Laatste nieuws over Netflix

Deze 3 verhaallijnen wil maker Squid Game uitdiepen in seizoen 2

De monsterhit Squid Game heeft nog geen tweede seizoen aangekondigd, toch lijkt dit slechts een kwestie van tijd. Maker Hwang Dong-hyuk was eerder nog vrij terughoudend, inmiddels laat hij zich al uitgebreid uit over wat hij zoal wil gaan vertellen in een tweede seizoen. Er zijn drie verhaallijnen die hij wil uitdiepen.

Verhaallijn 1: The Front Man en de politieman

In een interview met The Hollywood Reporter is Hwang Dong-hyuk erg duidelijk over de richtingen die hij uit wil gaan. “Zo is het verhaal over de politieman en zijn broer, The Front Man, nog niet uitgediept. In een tweede seizoen zou ik graag willen vertellen wat er gebeurd is tussen de twee broers.” The Front Man heeft in het verleden het spel net zoals speler 456 (Gi-hun) een keer gewonnen. Hoe is hij vanaf die rol de grote man geworden binnen het spel?

Verhaallijn 2: De rekruteerder

“Een bijzonder personage is de rekruteerder in het mooie pak. Hij speelt ddakji met mogelijke deelnemers aan het spel. Maar wat is zijn verhaal?” Aan het einde van het tweede seizoen komt Gi-hun hem weer tegen in het metrostation en is al duidelijk dat zijn rol misschien wel groter is dan gedacht.

Verhaallijn 3: Gi-hun en zijn ‘wraak’

Daarnaast is Gi-hun, oftewel speler 456, natuurlijk nog niet klaar. “Hoe gaat hij afrekenen met de mensen die het spel hebben bedacht.” Al hoeft dat niet direct wraak te worden. “Het slot heb ik ergens toch anders bedoeld dan veel mensen hebben opgepakt. Het was in feite mijn manier om over te brengen dat je je niet moet laten meeslepen door de competitieve stroom van de samenleving, maar dat je moet gaan nadenken over wie het hele systeem heeft gecreëerd. En of er enig potentieel is voor jou om een terugkeer of dat je het juist wil confronteren. Het is dus niet noodzakelijk dat Gi-hun terugkeert om wraak te nemen.”

Druk op seizoen 2 is groot

Hwang Dong-hyuk gaf eerder al te kennen dat werken aan Squid Game erg zwaar was. “De druk is nu helemaal groot, want er is zo’n groot publiek dat wacht op een tweede seizoen. Het mooie is wel dat zoveel mensen het eerste seizoen prachtig vonden, er ook van over de hele wereld ideeën komen waar de serie heen moet gaan. Dat is voor mij nu de worsteling. De grote druk, maar tegelijk ook de liefde en support die ik krijg.”

Rood of blauw? Dit betekenen de kleuren in Squid Game én het rode haar van Seong Gi-hun

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?