Laatste nieuws over Netflix

6 zaken uit DAHMER die niet stroken met de waarheid

DAHMER: Monster – Het verhaal van Jeffrey Dahmer is behoorlijk waarheidsgetrouw, daar staat de Netflix-serie ook om bekend. Toch is er het een en ander aangepast door showrunner Ryan Murphy. Ze hebben ze op een rijtje gezet. Inmiddels is er naast de dramaserie ook een documentaire op Netflix verschenen over Jeffrey Dahmar.

1. Glenda Cleveland was helemaal niet de buurvrouw van Jeffrey Dahmer

In de serie maken we al snel kennis met Glenda Cleveland, de buurvrouw van Jeffrey Dahmer, die al een stuk of tig keer (of misschien wel elke dag) met de politie gebeld heeft om die te verwittigen van stankoverlast en dergelijke. Eigenlijk is serie-Glenda echter een samenvoeging van twee personen: de échte Glenda Cleveland, die in een heel ander gebouw woonde dan de seriemoordenaar, maar wel doorhad dat er iets niet klopte, én zijn echte buurvrouw, Pamela Bass.

2. Jeffrey Dahmer dronk (waarschijnlijk) helemaal geen bloed

In de serie is Jeffrey Dahmer soms een soort vampier, hij drinkt in ieder geval bloed. In het echt was dat vermoedelijk echter helemaal niet het geval. Hij nam wel bloed af bij vrijwilligers in Milwaukee, maar er is geen bewijs dat hij dat vervolgens ook opdronk. Zelf ontkende hij dat ook: “Dat vind ik vies.”

3. Jeffrey Dahmer vond Ronald Flowers te zwaar

In de serie neemt Dahmer Ronald Flowers, een potentieel slachtoffer, mee naar zijn oma, die hem vervolgens op andere gedachten brengt. In het echt ging het er toch net wat anders aan toe. Volgens de seriemoordenaar zelf was Flowers gewoonweg te zwaar om op de snijtafel gelegd te worden, waardoor zijn ‘slachtoffer in spe’ dus wakker werd in het ziekenhuis.

4. Dahmer had maar twee sloten op zijn deur

In de serie heeft het appartement van Dahmer wel wat weg van een gevangenis, met tig sloten op zijn voordeur. Méér dan twee in ieder geval, maar het echte optrekje van de killer kon toch echt maar twee keer op slot.

5. Sandra Smith is (waarschijnlijk) nooit gearresteerd

In de laatste aflevering van DAHMER wordt Sandra Smith, de dochter van Glenda Cleveland, gearresteerd nadat ze het fototoestel van een kind kapotgemaakt heeft. Het klopt dat het appartement van Dahmer na zijn arrestatie (en veroordeling) veel ramptoeristen trok, die aan de lopende band foto’s maakten, maar er is geen bewijs dat Smith zich hiermee bezighield. Of dat ze daarom in de boeien geslagen werd.

6. Dahmer droeg geen bril tijdens de rechtszaak

In de serie zien we Dahmer steeds met een bril op zijn neus in de rechtszaal zitten, maar dat is niet hoe het echt ging. Althans, tijdens het vonnis droeg hij een bril, maar daarvóór helemaal niet. Dat had ook een reden, want hij wilde niemand aankijken. En zonder bril of lenzen zag hij niet zoveel.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?