Laatste nieuws over Netflix

9 series om de eerste maanden van 2019 naar uit te kijken

Het jaar 2019 is alweer aardig op gang en Netflix gaat de turbo ook weer aanzetten. In de eerste maanden van 2019 staan er al veel mooie series in het schema. Sommige zijn bekend, anderen zijn helemaal nieuw. Wij stellen negen titels die in januari, februari en maart van 2019 op Netflix verschijnen aan je voor.

The Punisher seizoen 2 – 18 januari

Wordt het tweede seizoen van The Punisher één van de laatste Marvel-seizoenen op Netflix? We moeten er voor vrezen. Drie van
de vier Defenders zijn inmiddels gecanceld, later dit jaar komt er nog wel een seizoen van Jessica Jones. Buiten de vier Defenders werd van The Punisher een losse serie gemaakt, nadat Frank Castle in het tweede seizoen van Daredevil zijn intrede deed. Het eerste seizoen van The Punisher, vertolkt door Jon Bernthal, leverde veel vuurwerk op. Dat mag in het tweede seizoen opnieuw verwacht worden.

Kingdom – seizoen 1 – 25 januari

Aziatische series zien we in Nederland niet vaak, dat is sinds Netflix wel veranderd. Met enige regelmaat worden er Aziatische series toegevoegd aan het aanbod, al slaan deze in Europa niet altijd aan. Dat wordt op voorhand wel verwacht van het Zuid-Koreaanse Kingdom. De actie thrillerserie belooft veel spektakel te worden, wat ook al te zien is in de trailer. De kroonprins krijgt in Kingdom de opdracht een einde te maken aan een zombieplaag, mensen die besmet raken veranderen in monsters. Met een legertje Koreaanse Samurai moet hij aan de slag. Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen.

Russian Doll seizoen 1 – 1 februari

Een tijdlus, we hebben het leren kennen in Groundhog Day. Inmiddels zijn er diverse varianten geweest in films, met Russian Doll komt er nu ook een serie waarin Nadia de klos is. Nadia wordt gespeeld door Natasha Lyonne, oftewel Nicky Nichols uit Orange is the New Black. De losbol komt na een feestje te overlijden. In plaats een route richting hel of hemel, staat ze opeens weer in de toiletruimte van het feestje. Hoe ze de verloop van gebeurtenissen ook probeert te veranderen, telkens overlijd ze door een noodlottig ongeval. En ze blijkt niet de enige te zijn.

One Day at a Time seizoen 3 – 8 februari

De sitcom over de familie Alvarez is al toe aan het derde seizoen en ondanks dat in Nederland misschien niet de meest bekende serie. Toch zijn de reviews lovend. Het tweede seizoen scoorde zelfs een 100% score op Rotten Tomatoes. De komedieserie is een remake van de gelijknamige serie die door CBS tussen 1975 en 1984 werd uitgezonden. In One Day at a Time draait het dus om de Alvarez-familie, een Cubaans-Amerikaans gezin. Penelope moet haar kinderen alleen opvoeden, terwijl ze allemaal aan het puberen zijn. Ze krijgt wel hulp van oma Lydia, maar ondanks de komische onderlaag is er altijd wel wat aan de hand binnen het gezin.

The Umbrella Academy seizoen 1 – 15 februari

Superhelden, maar dan op een heel andere manier. Dat is wat we van The Umbrella Academy mogen verwachten, met Mary J. Blige in de hoofdrol. Blige speelt Cha-Cha, een huurmoordenaar die voor niets of niemand aan de kant gaat. Ze reist door de tijd om alle opdrachten te vervullen. The Umbrella Academy bestaat uit zeven kinderen, die superkrachten bezitten. Die kregen ze mee bij hun bizarre geboortes. Ze werden opgevoed door een pleegvader en tevens leermeester. Wanneer hij op mysterieuze wijze komt te overlijden is het spel op de wagen.

Nightflyers seizoen 1 – 1 februari

Het werk van George R.R. Martin is sinds Game of Thrones ontzettend populair. Oude verhalen van de schrijver worden uit de kast gehaald om series van te maken, zo ook Nightflyers. Syfy pakte dit op en heeft samen met Netflix een eerste seizoen geproduceerd. In de Verenigde Staten werd deze in december uitgezonden. Acht wetenschappers willen contact opnemen met buitenaards leven en reizen daardoor in het schip The Nightflyer naar de rand van het zonnestelsel. Naarmate de reis vordert, wordt de reis echter steeds angstaanjagender en gewelddadiger.

Dirty John seizoen 1 – 14 februari

Het podcast fenomeen bereikt nu ook het televisiescherm. Dirty John is één van de meest populaire podcasts gemaakt. Christopher Goffard vertelt daarin true crime-verhalen en dat heeft nu een serie opgeleverd. Het eerste verhaal van de Los Angeles Times-verslaggever draait om John Meehan en Debra Newell. Het tweetal lijkt een mooie liefde op te bouwen, maar bestaat dat eigenlijk niet uit drijfzand? Stukje voor beetje brokkelt de vreugde af, met dramatische afloop.

Shadowhunters seizoen 3B – 26 februari

Het is bijna gedaan met Shadowhunters. Afgelopen zomer werd door Freeform besloten om het derde seizoen tevens het laatste te maken. Dat zorgde er wel voor dat er een lange winterstop kwam én dat de makers de kans kregen om het verhaal af te ronden. Met extra episodes komt er een mooi eindstuk aan en deze is vanaf eind februari ook te zien op Netflix. In Shadowhunters wordt Clary Fray gevolgd. Ze is op het eerste oog een normale tiener, totdat ze achter een groot geheim komt. Ze behoort tot een mensenras met engelenbloed dat op demonen jaagt.

After Life seizoen 1 – 8 maart

Ricky Gervais is eigenlijk een garantie voor komische en succesvolle series. Daarbij heeft hij een eveneens succesvolle formule bedacht. Gervais maakte korte series, met meestal weinig afleveringen en nooit veel seizoenen. Zo wil hij het maximale uit een verhaal halen, zonder af te drijven van de kern. Dat wil hij nu ook gaan bereiken bij After Life, het eerste seizoen van de zwarte komedie bestaat uit zes afleveringen. Gervais speelt de hoofdrol en is een weduwnaar die niets meer te verliezen heeft. Hij denkt na over zelfmoord, om de knop daarop helemaal om te draaien. Hij wil de wereld straffen.