Laatste nieuws over Netflix

5 Brandende vragen voor Outlander seizoen 6

Het vijfde seizoen van Outlander is op 17 februari 2021 toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Inmiddels is een zesde seizoen al aangekondigd, maar het is nog onduidelijk wanneer seizoen 6 wordt uitgezonden in de Verenigde Staten. Ook de release van seizoen 6 op Netflix is nog niet bekend. Wel bleven we met seizoen 5 met veel vragen achter. In dit artikel een overzicht van de vijf brandende vragen die we graag beantwoord zien in het zesde seizoen.

Let op: Dit artikel bevat spoilers als je Outlander seizoen 5 nog niet hebt gezien

1. Hoe moet het nu verder met Roger en Brianna?

Tijdens de voorlaatste aflevering van Outlander seizoen 5 zagen we dat Roger en Brianna ervoor kozen om terug te keren naar hun eigen tijd. Maar hun poging om terug te gaan, mislukt. Het begint er dan ook steeds meer naar uit te zien dat de plaats van Bree en Roger niet de toekomst is, maar juist hun 18e-eeuwse heden. Hoe moet het nu verder met Roger en Brianna? Leggen ze zich neer bij de situatie? Of gaan ze op zoek naar een oplossing?

2. Zal Richard Brown wraak nemen?

Als één ding duidelijk is geworden, dan is het wel dat er een bloedvete gaande is. Dergelijke vetes komen vaak pas ten einde wanneer de hele familie verdwenen is. Dat betekent dat de Frasers lijnrecht tegenover de Browns staan. Is er een kans dat Richard degene is die het vuur op de Ridge zal starten? Het is toch bijna ondenkbaar dat hij geen wraak zal nemen voor de dood van zijn broer?

3. Wat gaat er nu gebeuren met Young Ian?

Ian Murray, de neef van Jamie en Claire, staat in Outlander vooral bekend als Young Ian. Hij keerde terug naar de Ridge nadat hij een tijdje had doorgebracht met de Mohawk. Wat zijn verhaal echter precies is, is tot op heden onduidelijk. We weten niet meer dan dat hij een speciale liefde heeft gehad met één van de inwoners van Mohawk die hem depressief heeft gemaakt. Krijgen we in de toekomst meer te weten over Young Ian? En zal hij op Fraser’s Ridge blijven?

4. Is dit het laatste wat we gezien hebben van Lord John Grey?

In het vijfde seizoen van Outlander zagen we Lord John Grey terugkeren naar Engeland. Hij naam Ulysses uit veiligheid met zich mee, maar wat betekent het voor beide karakters? Is dit de laatste keer dat we de twee gezien hebben? Het valt ook niet uit te sluiten dat Lord John Grey in de toekomst mogelijk een spin-off krijgt.

5. Hoe ziet het herstel van Claire eruit?

De slotaflevering van seizoen 5 liet zien hoe Claire op brute wijze werd verkracht door Lionel en zijn mannen. Het dwingt haar om zich terug te trekken in een fantasiewereld. De droom verandert voor haar in een nachtmerrie als ze bericht krijgt over de dood van haar dochter Bree. Het blijkt gelukkig niet de realiteit te zijn. De grote vraag is nu hoe Claire zal herstellen door wat Lionel en zijn mannen haar hebben aangedaan. Hoe zal het haar beïnvloeden in het nieuwe seizoen?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?