Laatste nieuws over Netflix

Alle Resident Evil films en series in de juiste volgorde

De franchise Resident Evil bestaat al ontzettend lang, maar daardoor is het wel goed mogelijk dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. Wij schieten je echter te hulp, want hoe kijk je alle Resident Evil-content in de juiste volgorde?

Games, films en series

Resident Evil werd bedacht in de jaren 90 door de gamemakers Shinji Mikami en Tokuro Fujiwara van ontwikkelaar en uitgever Capcom. De eerste game, (natuurlijk) Resident Evil getiteld, kwam uit op de PlayStation in 1996 en sindsdien volgden er een heleboel vervolgen, prequels én sequels. In 2002 volgde de eerste verfilming, een horrorfilm, wéér getiteld… Resident Evil! Daarna kwamen er nog elf films en series uit, Resident Evil (alwéér dus) op Netflix als laatst, in juli 2022.

Resident Evil-films in goede volgorde

Maar hoe check je al die films en series in de juiste volgorde? Met betrekking tot de live-actionfilms is het antwoord makkelijk, want die kun je in chronologische volgorde kijken. Zoals hieronder weergegeven dus.

Volgorde Titel Releasejaar
1 Resident Evil 2002
2 Resident Evil: Apocalypse 2004
3 Resident Evil: Extinction 2007
4 Resident Evil: Afterlife 2010
5 Resident Evil: Retribution 2012
6 Resident Evil: The Final Chapter 2017
7 Resident Evil: Welcome to Raccoon City 2021

Juiste volgorde Resident Evil-animatie

Pakken we het animatiegedeelte erbij, dan wordt het allemaal iets lastiger. De volgorde van release dien je hiergedeeltelijk los te laten.

Volgorde Titel Releasejaar
1 Resident Evil: Infinite Darkness 2021
2 Resident Evil: Degeneration 2008
3 Resident Evil: Damnation 2012
4 Resident Evil: Vendetta 2017

Waar hoort Netflix-serie Resident Evil?

Maar… waar hoort de nieuwe Netflix-serie Resident Evil precies? Deze serie laat twee verhaallijnen zien, eentje voor en eentje na de uitbraak van het beruchte ‘T-virus’, in 2022 en 2036. Dit betekent weer dat de serie zich afspeelt na alle spellen (die zich afspelen in 1998) én na alle films en series. De nieuwe show kan dus best fungeren als jouw introductie tot New Raccoon City, maar je kunt de content ook best kijken na alle andere films en series!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?