Laatste nieuws over Netflix

Aanpakken wachtwoord delen levert Netflix miljoenen nieuwe abonnees op

Veel Netflix-abonnees stonden op hun achterste benen toen de streamingdienst aankondigde het fenomeen ‘wachtwoord delen‘ uit te willen bannen. ‘Ik zeg meteen mijn abonnement op’, klonk het alom. Nu blijkt echter dat de actie van Netflix er vooral voor gezorgd heeft dat er meer nieuwe abonnees zijn binnengekomen. Zo is het aantal abonnees met maar liefst 5,89 miljoen verhoogd in het tweede kwartaal.

Netflix-record

Omdat er zoveel wachtwoorden werd gedeeld, had Netflix het best zwaar. De impopulaire maatregel werd genomen en het lijkt er nu op dat de streamingdienst daar garen bij spint. De streamingdienst maakt tenslotte bekend dat er veel meer nieuwe abonnees zijn bijgekomen dan eerder geprojecteerd. Werd er rekening gehouden met een groei van 1,769 miljoen abonnees, in het tweede kwartaal, zijn dat er maar liefst 5,89 miljoen geworden. En dat komt, volgens de experts dan in ieder geval, vooral wegens de strijd tegen het delen van wachtwoorden.

Booming

In het hier en nu moet ieder huishouden zijn eigen abonnement afsluiten en dat zorgt er klaarblijkelijk voor dat business opnieuw booming is voor Netflix, de ‘dreigementen’ van tegenstanders ten spijt. Analisten van het medium The Times schatten eerder in dat de streamingdienst er in het afgelopen kwartaal liefst 1,8 miljoen abonnees bij heeft gekregen. En die toename zorgt er weer voor dat Netflix nu, naar schatting, liefst 234,5 miljoen betalende gebruikers telt! Het bleek echter veel grootser te zijn. Het klantenbestand groeide met 5,89 miljoen naar 238,39 miljoen abonnees wereldwijd.

Abonnees overal vandaan

De nieuwe abonnees blijken overal vandaan te komen. In Amerika en Canada groeide het aantal abonnees met 1,17 miljoen, in Europa, het Midden-Oosten en Afrika groeide het aantal met 2,43 miljoen, in Latijns Amerika met 1,2 miljoen en in Aizë met 1,1 miljoen.

Kommer en kwel

Slechts één jaartje geleden hing de vlag er wel anders bij op het Netflix-hoofdkantoor. Toen had de dienst namelijk net te maken gekregen met een dieptepunt: voor het eerst in meer dan een decennium was het aantal abonnees gedaald. De hoge bonzen van de streamingdienst schrokken zich het apelazarus en ook de aandeelhouders werden zwetend wakker. Sindsdien heeft Netflix echter hard aan de weg getimmerd om het vertrouwen van investeerders te herwinnen, mede dus door impopulaire maatregelen te nemen…

Nieuwe functionaliteit

Overigens komt de streamingdienst hier en daar wel met een handreiking richting zijn abonnees. Een nieuwe functionaliteit bijvoorbeeld, zoals het onlangs geïntroduceerde ’transfersysteem’, een manier om je account van het ene profiel naar het andere profiel te transfereren. Dat kon eerst helemaal niet. Of… in ieder geval… het kón wel, maar dan moest je gelijk een splinternieuw account opzetten, met daarbij behorende maandelijkse abonnementskosten. Meer weten? Lees dan dit artikel!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?