Laatste nieuws over Netflix

13 Reasons Why indrukwekkende serie op Netflix

Netflix komt met 13 Reasons Why met een nieuwe serie die perfect geschikt lijkt voor tieners en jongvolwassenen. 13 Reasons Why is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Jay Asher. Het boek was een bestseller en onder andere Selena Gomes is hier uiteindelijk mee aan de slag gegaan voor Netflix, om er een serie van te maken.

In het kort

13 Reasons Why gaat in het kort over Hannah Baker (gespeeld door Katherine Langford) en haar klasgenoten. Hannah heeft zelfmoord gepleegd en na haar dood ontvangt Clay Jensen (gespeeld door Dylan Minette) een aantal videobanden. Clay was verliefd op Hannah en twee weken na haar zelfmoord bekijkt hij de tapes. Daarop is Hannah te zien en onthult ze dat er dertien redenen zijn waarom ze heeft besloten om zelfmoord te plegen. Wie moeten zich verantwoordelijk voelen voor de dood van Hannah?

13 Reasons Why op Netflix

Daarmee is de titel van de Netflix Original Serie 13 Reasons Why ook verklaard. Er zijn dertien redenen waarom Hannah besloten heeft om uit het leven te stappen. In een mysterieuze, meeslepende dramaserie wordt de zoektocht naar het antwoord gestart. 13 Reasons Why verschijnt 31 maart op Netflix en bestaat, hoe kan het ook anders, uit dertien afleveringen. De verwachtingen zijn gelijk hooggespannen. Door het modetijdschrift Elle wordt 13 Reasons Why direct vergeleken met Pretty Little Liars, niet de minst populaire serie van de afgelopen jaren. Indien het Netflix lukt om met 13 Reasons Why in de buurt te komen van het succes van Pretty Little Liars, dan heeft het goud in handen.

Selena Gomes is één van de uitvoerende producenten bij 13 Reasons Why. Voor deze serie heeft ze dus plaatsgenomen achter de schermen, in plaats van zelf een rol te bekleden. Uiteraard las Gomes zelf het boek, voordat ze met het idee kwam om van 13 Reasons Why een serie te maken. Het boek werd haar getipt door haar moeder en nadat ze het boek had uitgelezen was ze zeer onder de indruk van het verhaal van de Amerikaanse schrijver. Naast Selena Gomes werkten ook Tom McCarthy, Brian Yorkey, Joy Gorman en Kristel Laiblin mee aan de serie.

13 Reasons Why staat vanaf 31 maart op Netflix, bekijk hieronder vast de trailer

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?