing. Waarom wilden de Russen opeens de gate openen naar The Upside Down, waardoor ze The Mind Flayer ook de kans gaven om zijn kwaad over de wereld te verspreiden. Dat de Russen een rol zouden gaan spelen in Stranger Things is logisch, want de jaren’80 staat voor een groot deel in het teken van de Koude Oorlog tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. Seizoen 4 moet antwoorden gaan geven wat de Russen van plan zijn.

Waar zijn Joyce en de kinderen naartoe verhuisd?

Nadat alle ellende was verwerkt besloot Joyce haar familie, inclusief Eleven, mee te nemen. Ze gaan verhuizen. Maar waar gaat de familie Byers naar toe? Of keren ze allemaal zwaar verdrietig weer om. Gezien de hints die werden gegeven lijkt het daar niet op, maar waar komen ze dan wel uit?

Houden de lange afstandsrelaties (Mike/Eleven en Nancy/Jonathan) stand?

Door de verhuizing worden er maar liefst twee relaties hardhandig verbroken. Nancy en Jonathan zijn al lange tijd samen, maar dat is nu even voorbij. Ze gaan een lange afstandsrelatie aan en volgens Jonathan hebben ze wel zwaardere stormen overwonnen. Mike en Eleven hebben eindelijk aan elkaar toegegeven dat ze van elkaar houden, dat was wel gelijk het laatste dat ze tegen elkaar hebben gezegd. Houden de relaties stand?

Wanneer speelt seizoen 4, Thanksgiving of met Kerstmis?

Mike spreekt met Eleven af dat ze elkaar weer zien tijdens Thanksgiving of met Kerstmis. De seizoenen van Stranger Things zijn altijd gekoppeld aan een specifiek thema. Het tweede seizoen was tijdens Halloween en het derde seizoen kwam tijdens The Fourth of July. Eén van deze twee feestdagen lijkt dan ook ontzettend voor de hand te liggen, want dan komt iedereen weer bij elkaar in Hawkins? Het past ook in het opnameschema als het klopt dat ze in het najaar 2019 beginnen met de productie.

Loopt Hawkins helemaal leeg?

Een vraag is alleen wel of ze nog wel terugkeren in Hawkins. De media is er inmiddels opgedoken dat er hele rare dingen gebeuren in het stadje en op de borden was Hawkins al vervangen door Hell. Zal het stadje overwinnen of wordt het een spookstad? En zoja waar gaan alle anderen dan heen?

Waar is Murray gebleven en zijn geheime boodschap?

Tenslotte zijn er nog vijf losse vragen die interessant zijn. Sinds de Russische ruimtes te hebben verlaten hebben we niets meer gezien van Murray. Hoe gaat het met hem? En gezien de connectie met de Russen moet er voor hem wel een rol zijn weggelegd in het vierde seizoen. Daar komt nog een grappig aspect bij. Het telefoonnummer van zijn huis blijkt een echt bestaand nummer. Fans die dit hebben gebeld kregen een bericht te horen van Murray. Daarin deed hij uiteraard zeer geheimzinnig en sprak over geheime informatie over Joyce. Een geintje van de makers of een hint?

Komen Dustin en Suzie bij elkaar?

Suzie bleek echt te bestaan en ze had een beslissende rol om The Mind Flayer uit te kunnen schakelen. Voorlopig wonen Dustin en Suzie nog heel ver van elkaar verwijderd, maar gaan we ze samen zien? Bijvoorbeeld ook tijdens de feestdagen in Hawkins?

Krijgt Billy een JusticeforBarb omdat hij uiteindelijk Eleven redde?

Billy was in het tweede seizoen de boze broer van Max en werd in het derde seizoen in bezit genomen door The Mind Flayer. Op veel liefde kon hij niet rekenen, tot het slot. Billy redde toch het leven van Eleven doordat hij een goede kant bleek te hebben. Hij moest het bekopen met zijn eigen leven, maar zou hij net zoals Barbara na het eerste seizoen toch nog een eervolle vermelding krijgen in het vierde seizoen?

Is The Mind Flayer nu echt dood?

Je durft het bijna niet voor te stellen, maar is The Mind Flayer nu echt dood en uitgeroeid? Of is het wachten tot de Russen toch weer de poorten openen en de ellende van voor af aan gaat beginnen? Ten opzichte van het tweede seizoen bleek The Mind Flayer ook alweer een stuk slimmer te zijn geworden en is zijn grote opponent duidelijk verzwakt.

Komen de krachten van Eleven nog terug?

Dat brengt ons tot de laatste vraag, die misschien net zo belangrijk is als de eerste. Kon Eleven hele auto’s door de lucht laten vliegen, aan het einde van het derde seizoen lukte het haar niet eens meer om een stoffen knuffelbeer te verplaatsen. Haar bovennatuurlijke krachten zijn verdwenen, of door alle grote inspanningen heel ver weggestopt. En in hoeverre is het van invloed dat The Mind Flayer in haar lichaam heeft rondgedoold. Zonder de krachten van Eleven wordt het een heel ander verhaal voor de groep, want met alleen wat vuurwerkbommen gaan ze het niet redden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?