Laatste nieuws over Netflix

Alan Arkin uit The Kominsky Method overleden

Alan Arkin is vrijdag overleden. De acteur en komiek is 89 jaar oud geworden. Zijn familie heeft zijn overlijden naar buiten gebracht. De laatste grote productie van Arkin was The Kominsky Method.

Leven lang films gemaakt

Alan Arkin werd op 26 maart 1934 geboren in Brooklyn, New York. Na de Tweede Wereldoorlog verhuisde de familie naar Los Angeles, om in de jaren’60 te debuteren in The Russians Are Coming. In 1968 zou hij Peter Sellers vervangen als Inspector Clouseau en zou onafgebroken films maken.

Oscar gewonnen

In 2006 kreeg Arkin een Oscar voor zijn rol in Little Miss Sunshine. Op dat moment vonden velen dat de 72-jarige al voor heel wat rollen een gouden beeldje had moeten krijgen, maar hiervoor moest hij dus erg lang wachten. Grote producties bleven ook daarna komen, met onder meer de waargebeurde film Argo in 2012.

Michael Douglas

Onder leiding van Chuck Lorre was Alan Arkin één van de twee gezichten van The Kominsky Method. Deze serie debuteerde in 2018 en won een Golden Globe als beste komedieserie. Arkin en Michael Douglas speelden twee oude vrienden, die na de dood van de vrouw van Norman Newlander (Arkin) nog zin in het leven proberen te vinden. Na twee seizoenen zwaaide Arkin af. De serie werd wel afgerond met een derde seizoen. Daarin nam Douglas afscheid van zijn vriend, want het seizoen begon met de begrafenis van het personage van Arkin.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?