Laatste nieuws over Netflix

A Series of Unfortunate Events stopt als boeken na 3 seizoenen zijn afgerond

A Series of Unfortunate Events zal na drie seizoenen worden afgerond. Dit lag al in de lijn der verwachting, hoofdrolspeler en producer Neil Patrick Harris heeft dit nu ook officieel bekendgemaakt.

Boeken van Lemony Snicket verfilmd

In A Series of Unfortunate Events worden de boeken van Lemony Snicket nagespeeld. Hierin draait het om de Baudelaire weeskinderen. Hun ouders zijn omgekomen bij een brand, tenminste dat denkt iedereen. Er speelt namelijk een geheimzinnig spel op de achtergrond. Ondertussen jaagt Count Olaf op de erfenis van de kinderen en zet hij al zijn creaties in om alle instanties telkens te overtuigen. Maar de Baudelaire-kinderen houdt hij niet voor de gek.

Dertien boeken na drie seizoenen afgerond

In totaal zijn er dertien boeken geschreven door Lemony Snicket. In het eerste seizoen zijn er vier boeken behandeld, telkens van twee afleveringen. In het tweede seizoen, dat op 30 maart zal verschijnen, worden boeken vijf tot en met negen afgewerkt. Het al aangekondigde derde seizoen zal bestaan uit de resterende vier boeken.

A Series of Unfortunate Events zou altijd drie seizoenen zijn

Neil Patrick Harris, ook bekend als Barney Stinson uit How I Met Your Mother, heeft aan TV Guide uitgelegd dat A Series of Unfortunate Events na drie seizoenen is afgerond. “Het is altijd de intentie geweest drie jaar te draaien. We hebben bewust de boeken zeer trouw en loyaal gevolgd. Er zijn een aantal personages toegevoegd aan het verhaal die niet in de boeken voorkomen. Voor de rest houden we ons aan de structuur vast.” Er zullen dan ook geen extra verhalen worden bedacht voor Violet, Klaus en Sunny Baudelaire wanneer de boeken zijn verfilmd.

Teaser seizoen 2

Hoewel het dus nu al duidelijk is dat ASOUE na drie seizoenen stopt moet eerst seizoen 2 nog in première gaan op Netflix. Dat zal op 30 maart zijn en nu is ook de eerste officiële teaser gepubliceerd. Daarin zien we in het kort wat er onder andere verwacht mag worden van dit nieuwe seizoenen. Het lijkt een afschuwelijk tweede seizoen te worden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?