Laatste nieuws over Netflix

5 bizarre feiten over Richard Ramirez die je niet zag in Night Stalker

Vorige week kwam Netflix op de proppen met een nieuwe truecrime-docu en binnen een mum van tijd stond Night Stalker in de top 10 met meest bekeken shows. De miniserie vertelt echter niet álles wat er te weten is over de beruchte serial killer Richard Ramirez! Wij helpen Netflix een handje.

1 Ramirez begon met moord op negenjarig meisje, mét handlanger

Nightstalker op Netflix neemt ons meteen mee naar Los Angeles, maar daar begon de killing spree van Ramirez helemaal niet. De politie is er later achter gekomen dat het negenjarige meisje Mei Leung het allereerste slachtoffer was van de seriemoordenaar. In 1984 verkrachtte hij haar in de kelder van een hotel in San Francisco, waarna hij op het kind instak. Als laatste hing hij haar ook nog eens op aan een pijp.

Pas in 2009 werd deze moord opgelost na DNA-onderzoek. Zeven jaar later, in 2016, maakte de politie in San Francisco bekend dat het een duomoord betrof. Er werd namelijk genetisch materiaal van een tweede verdachte gevonden op de plaats van de misdaad. Het is de autoriteiten anno 2021 nog steeds niet gelukt om de handlanger van de Night Stalker op te sporen…

richard ramirez tanden

2 Night Stalker moest vluchten voor groep woedende bejaarden

Op Netflix kunnen we zien hoe Ramirez uiteindelijk in de kraag gevat werd, met hulp van de community van East Los Angeles. Wat je echter niet te horen krijgt is dat de Night Stalker moest vluchten voor een groepje ouderen van dagen. Ramirez werd geïdentificeerd door een groepje bejaarde Mexicaanse dames, die ‘El Matador’ (de moordenaar) begonnen te schreeuwen. Ze zetten de achtervolging in, uiteindelijk geholpen door jongere buurtbewoners.

3 Ramirez wilde aanklager neerschieten

De Night Stalker vergaarde natuurlijk de nodige faam met zijn moorden. Maar nadat hij gevangen genomen werd, werd hij nog veel beroemder. Dat kwam mede omdat hij zeer meermaals liet gelden in de rechtszaal. Hij liet bijvoorbeeld een pentagram zien op zijn handpalm en schreeuwde ‘Heil Satan!’. Wat Netflix echter niet onthult, is dat Ramirez de Openbaar Aanklager neer wilde schieten in de rechtbank. Op 3 augustus 1988 schreef de Los Angeles Times dat cipiers hem hadden horen praten over zijn sinistere plannetje: hij was van plan om een pistool naar binnen te smokkelen, om de beambte te vermoorden. De autoriteiten besloten maar meteen om metaaldetectors te installeren!

richard ramirez achter tralies

4 Groupies wilden Night Stalker uitkleden

Oké, in de Netflix-miniserie krijgen we wel te horen dat Ramirez ontzettend populair was bij de ladies. Maar details ontbreken een beetje: de Night Stalker had ontzettend veel vrouwelijke fans, die hem sexy vonden en het liefste wilden uitkleden. Philip Carlo, de auteur van ‘The Night Stalker: The Disturbing Life and Chilling Crimes of Richard Ramirez’, onthulde in 1999 dat de seriemoordenaar tussen zijn arrestatie en veroordeling liefst vijftien (!) vriendinnetjes had. Een meervoudig moordenaar én kinderverkrachter daten, wie wil dat nou niet?

5 Ramirez trouwde, scheidde en verloofde zich weer

De aanhouder wint, en Doreen Lioy kunnen we wel een aanhouder noemen. Zij stuurde de Night Stalker namelijk liefst 75 liefdesbrieven alvorens de twee een relatie kregen. In 1988 (vier jaar na zijn arrestatie) deed Ramirez zijn Doreen een huwelijksaanzoek en in 1996 trouwden de ‘tortelduifjes’. In 2009 volgde er een scheiding, toen na DNA-onderzoek bekend werd dat de Nightstalker de negenjarige Mei Leung verkracht en vermoord had (zoals je hierboven kunt lezen). Lioys opvolger diende zich echter al weer aan, want ten tijde van zijn dood in 2013, was de Night Stalker verloofd met de 23-jarige schrijfster Christine Lee. Met zijn 53 jaar was Ramirez op dat moment dertig jaar ouder!

nightstalker vrouw

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?