Laatste nieuws over Netflix

6 Brandende vragen voor The 100 seizoen 7

Het zesde seizoen van The 100 heeft ons achtergelaten met heel wat vragen. Gelukkig weten we al dat de reeks nog voorzien wordt van een zevende seizoen, al wordt dat ook meteen de laatste voor de sci-fi-serie. Wij zijn na de seizoensfinale van seizoen 6 op zoek gegaan naar de 6 brandende vragen waarop we antwoord hopen te krijgen in het slotseizoen van de reeks.

1. Waar is Octavia?

De grootste vraag is misschien wel de vraag waar Octavia nu is. In de seizoensfinale van seizoen 6 zagen we dat het zusje van Bellamy werd neergestoken door Diyoza’s dochter en plots verdween. Terwijl Bellamy verbijsterd achterbleef nadat hij juist net herenigd was met zijn zusje. Is ze terug meegenomen naar de anomalie en wat houdt die anomalie eigenlijk precies in? Wat heeft ze daar gezien? Zoveel vragen voor het zevende seizoen.

Jason Rothenberg liet zich eerder al uit over het lot van Octavia. “Ik wil niets verklappen over haar lot behalve dat ik wil uitleggen wat er met haar gebeurt. Of ze nu leeft of dood is, Marie is geweldig en je kunt rustig zeggen dat we nog niet het laatste van haar hebben gezien. Maar of ze nou wel of niet dood is en of we haar verhaal nou vertellen als een flashback of dat we haar nog zien, dat moet blijken.”

2. Gaan we Diyoza nog terugzien?

Een beetje in datzelfde kader is de vraag of we Diyoza nog terugzien. Hoogzwanger kwam ze middenin het seizoen in de anomalie terecht. Terwijl Octavia daaruit terugkeerde, ontbreekt sinds het moment dat Diyoza verdween ieder spoor. In seizoen 7 komen we ongetwijfeld meer te weten over wat er gebeurd is met Diyoza en of ze nog leeft.

3. Welke mind drive gaf Bellamy aan Jordan?

Een merkwaardig moment in de seizoensfinale van The 100. Bellamy liep op Jordan af om hem een mind drive te geven. De grote vraag is nu van wie die mind drive is. Is Bellamy erin geslaagd om aan de mind drive van Russell te komen? Of is het een mind drive waarmee Jordan zelf onsterfelijk kan worden. Ook zou het natuurlijk kunnen dat hij de mind drive heeft gekregen die ooit tot Josephine behoorde.

Jordan Mind Drive The 100

4. Wat is er gebeurd met Russell?

Russell speelde een belangrijke rol in het zesde seizoen van de reeks. In de seizoensfinale hebben we echter gezien dat Clarke, Bellamy en de rest lijnrecht tegenover Russell en zijn methodes kwamen te staan. Maar het lot van Russell is na de seizoensfinale onduidelijk. Is hij in cryosleep geplaatst? Is hij toch vermoord? Of is zijn mind drive verwijderd? Het lot van Russell is nog één groot raadsel.

5. Wie heeft de leiding in Sanctum?

Nu het lot van Russell onduidelijk is, is het ook onduidelijk wie de leiding gaat krijgen over Sanctum. Het zou natuurlijk kunnen dat Murphy en Emori, waarvan niet iedereen weet dat het geen echte Primes zijn, de leiding gaan nemen over Sanctum. Daarnaast valt het ook niet uit te sluiten dat er een burgeroorlog uit zal barsten.

6. Wat is er gebeurd met Sheidheda en de vlam?

Madi werd het hele seizoen geteisterd door Sheidheda. In de slotfase van het seizoen zagen we hoe Raven erin slaagde om Sheidheda uit haar hoofd te krijgen, maar het betekende ook de complete vernietiging van de vlam. In plaats daarvan, leek de code echter ergens anders naartoe geüpload te worden. Maar wat is er precies gebeurd met Sheidheda en is de vlam inderdaad vernietigd?

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als het bekend is wanneer The 100 seizoen 7 op Netflix begint? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?