Laatste nieuws over Netflix

8 Films van Netflix om dit najaar naar uit te kijken

Netflix legt zich steeds meer toe op films en wil daar ook prijzen mee winnen. Daarom verschijnen er dit najaar liefst tien films in de Verenigde Staten dit bioscoop, om zo kans te maken op onder meer Oscar-nominaties. Niet veel later zijn de films in ons land ook op Netflix te zien, met uitzondering van Atlantics en I Lost My Body. We hebben ze op een rij gezet, de films waar je dit najaar naar uit kunt kijken.

The Laundromat – 18 oktober

Van de makers van Ocean’s Eleven komt The Laundromat. In de trailer krijg je door de sfeer en de muziek ook direct weer de feeling te pakken van deze overvalfilms. Geld speelt ook nu een grote rol, want hoe blijven de rijken toch zo rijk? Dat doen ze vooral door geld wit te wassen. Daarvoor hebben ze advocaten in dienst die alles regelen. Maar wat als er iemand in de tegenaanval durft te gaan? De cast belooft ook veel goed met Meryl Streep, Gary Oldman, Antonio Banderas en David Schwimmer.

Bekijk de trailer van The Laundromat

Dolemite is my Name – 25 oktober

Eddie Murphy keert terug op het podium met een stand-upshow voor Netflix, maar eerst is hij te zien samen met onder meer Wesley Snipes in de film Dolemite is my Name. De film is gebaseerd op het leven van acteur en zanger Rudy Ray Moore. Tijdens de jaren 1970 wordt hij bekend als de pooier Dolemite, het extravagant hoofdpersonage uit een gelijknamige blaxploitationfilm van regisseur D’Urville Martin.

Bekijk de trailer van Dolemite is my Name

The King – 1 november

Timothée Chalamet vertolkt de hoofdrol in The King. Het verhaal is geïnspireerd op Shakespeare’s Henry IV en Henry V. In die tijd maakte het niet uit hoe jong je was, wanneer je koning moest worden wachtte je geen andere keus. Zo is ook prins Hal nog piepjong, maar erft wel de kroon. Met hulp van zijn enige ‘vriend’ Falstaff wacht hem een spoedcursus om de scepter te gaan zwaaien. Henry V zal namelijk de paleispolitiek moeten zien te doorstaan, net zoals de chaos en oorlog die zijn vader heeft achtergelaten.

Bekijk de trailer van The King

Earthquake Bird – 15 november

De mysterieuze film Earthquake Bird is gebaseerd op de gelijknamige novel van Susanna Jones. Alicia Vikander, Riley Keough, Naoki Kobayashi en Jack Huston spelen de voornaamste rollen. Het verhaal  speelt zich af in Tokio 1989. Lucy Fly, een jonge migrant, wordt verdacht van moord wanneer haar vriend Lily is verdwenen. De twee zijn namelijk betrokken in een tumultueuze liefdesdriehoek met Teiji.

Bekijk de trailer van Earthquake Bird

Klaus – 15 november

Netflix brengt dit najaar weer heel wat kerstfilms. Klaus is daarvan degene die ook in de bioscopen te zien zal zijn en vertelt het verhaal van een jonge postbode. Als hij naar de Noordpool wordt gestuurd, raakt hij bevriend met een teruggetrokken speelgoedmaker. De stemmen zijn ingesproken door onder meer J.K. Simmons, Rashida Jones, Joan Cusack en Jason Schwartzman.

Bekijk de trailer van Klaus

The Irishman – 27 november

Van alle films zijn de verwachtingen rondom The Irishman het hoogst gespannen. Daarvoor waren alleen de drie namen die betrokken zijn bij het project al voldoende: Martin Scorsese, Robert De Niro en Al Pacino. Oorlogsveteraan Frank Sheeran is een hosselaar en huurmoordenaar die samenwerkte met de meest notoire onderwereldfiguren van de twintigste eeuw. De verdwijning van Jimmy Hoff, een president van de vakbond, is één van de grootste onopgeloste moordzaken in de Verenigde Staten. Om deze zaak centreert The Irishman zich en geeft een beeld van de gesloten wereld van de georganiseerde misdaad.

Bekijk de trailer van The Irishman

Marriage Story – 6 december

De tragische komedie Marriage Story draait om Adam Driver en Scarlett Johansson. Als toneelregisseur Charlie en actrice Nicole zijn ze lange tijd een zeer gelukkig stel en hebben inmiddels ook kinderen. De lach is alleen verdwenen zodra ze tegenover elkaar zitten in de rechtbank om hun scheiding te regelen. En vooral afspraken te maken wie de zeggenschap krijgt over de kinderen. Want ze wonen inmiddels allebei aan de andere kant van het land in New York en Los Angeles.

Bekijk de trailer van Marriage Story

The Two Popes – 20 december

Anthony Hopkins en Jonathan Pryce vertolken de hoofdrollen in The Two Popes. Een paus vervulde zijn taak normaliter tot de dood, maar paus Benedictus XVI nam in 2013 een zeer opmerkelijk besluit. Hij trad namelijk af, waardoor er een opvolger moest worden aangesteld. Zo waren er opeens twee pausen, een unieke situatie. The Two Popes is gebaseerd op de verkiezing van paus Franciscus in 2013, waarin de opvallende keuze voor de Latijns-Amerikaanse Jose Mario Bergoglio geen gemakkelijke stap is voor Benedictus.

Bekijk de trailer van The Two Popes

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?