Laatste nieuws over Netflix

5 nieuwe Spaanse series besteld door Netflix

Netflix gaat aan de slag met vijf nieuwe Spaanse Originals. Daarbij zit ook een nieuw schooldrama gemaakt door één van de makers van Elite. Daarnaast zijn er een anime-serie, een superhelden komedie, een dramedy omtrent vrouwen en een mini-serie met een mix van ervaren en aanstormende Spaanse topdames.

Opvolger Elite

Netflix heeft de laatste jaren al aardig wat geld geïnvesteerd in Europese Originals. Vanaf 2020 komen daar weer vijf nieuwe Spaanse producties bij. Achter de schermen wordt gewerkt aan series in verschillende genres. Het concept van de eerste nieuwe serie heeft wel wat weg van dat van Elite. Carlos Montero, die we al kennen van die Netflix Original, schrijft en regisseert El Desorden que Dejas.

Het verhaal is gebaseerd op zijn eigen roman. De psychologische thriller krijgt acht afleveringen en vertelt het verhaal van een jonge literatuurlerares die haar huwelijk probeert te redden, maar verwikkeld raakt in een mysterie op school. Haar voorganger heeft zelfmoord gepleegd, mogelijk nadat ze gepest werd door haar eigen studenten.

Nog vier series

Nacho Vigalondo is verantwoordelijk voor de superhelden komedie El Vecino. De serie telt tien afleveringen en vertelt het verhaal van een echte man wiens liefdesleven en werkloosheidsproblemen niet worden verbeterd door de superkrachten die hij kreeg toen een stervend buitenaards wezen die aan hem schonk. Totdat zijn buurman hem helpt om de krachten te verbergen.

Daarnaast verschijnen nog: Dias de Navidad, Valeria en Memorias de Idhun. De eerste is een miniserie waarin we worden meegenomen naar de belangrijkste momenten uit de levens van vier zussen, de tweede toont een schrijfster die worstelt met haar werk en haar echtgenoot en troost vindt bij haar drie beste vrienden en de laatste is een anime-serie gebaseerd op de trilogie onder dezelfde naam van Laura Gallego.

Spaanse Netflix Originals

De vijf nieuwe Spaanse Netflix Originals mogen we in 2020 bij de streamingdienst verwachten. Ondertussen wordt er ook hard gewerkt aan nieuwe seizoenen van de populaire Spaanse series La Casa de Papel, Elite en Las Chicas del Cable.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?