Verwijderalarm

Alle seizoenen Downton Abbey gaan verdwijnen van Netflix

De tweede grote serie zal deze zomer sneuvelen op Netflix. Moesten we afgelopen weekend al melding maken van het aanstaande vertrek van Ricky and Morty… nu blijken ook alle seizoenen van Downton Abbey te worden verwijderd van Netflix. Het Britse kostuumdrama heeft een (tijdelijk) nieuw huis.

Jaar terug van weggeweest

In de eerste jaren van Netflix in Nederland waren de seizoenen van Downton Abbey al te zien, vervolgens verdwenen deze tijdelijk van het streaminglandschap. Op 15 augustus 2021 werden alle seizoenen weerd toegevoegd aan Netflix, naar nu blijkt had Netflix de rechten voor één jaar aangekocht. Exact een jaar later (15 augustus 2022) zullen namelijk de seizoenen vertrekken.

Downton Abbey naar HBO Max

Soms blijven series op het laatste moment toch langer, omdat de licenties alsnog worden verlengd. Die kans lijkt nu nihil. HBO Max kondigde namelijk onlangs aan dat Downton Abbey bij deze streamingdienst te zien zal zijn vanaf eind juli. Zo verkast de Britse reeks dus van dienst, met mogelijk in de toekomst een terugkeer naar Netflix. Rick and Morty werd afgelopen weekend ook aangekondigd om te vertrekken van Netflix, ook deze serie gaat verder op HBO Max.

Niets missen? Volg onze films en series Facebook groep!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?