Laatste nieuws over Netflix

6 Brandende vragen voor Peaky Blinders seizoen 5

Peaky Blinders seizoen 4 Netflix

Het heeft even geduurd, maar inmiddels nadert het vijfde seizoen van de populaire serie Peaky Blinders op Netflix. Het worden wederom zes afleveringen die bol staan van de actie, de spanning en veel verrassingen. Het smachten naar het nieuwe seizoen was mede zo groot door de vele vragen die bleven hangen bij de kijkers, naar aanleiding van seizoen 4. Wij hebben de meest brandende vragen in een lijstje gezet.

1. Is Alfie Solomons echt dood?

Eén van de laatste scènes van het seizoen was de confrontatie tussen Alfie Simons en Tommy Shelby op het strand. Alfie vertelt dat hij ongeneeslijk ziek is (kanker), en dat Tommy hem dus beter maar snel dood kan schieten. Nadat Alfie een – niet fataal – schot op Tommy lost, schiet Tommy Alfie in zijn gezicht en loopt hij weg. Alfie blijft liggend op het strand met zijn hond achter. Maar de grote vraag is of Alfie wel dood is? De kogel leek hem immers slechts in zijn gezicht te schampen..

2. Hoe gaat het met Tommy?

Gelijk na de hierboven beschreven ‘strand-scène’ springt de serie drie maanden vooruit in de tijd. We zien een Tommy die zichzelf niet meer lijkt: hij is paranoia en kan niet meer rusten. Als gevolg grijpt hij nog steviger naar de fles dan voorheen. Een post traumatisch stressstoornis? Een verlate reactie op het verliezen van zijn broer? Of gewoon een intense midlife crisis? Het zal interessant worden om te zien hoe zijn mental break-down in het nieuwe seizoen weer naar voren gebracht gaat worden.