Laatste nieuws over Netflix

6 Brandende vragen voor Elite seizoen 4

De laatste jaren regende het populaire series vanuit Spanje. Eén van de voorbeelden is Elite, een bloedstollend verhaal over moordende rijkeluiskinderen met ieder hun eigen verhaal. Op 13 maart 2020 verscheen seizoen 3 op Netflix, en die liet de kijkers alvast met enkele brandende vragen over richting seizoen 4.

1. Wordt de moordenaar van Polo gepakt?

Seizoen 3 stond volledig in het teken van de moord op Polo, degene die in seizoen 1 nog zélf schuldig was aan moord (op Marina). In de slotepisode werd duidelijk dat Lucretia (Lu) degene was die Polo met de hals van een gebroken champagnefles in zijn maag stak, maar de complete vriendengroep beschermde Lu door stuk voor stuk een valse verklaring af te geven bij de tobbende politie. Bovendien zette iedereen bewust zijn/haar eigen vingerafdrukken op het moordwapen. Slaagt de politie er desondanks in om de waarheid te achterhalen, en wordt Lu gepakt voor de moord?

2. Wie zien we in seizoen 4 nog op Las Encinas?

Richting het einde van seizoen 3 werd duidelijk dat een groot deel van de vriendengroep in het buitenland zal gaan studeren. Zo reist Nadia samen met haar ex-liefje Malick en Lu, die officieel door haar ouders is verstoten nadat haar affaire met stiefbroer Valerio, naar Amerika. Omar lijkt daarentegen op het laatste moment er voor te kiezen om bij de zieke Ander (die uiteindelijk genezen is van leukemie) te blijven, in Spanje. Samuel, Guzmán en Rebecca lijken te blijven omdat zij een jaar over moeten doen op Las Encinas. Boven de hoofden van veel andere hoofdrolspelers hangen nog vraagtekens. De Spaanse nieuwssite Fuera de Series claimt alvast te weten dat seizoen 4 en 5 met een volledig nieuwe cast zouden worden opgenomen, maar of dat waar is moet de tijd uit gaan wijzen.

3. Wordt er weer iemand vermoord in seizoen 4?

Seizoen 1 stond in het teken van de moord op Marina, in seizoen 2 ging het over de verdwijning van Samu en in seizoen 3 volgden we de jacht op de moordenaar van Polo. De vraag is dan ook: wat gaat er gebeuren in Elite seizoen 4? Wordt er wéér iemand vermoord op school Las Encinas? Zo ja, wie? En door wie? De spanning is bij de trouwe liefhebbers van de serie nu al weer om te snijden.

4. Heeft Samu een vriendin?

Degene die het meest gevolgd werd tijdens de eerste drie seizoenen was Samu. Ook op liefdesgebied kreeg hij veel aandacht. Hij begon natuurlijk met een relatie met Marina, maar nadat laatstgenoemde werd vermoord viel hij in de armen van markiezin Carla. In seizoen 3 trekt hij vooral op met Rebecca, de dochter van een beruchte drugsbazin, maar in de slotaflevering kiest Samu toch weer voor zijn eeuwige crush Carla. Carla gaat echter in haar eentje in het buitenland studeren, ook om te herstellen van een serieuze drugsverslaving. Blijft Samu nu alleen achter? Of keert hij toch terug bij Rebecca, die net als hem op Las Encinas blijft om een jaar over te doen?

5. Hoe loopt het af tussen Omar en Ander?

Zoals hierboven al benoemd kiest Omar er op het laatste moment voor om in Spanje te blijven, aan de zijde van de ernstig zieke Ander. Maar al snel wordt duidelijk dat Ander juist volledig genezen verklaard zal worden, en dus zien we hem zijn rentree maken op de eliteschool. Samen met Omar. Hangt de liefde tussen hen nog altijd in de lucht? En kan de islamitische familie van Omar dan eindelijk accepteren dat hun zoon op mannen valt?

6. Keren Nano en Christian nog terug in Elite?

In seizoen 1 en 2 speelden Nano en Christian nog cruciale rollen in Elite. Nano, de broer van Samuel, had een geheime relatie met de vermoorde Marina, terwijl Christian, de beste vriend van Samuel, uiteindelijk in een driehoeksrelatie met Polo en Carla belandde. In seizoen 2 werd Christian aangereden door de vader van Carla, en werd Nano gearresteerd voor een andere zaak. In seizoen 3 kwamen ze beiden niet meer voor. Christian herstelde nog in Zwitserland van het incident – hij lijkt nooit meer te kunnen lopen-, terwijl Nano vooral op de vlucht was voor de politie, die hem op borgtocht vrij lieten in aflevering 6. Keren Christian en Nano in seizoen 4 wél terug? Of is hun rol definitief voorbij?

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Elite Seizoen 4 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?