Laatste nieuws over Netflix

31 Emmy-nominaties voor Netflix Originals

Netflix OriginalsDe Netflix Originals hebben maar liefst 31 nominaties in de wacht gesleept voor de Emmy’s. De ‘Oscar’-verkiezing voor televisieseries werd de afgelopen jaren gedomineerd door HBO, maar Netflix is in rap tempo tegenstand aan het bieden. Vorig jaar waren er veertien nominaties, maar bleven de prijzen beperkt.

Nu lijkt dat wel een ander verhaal te worden. House of Cards, Orange is the New Black, Derek en Fargo zijn volop genomineerd. House of Cards was vorig jaar al volop in beeld met het eerste seizoen, het succes van het tweede seizoen is nog een stuk groter. De serie is genomineerd in de categorie ‘beste dramaserie’. Daarnaast zijn hoofdrolspelers Kevin Spacey en Robin Wright op de shortlist geplaatste als beste acteur in een dramaserie.

Orange is the New Black is genomineerd in de categorie ‘beste komedieserie’. Ricky Gervais is met zijn rol in Derek genomineerd als beste acteur in een komedieserie. Martin Freeman en Billy Bob Thornton zijn voor hun rollen in Fargo genomineerd in de categorie beste acteur in een miniserie. Daarnaast zijn alle series nog diverse keren genomineerd in nevencategorieën.  Breaking Bad, geen Netflix Original maar wel te zien op Netflix, heeft zelfs zestien nominaties te pakken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

1 Reactie