Laatste nieuws over Netflix

7 Films van Netflix om je op te verheugen dit kwartaal

In 2018 wil Netflix liefst tachtig eigen films toevoegen aan het aanbod. Daarmee voegt het de daad steeds meer bij het woord dat het naast het investeren in eigen series ook prioriteit geeft aan films. De komende periode worden er al veel films verwacht en wij zetten een aantal Netflix Original Films voor je op een rijtje.

The Open House – 19 januari

The Open House is een horrorfilm van Netflix, met een hoofdrol van Dylan Minnette. De acteur beleefde in 2017 zijn doorbraak in de Netflix Original serie 13 Reasons Why als Clay. In The Open House komt Dylan als Logan Wallace in een spookhuis terecht met zijn moeder, Naomi. Het is een vakantiehuis van een familielid, in de bergen. Het staat te koop, maar omdat Logan en Naomi een moeilijke tijd achter de rug hebben mogen zij in het huis verblijven. Wel komen er af en toe potentiële kopers langs. Dat zou geen probleem moeten zijn, maar vanaf het moment dat er open huis is geweest gebeuren er allemaal enge en onverklaarbare dingen in het enorme huis.

Step Sisters – 19 januari

Dat dansfilms een garantie voor succes zijn hebben in het verleden bijvoorbeeld Grease, Saturday Night Fever, Pitch Perfect en Step Up al bewezen. Ook Netflix waagt zich nu aan een dansfilm, met Step Sisters. Uiteraard wordt er weer naar een belangrijke danswedstrijd toegewerkt, maar dit keer lijkt de uitdaging groter dan ooit. Een zwarte studente heeft namelijk als droom om naar Harvard te gaan. Haar droom lijkt echter in duigen te vallen. Alleen als ze met een studentenvereniging zonder ritmegevoel kampioen wordt van een stepdance-wedstrijd wordt haar toegang tot de meest prestigieuze universiteit van Amerika verleend.

Voor deze film heeft Netflix mensen met kwaliteit verzameld. Zo is de choreografie in Step Siters verzorgd door dezelfde mensen die meewerkten aan Pitch Perfect en is de film gemaakt door dezelfde makers van Dear White People en Straight Outta Compton. Bovendien is de film geregisseerd door Charles Stone III, onder andere bekend van Drumline.

Bekijk hier 10 Netflix Original Series om naar uit te kijken

Blockbuster – 24 januari

Met Blockbuster is de eerste Franstalige Netflix Original film aanstaande. Jeremy is stapelgek op Lola, maar raakt haar kwijt als hij een video maakt voor zijn zieke vader die niet in de smaak valt bij zijn vriendin. De filmpjes maakten zij samen, maar als ze erachter komt dat er foto’s tussen één van de filmpjes zitten die niet voor anderen bedoeld zijn is Lola woest. Ze dumpt Jeremy, maar dat is voor hem een enorme klap. Hij moet het goedmaken. Lola is gek op superhelden en dat wordt voor Jeremy de manier om haar hart terug te veroveren. Met zijn vrienden vormt hij een team superhelden en met het ‘geniale’ idee van Jeremy moet het lukken om Lola terug te krijgen. Zijn plan is namelijk om beroemdheden te ontvoeren en zij vragen dan Lola als losgeld.

A Futile and Stupid Gesture – 26 januari

In A Futile and Stupid Gesture gaan we terug naar de tijd waarin het voor National Lampoon allemaal begon. Tegenwoordig doet National Lampoon ons vooral denken aan de bizarre films, maar in de jaren zeventig is het begonnen als een komedieblad, dat nogal controversieel was. De film is geregisseerd door David Wain en hij werkte eerder al voor Netflix aan Wet Hot American Summer. Wie die serie gezien heeft zal in A Futile and Stupid Gesture ook duidelijk de handtekening van Wain terugzien.

The Ritual – 9 februari

Het boek The Ritual van schrijver Adam Nevill is verfilmd en vanaf 9 februari te zien op Netflix. The Ritual draait om een groep vrienden van de universiteit die een wandeltocht door de Zweedse bossen gaan maken. Enige tijd daarvoor is één lid van de vriendengroep bij een overval om het leven gekomen. Toch maken ze de tocht naar Zweden, ondanks dat niet iedereen het idee ziet zitten. Ze hadden uiteindelijk ook veel beter voor Las Vegas kunnen kiezen, want het gaat hopeloos mis. De mannen denken een shortcut te nemen, maar raken juist hopeloos verdwaald. Daar blijkt dat iemand niet op ze zit te wachten, want ze krijgen verschillende angstaanjagende signalen. Komen ze ooit levend uit het bos?

On Body and Soul – 21 februari

On Body and Soul is een door Netflix aangekochte film. Tijdens het Berlijnse filmfestival Berlinale gooide de film van de Hongaarse Ildikó Enyedi hoge ogen. Ook Netflix was onder de indruk en sloeg toe door de wereldwijde filmrechten aan te schaffen. De film speelt zich af in een slachthuis voor rundvee en daar vindt een liefdesverhaal plaats. De aan één arm gehandicapte financieel directeur Endre en Mária worden verliefd op elkaar, maar ze durven allebei niet echt het initiatief te nemen. Als ze erachter komen dat ze ’s nachts exact dezelfde dromen – over herten – hebben verandert er een hoop.

Game Over, Man! – 23 maart

Richting het einde van het eerste kwartaal van 2018 verschijnt de komediefilm Game Over, Man! op Netflix. In de film zien we onder andere de bekende gezichten van Adam DeVine, Anders Holm en Blake Andersen terug. Zij scoorden al met Workaholics en het recept voor dat succes lijken ze nu toe te willen passen in Game Over, Man!. Ditmaal bevinden zij zich in een hotel waar een gijzeling van wereldsterren plaatsvindt. Het drietal besluit de heldenrol op zich te nemen, maar of dat nu de beste keuze is…

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?