Laatste nieuws over Netflix

8 Prangende vragen voor White Lines seizoen 2

Op 15 mei 2020 was het dan eindelijk zover: White Lines werd gereleased op Netflix. Alleen al doordat de maker Alex Pina (La Casa de Papel) is, waren de verwachtingen hooggespannen. En dat bleek terecht, want White Lines was een groot succes en velen kijken al uit naar het vervolg, waarin nog een hoop losse eindjes vastgemaakt zullen worden. Dit zijn 9 prangende vragen voor White Lines seizoen 2. Let op: dit bericht bevat spoilers over seizoen 1!

White Lines

In White Lines volgden we de speurtocht van de Britse Zoe Walker op de moordenaar van haar broer Axel, die al twintig jaar lang spoorloos was tot zijn lichaam plots in de woestijn nabij Ibiza opdook. De blondine raakt verstrikt in een web van feesten, drugs en vooral: heel veel leugens.

In de laatste episode van seizoen 1 wordt duidelijk dat Anna, die zich juist tot een goede vriendin van Zoe had gemanifesteerd, de moordenares is. Met hulp van haar ex-man Marcus. Maar verder ligt er nog het nodige open richting seizoen 2 van White Lines.

1. Wat gaat er gebeuren met Anna?

Zoals gezegd wordt Anna ontmaskerd als de moordenares. Ze bevestigt dit zelf ook tegenover Zoe. Maar wat er daarna met haar gebeurd is nog niet bekend. We zien na de bekentenis enkel nog hoe Zoe de zee inloopt en onder water haar woede uitschreeuwt. Maar wat heeft ze met Anna gedaan? Heeft ze haar als wraak zelf omgelegd? De zaak van de moord op Axel is immers verjaard, dus de politie kan Anna weinig meer maken.

2. Blijven Boxer en Zoe een koppel?

De meest geliefde persoon uit White Lines is voor velen Boxer, een gangster met stiekem toch wel een groot hart. In de slotaflevering wordt hij door Zoe, die hem verdacht van de moord op Axel, gemarteld, maar uiteindelijk geloofd en losgelaten. Het laatste wat we van Boxer zagen is dat hij breed glimlachend langs de horizon wegrijdt in zijn auto. Op weg naar? Zoe? Of is de liefde tussen hen wel bekend na de martelsessie?

White Lines Netflix

3. Wat gaan de Roemenen doen met Marcus?

Ook rondom Marcus, de voormalige beste vriend van Axel maar uiteindelijk ook medeschuldige aan zijn dood, is er nog een hoop onduidelijk. Er staat nog een schuld van meer dan drie ton open bij de Roemeense drugsbazen, die Marcus nooit kan betalen. Maar de genadeloze Roemenen zullen logischerwijs niet zomaar akkoord gaan met een kwijtschelding. Gaan ze Marcus vermoorden, net als eerder al met Johannes?

4. Wordt Marcus de nieuwe drugsbaas van Ibiza?

Het is niet de enige vraag die blijft hangen rondom Marcus, want in het slot van seizoen 1 zien we ook hoe hij zich bij Andreu Calafat aanbied als de potentiële opvolger van Boxer. Laatstgenoemde nam ontslag vanwege zijn liefde voor Boxer. Marcus ziet zichzelf als de nieuwe drugsbaas van Ibiza, nu de markt daarin op het eiland openligt en de heer Calafat voor de rest van zijn leven half verlamd in een rolstoel zit.

5. Verliest Zoë het moederschap?

Tussen het speuren naar de moordenaar door werd Zoe ook nog eens getroffen door persoonlijke misère. Ze dumpte haar man Mike, die vervolgens dreigde met een aanvraag over volledige voogdij omdat Zoe vreemd was gegaan met Boxer en ‘haar familie in de steek had gelaten’ door naar Ibiza af te reizen. Gaat het Mike lukken om hun dochter uit haar handen te nemen?

6. Hoe is het lichaam van Axel op het vasteland geëindigd?

We weten dus dat Axel op de snelwegen van Ibiza is vermoord door Anna. Maar zijn lichaam werd gevonden in de woestijn van Almeria, op het vasteland. We krijgen niet te zien hoe Anna en Marcus het voor elkaar hebben gekregen om een flink toegetakeld lijk aan de andere kant van het water te krijgen. Ongetwijfeld iets wat we in seizoen 2 wel te zien gaan krijgen.

White Lines Netflix

7. Heeft Oriol door dat Boxer de Roemenen heeft vermoord?

Nadat Oriol mede verantwoordelijk is voor de dood van Clint – de vader van Zoe – bij een ongeluk, komt Boxer hem helpen en de boel opruimen. Oriol krijgt een soort zwemvest om aan te trekken en tovert uit de zakken daarvan een kunstoog, die van één van de vermoorde Roemenen was. Begrijpt Oriol daardoor dat Boxer degene is die de twee Roemenen op hun boot heeft geslacht? En zo ja, wat gaat hij daar aan doen?

8. Blijven Marcus en Kika een koppel?

En tot slot een tweede liefdesvraagstelling: blijven Marcus en Kika Calafat samen? Marcus is definitief over Anna heen, al helemaal na de openbaring dat ze vroeger seks heeft gehad met Axel, en toont serieuze interesse in de knappe Kika. Laatstgenoemde acht bovendien ook de tijd rijp voor iets serieus, want ze koestert een grote kinderwens. Gaan Marcus en Kika uitgroeien tot een echt koppel in seizoen 2? De tijd zal het leren!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?