Laatste nieuws over Netflix

14 Netflix-series die je in 2024 moet kijken!

Het is misschien een beetje gek om het al over 2024 te hebben, want de zomer van 2023 is nog niet eens aangebroken. In serieland kijken we echter al wat verder vooruit en dus schotelen we je de 14 Netflix-series voor die je móét kijken in 2024!

The Night Agent seizoen 2

The Night Agent is al verlengd voor een tweede seizoen en naar verwachting gaat dat er helemaal anders uitzien dan het eerste. Showrunner Shawn Ryan verklapte onlangs: “Een make-over? Ja, we willen nieuwe locaties laten zien, het publiek nieuwe problemen/vraagstukken voorschotelen. Natuurlijk komen er wel een aantal personages uit het eerste seizoen terug, maar zij moeten aangevuld worden met een flink aantal nieuwe karakters. Het wordt weer een verhaal dat één seizoen zal duren, een ‘one-season story‘. Ik ben niet zo van de cliffhangers. Eén cliffhanger, nog een cliffhanger, op die manier hou je de kijkers voor de gek. En die hebben echt geen oneindige voorraad geduld.” Seizoen 2 van The Night Agent gaat in 2024 in première, hoogstwaarschijnlijk aan het begin van het jaar.

Monster(s) seizoen 2

Het eerste seizoen van Monsters heette Monster, of… Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Voor het tweede seizoen wordt Monster echter Monsters, want Jeffrey Dahmer wordt ingeruild voor twee broers, Lyle en Erik Menendez. Op 20 augustus 1989 vermoordden de 18-jarige Erik en 21-jarige Lyle hun steenrijke ouders in Beverly Hills. Ze kwamen aanvankelijk op de proppen met een waterdicht alibi, maar liepen vervolgens toch tegen de lamp. De twee kregen levenslang en zitten momenteel afzonderlijk van elkaar hun celstraf uit. Althans: ze zullen nooit vrijkomen!

Sweet Tooth seizoen 3

Seizoen 2 van Sweet Tooth staat pas net op Netflix, maar de serie is dusdanig populair dat hij al verlengd is voor een derde seizoen! Gus (Sweet Tooth) keert in 2024 terug op onze favoriete streamingdienst en alle afleveringen zijn zelfs al opgenomen in Nieuw-Zeeland. Sweet Tooth heeft dus géén last van de huidige staking van de scriptschrijvers van Hollywood. “De reis en het verhaal van Gus wordt over vierentwintig afleveringen verteld. Seizoen drie is een verhaal met spannende nieuwe avonturen en hopelijk een bevredigende afsluiting van dit epische verhaal. Gus gaat een kant van de wereld en de mensheid zien die hij in seizoen één of twee niet heeft gezien”, vertelt showrunner Jim Mickle. Seizoen 3 wordt wél het laatste seizoen van de show.

Wednesday seizoen 2

Wednesday ging in 2022 in première op Netflix en werd een regelrechte hit, mede door de diverse social media. De spin-off van The Addams Family met actrice Jenna Ortega in de hoofdrol (die van… Wednesday) krijgt sowieso een tweede seizoen (Netflix zou anders natuurlijk ook wel gek zijn, een dief van zijn eigen portemonnee). De hoop is dat seizoen 2 in 2024 uit kan komen, maar een definitieve releasedatum heeft de show nog niet. Ortega heeft het behoorlijk druk en bovendien is er dus die vermaledijde staking van scriptschrijvers. De opnames zijn nog niet begonnen, dus of 2024 ook daadwerkelijk gehaald wordt…

Vikings: Valhalla seizoen 3

Waar geen enkele onduidelijkheid over is, is het derde seizoen van Vikings: Valhalla. Dat staat namelijk al klaar, het is opgenomen samen met seizoen 2, dat eerder dit jaar in première ging op Netflix. Het derde seizoen van de Vikings-spin-off belooft ons een hele hoop nieuwe locaties voor te schotelen en ook Kattegat komt natuurlijk terug. De uitvalsbasis van Leif (Sam Corlett), Freydís (Frida Gustavsson) en Harold (Leo Suter) is een plek die echt bestaat, maar ook weer niet. Snap jij het nog? Pak dit artikel er snel bij!

You seizoen 5

You krijgt nog maar één seizoen, seizoen 5, en dat staat klaar voor een release in 2025. In het meest recente seizoen van de populaire serie hebben kijkers kunnen beleven dat Joe Goldberg vele ups en downs meemaakte. Even zag het er zelfs naar uit dat hij opgepakt zou worden nadat Nadia alles verteld zou hebben aan de politie, maar Joe Goldberg stak daar hoogstpersoonlijk een stokje voor. Sterker nog, hij kwam zelfs met alles weg omdat hij gered werd door Kate en haar miljoenen. Maar of Joe daarmee voor altijd veilig is… Dat is nog maar de vraag.

Outer Banks seizoen 4

Outer Banks is populair. Héél populair. Steeds werd deze show verlengd na de release van een nieuw seizoen, maar dit keer al vóór de première. De showrunners maakten begin 2023 al bekend: “The Pogues beleven het avontuur van hun leven. We krijgen nu de kans om nog meer twists en turns uit te werken, aangezien onze wilde rit voort gaat met een vierde seizoen! We danken Netflix, onze cast en alle fans die dit mogelijk hebben gemaakt.” Het vierde seizoen van Outer Banks komt sowieso in 2024 naar Netflix en naar verwachting gaat de show daarna nog door. We krijgen dus niet te maken met een zwanenzang.

