Laatste nieuws over Netflix

After Life seizoen 3: Alles wat we al weten

After Life van Ricky Gervais keert terug voor een derde seizoen. Zoals de verwachtingen nu zijn, door Gervais zelf aangegeven, wordt dit het slotstuk van de tragikomische reeks. Hoe gaat het verder met Tony? Dit is alles dat we al weten over After Life seizoen 3.

Tony in After Life

In After Life draait het om Tony, gespeeld door Ricky Gervais zelf. Zijn vrouw is overleden aan kanker en in de laatste weken van haar leven heeft ze videoboodschappen opgenomen voor Tony. De journalist van een lokale krant wil eigenlijk niet verder leven zonder zijn vrouw en de enige troost vindt hij dan ook in de video’s. Hij maakt alles en iedereen om zichzelf heen kapot en kan denkt aan zelfmoord. Tot er soms toch sprankjes van hoop zijn.

Keiharde werkelijkheid van rouw

De kracht van After Life zat hem naast de soms snoeiharde humor van Gervais ook in de keiharde werkelijkheid van rouw. Het is geen proces dat in een rechte lijn omhoog gaat. Net zoals je denkt dat Tony er bovenop komt, valt hij misschien nog wel verder naar beneden dan ooit. In het tweede seizoen komt zijn vader ook nog eens te overlijden en probeert hij zich vast te klampen aan Emma. Aan het einde van seizoen twee zien we dat de verpleegster mee wil in zijn idee van een Groundhog Day-relatie.

Schrijven tijdens lockdown

Na de release van seizoen 2 werd binnen een paar weken bekend dat er een derde seizoen zou komen. Gervais gebruikte de lockdown dan ook om te schijven aan het nieuwe seizoen. Opnieuw zullen er zes afleveringen worden gemaakt. Het zal wel het slotstuk zijn, zo zei hij tegenover The Mirror. “Ik heb er over nagedacht en ik ben eruit. Er komt geen vierde seizoen. Er is een oud gezegde: ‘Om het orkest te leiden, moet je het publiek de rug toekeren’. Dat is gewoon waar. Het publiek denkt dat ze nog een seizoen willen, maar ze weten het niet zeker. Dus je moet voorzichtig zijn.” De opnames zullen halverwege april beginnen en anderhalve maand in beslag nemen.

“Daarna neemt het nog een aantal maanden in beslag om het volledig te redigeren en ook nog een aantal maanden om het in 160 talen te verwerken”, was eerder al te horen bij ITV’s Lorraine. Zelf verwacht de Brit dan ook dat de serie eind 2021 te zien zal zijn.

Grootste deel cast keert terug

De personages Tony, zijn collega’s Lenny, Matt, Kath, Sandy, verpleegster Emma, dorpsidioot Brian, en het nieuwe koppel postman Pat en Roxy zullen in ieder geval terugkeren in het laatste seizoen. Ook zal Lisa, de vrouw van Tony, met videoboodschappen niet ontbreken. Onzeker zijn de rollen van Anne, van wie Tony afscheid leek te nemen bij het graf, en moeder en zoon June en James.

Waar gaat After Life seizoen 3 over?

Gervais komt met After Life 3 op voor hem onbekend terrein, zo vertelde hij bij Lorraine. “Ik heb nog nooit een derde seizoen van iets gemaakt. Maar het voelt nu gewoon goed. Ik ben verliefd geworden op de karakters en dit moet het dan ook zijn.” Daarmee lijkt Gervais alvast één van de twee meest gangbare theorieën over het derde seizoen af te schieten. Tony leeft tenslotte continu op het randje van zelfmoord en een gangbare theorie is dan ook dat Tony uiteindelijk toch komt te overlijden. Maar doe je dat bij een karakter waar je van bent gaan houden? De andere lijn waar vaak aan gedacht wordt is dat Tony en Emma elkaar weten te vinden en Tony het geluk terugvindt in de kleine dagelijkse dingen. De kleine dingen waar hij in zijn dorpje juist zo hield.

Wil je als eerste op de hoogte worden gebracht als After Life seizoen 3 op Netflix komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?