Laatste nieuws over Netflix

In 13 Reasons Why seizoen 2 zien we een heel andere Hannah

Hannah Baker zullen we ook in 13 Reasons Why seizoen 2 gewoon terug zien, maar wel op een heel andere manier dan in het eerste seizoen. Katherine Langford, Hannah in de serie, ging in gesprek met EW in op de nieuwe afleveringen van de serie en haar rol daarin.

Tapes

Het eerste seizoen van 13 Reasons Why draaide natuurlijk om de dertien tapes die Hannah achterliet, nadat ze zelfmoord had gepleegd. Op die tapes verklaarde ze waarom ze had besloten om een einde aan haar leven te maken.

De serie maakte veel los. Tegenstanders vonden dat de zelfmoord te gedetailleerd in beeld was gebracht, terwijl fans van de serie juist enthousiast waren, omdat 13 Reasons Why taboedoorbrekend was. Op scholen werd uitgebreid gediscussieerd over pesten en zelfmoord, naar aanleiding van de serie. Mede door de ongekende aandacht voor 13 Reasons Why werd toch besloten een tweede seizoen te maken. Ook daarin zal er een rol voor Hannah Baker liggen.

13 Reasons Why seizoen 2 op Netflix

Wanneer 13 Reasons Why seizoen 2 op Netflix te zien zal zijn is nog niet bekend. Wel kon Langford alvast wat meer vertellen over dit tweede seizoen en haar rol daarin. “Dit seizoen was erg interessant om veel redenen. Het is een ander verhaal dan seizoen 1 en ik denk dat dat een goede zaak is. Dit seizoen gaan we ons meer verdiepen in andere karakters en hun reis, iets waar ik erg enthousiast over ben”, vertelde ze in gesprek met EW. “Hoe sneu het ook is, er is leven na Hannah. Dit seizoen gaan we zien wat voor invloed de situatie heeft gehad op de mensen om haar heen.”

Over haar eigen rol zei Langford het volgende: “Je ziet een heel andere Hannah in seizoen 1. Fans moeten niet verwachten dat ze Hannah uit seizoen 1 terug zien.” Of Hannah in een mogelijk derde seizoen te zien zal zijn is overigens nog maar de vraag. “Ik denk dat veel in dit seizoen erom gaat dat ik Hannah moet laten gaan”, sprak de actrice geheimzinnig.

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?