Laatste nieuws over Netflix

Alle Nederlandse series op Netflix

Netflix heeft ons land natuurlijk al veroverd, maar aanvankelijk deed de streamingdienst dat vooral met buitenlandse content. Inmiddels is de catalogus van Netflix echter voorzien van een Nederlands sausje, met een hoop titels uit eigen land. Daarbij dienen we wel meteen te zeggen: de streamingdienst beschikt over véél meer Nederlandse films dan series. De állerbeste kun je checken in dit artikel. Vandaag richten we ons echter op de series van eigen bodem, maar we besteden óók wat aandacht aan de series van onze zuiderburen!

Dirty Lines

In Dirty Lines draait het om de opkomst van de telefoonsekslijnen aan het einde van de jaren tachtig. De serie vertelt het verhaal van de jonge zakenman Frank Stigter. Na een aantal mislukte pogingen om een eigen zaak te beginnen, ziet hij een unieke kans als de nationale telefoonmaatschappij PTT betaalnummers op de markt gaat brengen. Het is de start van het eerste telecom-seks-bedrijf van Europa.

Undercover

Undercover is natuurlijk niet alleen Nederlands, maar een duo-productie tussen ons land en België. Er staan inmiddels drie seizoenen van de populaire serie op Netflix, waarbij twee personages centraal staan: undercoveragent Bob en xtc-dealer Ferry Bouman. In het eerste seizoen wordt dit duo aangevuld door onder meer Daniëlle Bouman – van Marken (de vrouw van Ferry) en Kim de Rooij (de partner van Bob). Drugsbaas Ferry brengt zijn vrije tijd het liefste door in een chalet op de populaire camping vlak bij zijn riante villa. Bouman lijkt ongrijpbaar, dus besluiten de Belgische en Nederlandse politie om hun krachten te bundelen, daarbij komen Bob en Kim om de hoek kijken.

Morten

Morten vertelt het verhaal van het personage Morten Mathijsen. Hij is een succesvol politicus, dusdanig succesvol dat hij hard op weg is naar het premierschap. Thuis loopt het allemaal ook al op rolletjes, met een liefhebbende vrouw en drie geweldige dochters. Oké, Morten heeft een paar lastige politieke tegenstanders, maar verder lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Al in de eerste aflevering krijgt het plaatje echter zijn eerste haarscheurtjes. Er is wat aan de hand met zijn vrouw, die elke aflevering vreemder gedrag vertoont, en ook wat met Mortens eigen verleden. Hij wordt namelijk achtervolgd door een incident op een uit de hand gelopen verkiezingsfeestje jaren terug. De dochter van een van de uitgenodigden op die fuif, de Haagse Kelly wil per se achterhalen wat er die nacht gebeurd is met haar vader, die spoorloos verdween. Al snel volgen de gebeurtenissen elkaar op.

Fenix

Fenix is wel een beetje te vergelijken met Undercover, want deze serie zoomt óók in op de georganiseerde drugscriminaliteit in Brabant. Achter het bourgondische leven in de provincie schuilt namelijk een donkere wereld en een keiharde strijd die geen einde kent. In Fenix zetten Peter Haag, officier van justitie in Midden-Brabant, en Jos Segers, een kampbewoner en drugshandelaar, een deal op om een grote xtc-handelaar te pakken te krijgen. Dat doen ze in samenwerking met de Vlaamse collega van Peter, Petra Bijens en haar politie-eenheid. Het plannetje loopt echter finaal in de soep, want een hinderlaag verandert in een bloedbad, waar maar liefst acht agenten bij om het leven komen. Ook Peter én Jos overleven het niet…

Keizersvrouwen

In de misdaadserie Keizersvrouwen wordt Xandra Keizer door haar vriendin Pamela gevraagd om te helpen met het organiseren van een event voor haar escortbureau. Na een geslaagde avond raakt ze hier steeds meer bij betrokken. Het probleem is echter: een paar jaar geleden is ze met veel moeite ontsnapt uit de duistere drugswereld van haar moeder Sylvia. Al snel vindt ze haar weer tegenover zich. Dit zet de relatie met haar echtgenoot en dochter onder zware druk.

Ares

Ares is de eerste Nederlands Netflix Original. Het is een achtdelige psychologische horrorserie waarin de beste vrienden Rosa en Jacob centraal staan. Ze worden door een geheim studentengenootschap uitgenodigd in het hart van Amsterdam. Ze komen in een wereld vol rijkdom en macht terecht, maar tegelijkertijd ook een plek die gebouwd is op demonische geheimen uit het Nederlandse verleden. Ze zullen een hoge prijs moeten betalen om tot de elite te horen.

Toon

De serie Toon vertelt het verhaal van (verrassing!) Toon. Als hij op een dag thuiskomt, heeft zijn zus een surpriseparty voor hemgeorganiseerd. Toon, die in zijn huis vol mensen zit, had een rustig avondje verwacht. Dan wordt hij ook nog gevraagd om wat te spelen op zijn gitaar. Toon zingt een lied waarmee hij suggereert dat de gasten niet al te lang op zijn feestje moeten blijven. Het nummer wordt met een mobieltje opgenomen en komt op YouTube terecht. De volgende dag is het nummer door meer dan 1 miljoen mensen bekeken. Dat leidt (eigenlijk zonder dat hij dat wil) tot een succesvolle carrière voor Toon als artiest. Hoewel hij veel liever zit te gamen, vormt hij samen met zangeres Nina een populaire muzikale act die leidt naar een internationale doorbraak.

Misfit: De serie

In Misfit: De serie keren Julia, gespeeld door Djamila, en haar vrienden (natuurlijk bekend uit de Misfit-films) terug. De Misfits hebben een druk jaar voor de boeg: ze bereiden een schoolmusical voor. Als het strenge nieuwe schoolhoofd de voorstelling verbiedt, moet Julia in actie komen. Lukt het haar om de musical tóch te redden?

Anne+

Anne+ is een dramaserie over het (liefdes)leven van Anne, een lesbische twintiger uit Amsterdam. In elke aflevering leren we meer over Anne en haar oude en nieuwe liefdes. Maar ook over haar vrienden, familie en collega’s. De focus per aflevering ligt altijd op Anne ‘plus’ iemand uit haar leven. Anne+ is een lichtvoetige serie over identiteit, relaties en je plek in de wereld ontdekken.

Vlaamse series op Netflix:

  • In Vlaamse velden
  • Eigen kweek
  • Tabula rasa
  • Over water
  • De bende van Jan de Lichte
  • Grond
  • De twaalf
  • De ridder
  • 13 geboden

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?