Laatste nieuws over Netflix

13 Reasons Why seizoen 3 besteld door Netflix

Netflix heeft 13 Reasons Why seizoen 3 besteld. Dat maakte de streamingdienst zojuist bekend, nog geen maand nadat het tweede seizoen is verschenen. Eerder werd door Katherine Langford, Hannah Baker in de serie, al gezinspeeld op een vervolg.

Ophef

Sinds het verschijnen van het eerste seizoen van 13 Reasons Why is er al veel te doen om deze serie. Met name de scène waarin Hannah Baker zelfmoord pleegt in het eerste seizoen zorgt voor veel ophef. Ook in seizoen 2 komt er ophef. Dit keer vanwege een verkrachtingsscène.

Ondanks alle ophef is 13 Reasons Why vooral erg populair onder een brede doelgroep. Juist omdat het gevoelige onderwerpen aanstipt in de serie is het veel besproken. Het tweede seizoen werd dan ook door miljoenen mensen bekeken.

13 Reasons Why seizoen 3 op Netflix

13 Reasons Why seizoen 3 is nu door Netflix bevestigd. Middels een kort filmpje werd duidelijk dat er een derde seizoen van 13 Reasons Why is. Over een releasedatum is nu nog niets bekend, maar het ligt voor de hand dat dit in 2019 zal plaatsvinden. Wel is het al duidelijk dat 13 Reasons Why seizoen 3 wederom uit dertien afleveringen zal bestaan, net als de twee voorgaande seizoenen.

Brian Yorkey is wederom aangewezen als de showrunner van de serie en hij zal ook fungeren als uitvoerend producent, samen met Joy Gorman, Mandy Teefey, Kristel Laiblin, Tom McCarthy, Steve Golin en Selena Gomez. Het derde seizoen van 13 Reasons Why zal wel zonder Hannah Baker zijn. Dat liet actrice Katherine Langford enige weken geleden al blijken. Om haar tapes draaide het gehele eerste seizoen en het tweede seizoen ging over de nasleep van haar zelfmoord. Voor het derde seizoen van 13 Reasons Why zal dus een andere richting gekozen worden.

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?