4K aanbod Netflix

4K Films en Series op Netflix

Het is mogelijk om in 4K kwaliteit films en series op Netflix te kijken. 4K wordt ook wel Ultra HD genoemd en op Netflix worden titels die in deze kwaliteit beschikbaar aangeduid als Super HD. Welke films en series zijn er beschikbaar op Netflix in 4K kwaliteit? De laatste jaren heeft Netflix het aanbod 4K films en series flink uitgebreid. Steeds meer nieuwe titels komen beschikbaar in 4K-kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan series als The Umbrella Academy, The Witcher en Lupin en films als Ferry, The Old Guard en Project Power.

3.840 x 2.160

Films en series die in 4K beschikbaar zijn op Netflix worden volgens een bepaalde resolutie getoond. Deze resolutie is 3.840 bij 2.160 pixels. Het wordt gezien als de opvolger van Full HD en moet dus een nog scherper beeld tonen.

Ultra HD (4K) bestaat al best lang, maar pas de laatste jaren wordt deze beeldkwaliteit belangrijker. Full HD is inmiddels de standaard en nu moet 4K de nieuwe standaard worden. Dit moet de kijkervaring van gebruikers van bijvoorbeeld Netflix naar een nog hoger plan tillen. Niet alle films en series op Netflix zijn echter beschikbaar in Ultra HD-kwaliteit, maar dat worden er wel steeds meer. Daarnaast zijn er een aantal voorwaarden verbonden om titels in Ultra HD af te kunnen spelen.

Hoe kan ik in 4K kwaliteit Netflix-titels streamen?

Om van de 4K mogelijkheden van Netflix gebruik te kunnen maken moet je in de eerste plaats het duurste abonnement van de streamingdienst hebben. Netflix biedt drie soorten abonnementen, waarvan alleen het duurste abonnement (13,99 euro per maand) beelden in Ultra HD-kwaliteit beschikbaar stelt. Dat is dus stap één om in de best mogelijke kwaliteit naar films en series van Netflix te kunnen kijken.

Daarnaast moet het apparaat waar je gebruik van maakt ook nog eens geschikt zijn. Niet alle schermen bieden namelijk ondersteuning voor Ultra HD. Omdat Ultra HD nog aan het opkomen is zijn nog zeker niet alle televisies hiermee uitgerust. Mocht je dus op zoek zijn naar een nieuwe televisie en vind je de hoogst mogelijk beeldkwaliteit tijdens het Netflixen belangrijk, let er dan dus op dat een televisie 4K-ondersteuning biedt. Over het algemeen beschikken alleen modellen die na 2014 op de markt zijn gebracht hierover. Nog steeds kan het dan per type televisie afhangen. De helpdesk van Netflix geeft hier meer informatie over.

4K televisie kopen

Inmiddels zijn er genoeg 4K televisies te koop in verschillende prijsklassen. Vanaf ongeveer 400 euro ben je in het bezit van een 4K televisie. Uiteraard kunnen de bedragen per merk en per afmeting van de televisie oplopen naar duizenden euro’s. Veel van deze televisies die geschikt zijn voor Ultra HD hebben tegenwoordig ook een applicatie van Netflix ingebouwd. Dit maakt de gebruikservaring van Netflix in de hoogste kwaliteit nog eenvoudiger.

➡ Klik hier voor een overzicht van Ultra HD-televisies

Andere opties

Er zijn ook andere apparaten waarmee het mogelijk is om te Netflixen in Ultra HD-kwaliteit. Hier zitten soms wel weer andere voorwaarden aan vast. Sommige apparaten dienen bijvoorbeeld aangesloten te worden op een televisie. Deze televisie moet dan wel beschikken over een HDMI-poort en 60 fps (frames per second). Alleen dan zullen de beelden in 4K getoond worden. De Chromecast Ultra biedt die mogelijkheid bijvoorbeeld en hetzelfde geldt voor de Apple TV 4K. Bekijk deze pagina van de helpdesk van Netflix voor meer informatie over apparaten met 4K-ondersteuning.

Aanbod 4K films en series op Netflix

Het aanbod 4K films en series op Netflix neemt bijna met de dag toe. Netflix hecht er veel waarde aan dat de beeldkwaliteit van de films en series steeds verder toeneemt. Daarom zorgen zij er voor dat veel nieuwe Netflix Originals beschikbaar zijn in 4K. Omdat er steeds met Netflix-titels geproduceerd worden zullen er dus ook steeds meer titels in Ultra HD beschikbaar zijn. Daarnaast zijn ook meerdere aangekochte toptitels beschikbaar in Ultra HD op Netflix. Zo kun je bijvoorbeeld de serie Breaking Bad in uiterst hoge kwaliteit bekijken.

De komende jaren blijft het aanbod van films en series in 4K kwaliteit op Netflix toenemen. Ultra HD is de opvolger van Full HD en zal de komende jaren dus de nieuwe standaard worden. Onderstaande tabel zal daarom regelmatig van een update voorzien worden om de nieuwste films en series die beschikbaar zijn in UHD weer te geven. Het aanbod van Netflix verandert dagelijks, dus ook het aanbod van beschikbare 4K-content op Netflix wijzigt regelmatig.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?