Laatste nieuws over Netflix

7 vragen voor seizoen 7 van Orange is the New Black

Piper OITNB7

De grootste fans van Orange is the New Black kijken al reikhalzend uit naar seizoen 7. Een paar weken geleden nog maar kwam OITNB seizoen 6 uit en was anders dan alle voorgaande delen. Na afloop van de spannende laatste aflevering zitten we met een hoop vragen. We bespreken de zeven grootste vragen voor Orange is the New Black seizoen 7.

Vervolg gegarandeerd

We hoeven gelukkig niet meer in spanning te zitten of er wel een zevende seizoen van Orange is the New Black komt. Jaren geleden bestelde Netflix dit zevende deel namelijk al, dus er komt gegarandeerd een vervolg op het positief ontvangen zesde seizoen.

Daarin zullen een hoop vragen beantwoord worden die over zijn gebleven na afloop van seizoen 6. De meest prangende vragen zijn hieronder te lezen.

1. Wat wordt de rol van Piper in seizoen 7?

In het slot van seizoen 6 vond er een verrassende ontwikkeling plaats. Terwijl Piper vreesde voor extra tijd in de gevangenis, omdat Badison het op haar gemunt had, werd ze geholpen door één van de bewakers. Hij gunde haar vervroegde vrijlating en dus liep Piper Chapman tijdens de laatste aflevering als een vrij mens de gevangenis uit. Met Piper begon de populariteit van Orange is the New Black, dus hoe moet het nu verder met haar, nu ze niet meer in de gevangenis zit. Zal Piper naar de achtergrond verdwijnen, of hebben de schrijvers andere plannen met haar?

Taylor Schilling speelt Piper in de serie en in een interview liet zij al weten dat ze afscheid aan het nemen is van haar personage. “Het is zeker het einde van een tijdperk. De serie is zo’n belangrijk hoofdstuk in mijn leven geweest, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Ik ben zo dankbaar dat ik Piper heb mogen vertolken, maar ik ben ook klaar om haar te laten gaan.”

2. Wat gaat Taystee doen na het oordeel van de jury?

In de eerste vijf seizoenen van OITNB hebben we Taystee leren kennen als een positief ingestelde gevangene van Litchfield. Na de dood van Poussey zette zij zich in voor gerechtigheid voor haar overleden vriendin. Dat deed ze door zich op te werpen als leider van de opstand en dat kwam haar in seizoen 6 duur te staan. Taystee werd verantwoordelijk gehouden voor de moord op Piscatella. Dit kwam mede door valse verklaringen van vriendinnen Cindy en Suzanne.

Lees hier wanneer seizoen 7 van OITNB verwacht wordt

Taystee ging daar duidelijk gebukt onder en ondanks alle adviezen om geen proces te beginnen koos ze hier toch voor. Het liep niet goed af voor Taystee, want de jury oordeelde dat zij inderdaad schuldig was. Daardoor wacht haar nog een hele lange tijd in de gevangenis en de vraag is of Taystee ooit haar positieve instelling terug kan vinden. Zelf zag ze het niet als een mogelijkheid om nog terug te keren naar Litchfield. Gaat Taystee inderdaad naar een andere gevangenis?

3. Zien we Blanca en Sophia nog terug in seizoen 7?

Naast Piper werden ook Blanca en Sophia vrijgelaten in seizoen 6. Sophia werd eindelijk herenigd met haar liefde en kind. Blanca dacht eindelijk weer in de armen van haar vriend te kunnen springen. Het stel wil niets liever dan samen kinderen krijgen, maar toch lijken ze daar nog even op te moeten wachten. Blanca werd namelijk naar een andere uitgang begeleid en werd afgevoerd voor deportatie. Wat zijn de schrijvers met Blanca van plan en is de rol van Sophia met haar vrijlating nu uitgespeeld?

4. Hoe gaat het nu verder met Morello?

Eén van de leukste bijrollen in Orange is the New Black is weggelegd voor Morello. Haar humeur kan in een splitsecond veranderen, maar zodra het over haar kind gaat is ze in principe weer opgevrolijkt. In seizoen 7 zullen we zien hoe de bevalling die eind seizoen 6 begon is verlopen. Het wordt voor Morello hoe dan ook een bittere pil, want ze zal vrijwel gelijk afscheid moeten nemen van haar baby. Pas na haar vrijlating kan ze een echt gezinnetje vormen met haar man Vinnie. We weten dat Morello mentaal niet de sterkste is, dus het feit dat ze moet leven zonder haar kind kan nog wel eens een flinke wissel op haar trekken.

5. Overleeft Carol de ruzie met Barb?

Er gebeurde in de laatste aflevering van seizoen 6 van alles in Litchfield Max. Het was bijvoorbeeld ook de climax van de ruzie tussen Barb en Carol. Het bleek dat ze samen Frieda te grazen wilden nemen, maar zover kwam het nooit. Met wapens in de hand liepen de emoties tussen de zusjes als vanouds hoog op en dat eindigde in een bloedbad. Barb lag levenloos in de gang, terwijl Carol met een mes in haar rug nog weg probeerde te kruipen. Zien we Carol en/of Barb nog terug in seizoen 7?

6. Is het gevaar nu geweken in Litchfield Max?

Frieda heeft tijdens al haar jaren in de gevangenis veel vijanden gemaakt en ze voelde ook dat het nogal heet onder haar voeten werd nadat ze in Litchfield Max werd geplaatst. Op afdeling Florida leek ze redelijk veilig, maar door Red te verlinken had ze er weer een vijand bij. Erg vergevingsgezind is Red zeker niet en dus moet Frieda over haar schouder blijven kijken. Dat lijkt ook te gelden voor Nicky, want zij maakte op haar eigen afdeling weinig vrienden, omdat ze Red probeerde te beschermen. Zij zal zich dus moeten zien te verantwoorden.

Welke kant het met Alex op zal gaan is ook een goede vraag. Nu Piper weg is zal ze het zonder haar grote liefde moeten doen. Bovendien lag ze goed bij Carol, maar het is de vraag of zij nog wel de baas kan zijn op hun afdeling. Kan Alex nu uitgroeien tot de machthebber, of gaat Badison daar mee aan de haal? Kortom, de strijd in Litchfield Max lijkt nog zeker niet over.

7. Is er nog toekomst voor Joe Caputo in OITNB seizoen 7?

Joe Caputo liet zich in Orange is the New Black seizoen 6 van zijn beste kant zien. Niet alleen slaagde hij er eindelijk in om (voor even) Natalie Figueroa voor zich te winnen, ook bleef hij zich inzetten voor Taystee. Daarvoor wilde hij hulp zoeken bij andere gevangenen, maar vanwege zijn slechte reputatie kreeg hij nul op het rekest. Eigenlijk zou Caputo naar Missouri vertrekken, maar hier zag hij op het laatste moment van af om Taystee te blijven helpen. Nu die strijd over lijkt is het de vraag welke rol er nog is weggelegd voor Caputo.