Trailers

Aangrijpende film over anorexiapatiënt verschijnt in juli op Netflix

Netflix heeft de trailer van To The Bone vrijgegeven. Deze aangrijpende film over een anorexiapatiënt verschijnt 14 juli exclusief bij de streamingdienst, als Netflix Original Film. Lili Collins heeft de hoofdrol, bekend van onder andere Love, Rosie.

Anorexia

In To The Bone wordt het probleem van anorexia aangekaart. Dit gebeurt op aangrijpende wijze, maar om de film niet te zwaar te maken is er door de makers ook voldoende humor in de film verwerkt. To The Bone is een verhaal van Marti Nixon. Marti kampte zelf met anorexia en regisseerde de film.

To The Bone op Netflix

To The Bone is vanaf 14 juli als Netflix Original Film te streamen. Ellen (Collins) is een anorexiapatiënt en het gaat steeds slechter met haar gezondheid. Om te voorkomen dat het echt slecht met Ellen afloopt door haar eetstoornis moet ze naar een onconventioneel behandelingsprogramma. Hier gaat ze met tegenzin naartoe, maar uiteindelijk ontdekt ze dat ze daar een band opbouwt met andere patiënten met een eetstoornis. Ondanks dat Ellen het moeilijk vindt om positiever te denken, merkt ze dat ze langzaam maar zeker sterker wordt.

Collins is gestrikt voor de hoofdrol in To The Bone. Zelf kampte de Britse actrice in het verleden ook met anorexia. Hier is ze dus uiteindelijk bovenop gekomen en ondanks dat durfde ze het aan om de rol van Ellen aan te nemen. Uiteraard was ze hierdoor genoodzaakt om weer flink af te vallen. Volgens Collins moest ze dit doen. “Het leek alsof het universum me dit in het gezicht gooide, en zei: dit is iets wat je moet aanpakken, voor jezelf of voor andere jongen mensen die aan anorexia lijden”, vertelde ze in gesprek met Refinery 29.

Hieronder is de trailer van To The Bone te zien. De film verschijnt 14 juli op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?