Laatste nieuws over Netflix

Deze 8 Netflix Originals moet je deze zomer zien

Nog een paar weken en dan begint in Nederland de zomervakantie. Bang om je tijdens al die weken te vervelen hoef je niet te zijn. Netflix lanceert de komende maanden liefst acht gloednieuwe Original Series en daarnaast ‘krijgen’ we ook nieuwe seizoenen van The Ranch en The Expanse. We stellen de acht series die je deze zomer moet zien op Netflix aan je voor.

1. El Chapo seizoen 1 – 16 juni

Na Narcos moet El Chapo een nieuw succes van Netflix worden waarin een drugsbaas centraal staat. Het verhaal over El Chapo leent zich ook perfect voor een serie en Netflix durfde het dan ook aan, ondanks protesten van El Chapo himself. El Chapo staat bekend als één van de meest beruchte criminelen. Als drugsbaron uit Mexico verdiende hij miljarden dollars. Daarnaast wist hij wereldwijd geregeld de aandacht op zich te vestigen. Hij slaagde er tot twee keer in om te ontsnappen uit de gevangenis. Het zijn sappige verhalen die ongetwijfeld terug zullen komen in de serie over deze drugsbaas.

2. GLOW seizoen 1 – 23 juni

GLOW staat voor Gorgeous Ladies of Wrestling en dat is precies waar deze nieuwe Netflix Original Serie over zal gaan. Het is een serie van Jenji Kohan en zij staat ook wel bekend als het brein achter Orange is the New Black. Dat schept natuurlijk verwachtingen en GLOW lijkt dan ook precies een serie te zijn die in de smaak zal vallen bij de OITNB-fans. De reeks speelt zich af in Los Angeles, in de jaren 80. Op dat moment zijn worstelgevechten zeer populair, maar dan met name de mannelijke tak. GLOW moet de vrouwelijke variant worden en een groep vrouwen, met ieder een andere motivatie, begint aan een ongekend avontuur.

3. Gypsy seizoen 1 – 30 juni

Gypsy wordt misschien wel de meest spannende nieuwe serie van Netflix deze zomer. De hoofdrol is voor niemand minder dan Naomi Watts. De Hollywood-ster speelt Jean Holloway in deze thriller van formaat. Jean is een therapeute en haar professionele leven raakt verwikkeld in haar privé leven. Ze zoekt de grenzen van de vertrouwensband tussen de arts en patiënt op. Ze overschrijdt die grenzen zelfs en brengt daarmee haar carrière in gevaar. Daarnaast zorgen haar persoonlijke fantasieën er voor dat het gezinsleven van Holloway op het spel staat.

4. Castlevania seizoen 1 – 7 juli

Met Castlevania voegt Netflix een nieuwe geanimeerde serie toe aan de catalogus. Het verhaal is gebaseerd op de gameklassieker uit de jaren tachtig en weet daarmee gelijk al de interesse van een grote groep kijkers te trekken. Ellis is als enige overgebleven van de Belmont-familie. Zijn doel is duidelijk: hij wil Oost-Europa redden van Dracula. Net als in het spel speelt Castlevania de serie zich ver in het verleden af.

5. Friends from College seizoen 1 – 14 juli

Lachen, gieren, brullen. Dat moet Friends from College worden. Deze Netflix Original Serie gaat over een groep (oud-)vrienden van de universiteit die inmiddels de veertig jaar hebben aangetikt. Het is inmiddels twintig jaar geleden dat zij zijn afgestudeerd en wat is er sindsdien van hun leven terecht gekomen? Na hun afstuderen hadden ze allemaal bepaalde verwachtingen, maar is het ze ook gelukt om te bereiken wat ze voor ogen hadden, of juist niet? Centraal staan de verstrengelde en vaak gecompliceerde onderlinge relaties en wordt er een komische blik geworpen op het zoeken naar evenwicht tussen volwassenheid en nostalgie.

6. Ozark seizoen 1 – 21 juli

Ook Ozark wordt weer een serie van Netflix waarin drugs een rol speelt. Dit keer staat de drugsbaron of producent van drugs echter niet centraal. Marty lijkt het als hoofd van het gezin Byrde goed voor elkaar te hebben. Ze lijden een normaal leven in Chicago, maar het leven van het volledige zin komt door Marty volledig op zijn kop te staan. Hij werkt namelijk als financieel adviseur voor een grote drugsorganisatie uit Mexico. Als dit echter fout gaat moet Marty met zijn familie verhuizen naar een gemeenschap in de Ozarks, waar ze terechtkomen in de wereld van het zwarte geld.

7. The Defenders seizoen 1 – 18 augustus

Het moment waarop de helden uit Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist bij elkaar komen nadert. In The Defenders vormen ze gezamenlijk een front, met als doel om New York City te redden. Al een paar jaar kunnen we op Netflix genieten van de Marvel-series en zoals was aangekondigd komen ze in The Defenders samen. Behalve de vier Defenders zullen we nog meer bekende gezichten uit Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist zien. The Punisher is er daar bijvoorbeeld één van. De schurk die New York City bedreigt is Alexandra, gespeeld door Sigourney Weaver.

8. Disjointed seizoen 1 – 23 augustus

De zomer met nieuwe Netflix Originals Series sluiten we op 23 augustus af met Disjointed. Na het zien van de eerste beelden is duidelijk: dit wordt een merkwaardige, maar komische serie. Kathy Bates is Ruth, de eigenaresse van een coffeeshop in Los Angeles. Samen met haar zoon houdt de voormalige advocate de boel draaiende. Als advocate maakte zij zich hard voor de legalisering van marihuana en dus hoeft het je niet te verbazen dat Ruth bijna 24/7 high is. Disjointed is bedacht door Chuck Lorre. Hij scoorde eerder al met series als The Big Bang Theory en Two and a Half Men en eind augustus debuteert hij dus met een eigen serie op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?