The Recruit seizoen 2

The Night Agent, The Diplomat, The Recruit… Netflix is de laatste tijd lekker bezig op het gebied van (politieke) actieseries! Hebben we het over de laatstgenoemde show, dan kunnen we melden dat die een tweede seizoen krijgt, net als zijn counterparts overigens maar dat geheel terzijde. In het eerste seizoen van The Recruit leerden we de jonge CIA-advocaat Owen Hendricks – gespeeld door Noah Centineo – kennen. Al in zijn eerste week wordt alles op zijn kop gezet wanneer hij ontdekt dat voormalig werknemer Max Meladze een groot geheim de wereld in wil slingeren. En daardoor staat Owen al heel snel voor een gevaarlijk spel. In seizoen 2 belooft dat spel nog veel gevaarlijker te worden.

That ’90s Show seizoen 2

Iedereen kent That ’70s Show wel, maar op Netflix kun je in het hier en nu genieten van de spin-off, de sequel That ’90s Show. In That ’90s Show komt Leia de zomervakantie vieren bij Kitty en Red, haar grootouders. Leia is de dochter van Eric en Donna, waarmee de nieuwe generatie zich komt melden. Al snel staan er nieuwe vrienden op de stoep, onder wie bijvoorbeeld de zoon van Michael Kelso en Jackie Burkhart, oftewel Ashton Kutcher en Mila Kunis. Zij hebben allemaal gastrollen in het nieuwe seizoen, net zoals Bob, Fez en Leo. That ’90s Show is dus een feest der herkenning!

The Watcher seizoen 2

Het was wel een verrassing toen Netflix aankondigde dat The Watcher een tweede seizoen krijgt. De thrillerserie werd namelijk in de markt gezet als een zogenaamde ‘limited series’ en vertelt bovendien een afgerond verhaal. De synopsis van de streamingdienst luidt: “Onheilspellende brieven. Vreemde buren. Sinistere dreigingen. Een gezin verhuist naar zijn droomhuis in een buitenwijk, maar ontdekt dan dat het een nachtmerrie heeft geërfd…” The Watcher vertelt een waargebeurd verhaal waar je in dit artikel alles over kunt lezen. Maar waar seizoen 2 over gaat…? Dat zal Netflix te zijner tijd wel onthullen.

The Diplomat seizoen 2

In The Diplomat, van de makers van het welbekende Homeland, speelt actrice Keri Russell (bekend van The Americans) de hoofdrol van Kate Wyler. Dit personage is werkzaam als diplomaat en is eigenlijk aangesteld als ambassadrice van de Verenigde Staten in Afghanistan. Totdat ze opeens naar Groot-Brittannië wordt gestuurd! Op zich lijkt dat natuurlijk geen gekke ruil, van Kabul naar Londen, maar Kate voelt zich vele malen beter op haar plek in een crisisgebied dan op een plek waar men statige en oubollige omgangsvormen hanteert! Bovendien wordt ze in het Verenigd Koninkrijk geconfronteerd met een internationale crisis, die ze het hoofd moet bieden. En in seizoen 2 gaat dit verhaal verder!

Cobra Kai seizoen 6

Vlak na de release van Cobra Kai seizoen 5 maakten de showrunners bekend dat de ‘Karate Kid-serie’ nog één seizoen zou krijgen, het zesde dus. “Toen Daniel LaRusso in 1984 in The Valley terechtkwam kon hij nog niet vermoeden dat zijn hele leven zou veranderen. En datzelfde geldt voor drie kids uit New Jersey, die elkaar nog niet hadden ontmoet (de makers dus, red.). Daniels reis van gepeste tiener tot karateka werd een groot deel van onze jeugd en iets wat we altijd met ons mee droegen in onze harten.” De verwachting is dat Cobra Kai seizoen 6 2023 niet meer gaat halen en dus kunnen we de apotheose in 2024 verwachten.

Die Kaiserin seizoen 2

Wie kent de Oostenrijkse prinses en later koningin Sisi nou niet? Van de films misschien, maar inmiddels ook van de Netflix-serie Die Kaiserin. En dat krijgt een tweede seizoen dat hoogstwaarschijnlijk in 2024 uitkomt. “We zitten nog aan het echte begin van het leven van Elisabeth, we zijn dan ook erg blij dat we verder kunnen borduren in het tweede seizoen”, aldus showrunner Jochen Laube. “Het verhaal van haar leven is er één over de kracht van liefde, maar ook de durf om anders te zijn en de hoop op een betere toekomst. Iets dat we allemaal kunnen gebruiken in de huidige tijd.”

The Umbrella Academy seizoen 4

Ook The Umbrella Academy krijgt nog één seizoen. Of zoals maker Steve Blackman het zei: “Ik ben zo enthousiast dat de ongelooflijk trouwe fans van The Umbrella Academy het passende einde van de reis van de broers en zussen Hargreeves die we vijf jaar geleden begonnen, zullen kunnen meemaken. Maar voordat we aan die conclusie toekomen, hebben we een geweldig verhaal in het verschiet voor seizoen vier, een verhaal dat fans op het puntje van hun stoel zal houden tot de laatste minuten.” In 2024 komt het verhaal van The Umbrella Academy definitief ten einde!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?