Laatste nieuws over Netflix

Alle theorieën en vragen voor The Umbrella Academy seizoen 3

The Umbrella Academy seizoen 2 Netflix

The Umbrella Academy seizoen 2 was mogelijk nog beter dan het openingsseizoen. De reis door de tijd naar de jaren’60 was een voltreffer en alles kwam op zijn pootjes terecht… tot de reis terug naar 2019 werd gemaakt. Zo lijkt seizoen 3 onvermijdelijk, zijn er veel theorieën en grote vragen. We nemen de belangrijkste door.

Wie en wat is Sir Reginal Hargreeves precies?

Een groot mysterie hangt er rondom Sir Reginal Hargreeves. Dit werd versterkt in het tweede seizoen toen hij plotseling zijn masker afzette en wraak nam op de Majestic 12 die hem bedrogen hadden. Slechts één shot was er te zien van zijn achterhoofd, wat deed denken aan een buitenaards wezen. Dit komt overeen met de comics, waarin hij een alien is die zich vermomd heeft als rijke zakenman. Zijn planeet zou zijn verwoest door een nucleaire oorlog en daarom reisde hij af naar aarde. Er heersen veel geheimen rondom Sir Reginal, dit lijkt dan ook de reden dat er van de originele comic book verhalen over hem in de serie slechts flinters zijn opgenomen.

Wie maken deel uit van The Sparrow Academy

Op 1 oktober 1989 werden er 43 baby’s vanuit het niets geboren. In het eerste seizoen haalde Sir Reginal Hargreeves zeven kinderen bij elkaar, die opgroeiden als The Umbrella Academy. Maar wat is er met de andere 36 baby’s gebeurd? Eén daarvan bleek Lila te zijn, zo leerden we in het tweede seizoen. Door de gewijzigde tijdlijn wist Sir Reginal al in de jaren’60 van de geboorte van de kinderen. Hij liet tijdens de meeting al blijken allerminst onder de indruk te zijn van de kinderen die hij heeft getraind en besloot toen een andere groep kinderen bij elkaar te brengen om deze The Sparrow Academy te noemen? Duidelijk is al wel dat het geen kopieën van de zes andere personages zullen zijn die we al hebben leren kennen.

Ben keert terug.. maar wel een andere Ben

Het enige lid van The Sparrow Academy die we te zien kregen was Ben, al gedroeg hij zich wel gelijk anders dan de Ben die wij twee seizoenen lang hebben leren kennen. Bedenker Steve Blackman van de serie heeft al iets weggegeven over dit personage. “Ben is absoluut levend, maar door de veranderingen in de tijdlijn is hij ook veranderd.” De vraag is wel waarom Ben als enige van de zeven Umbrella Academy-baby’s opnieuw door Sir Reginal is opgeleid. Het is aannemelijk dat hij niet wist dat Ben bij deze groep zat, want hij heeft hem als enige nooit gezien. Het verklaart ook waarom we naast Ben slechts vijf schimmen op het balkon zagen staan.

Komt Lila de groep helpen?

Ben zien we dus terug in een andere hoedanigheid, maar hoe zit dat met Lila? Ze wist met de koffer van haar ‘moeder’ te vertrekken, waarheen is de grote vraag. Zal ze nu alsnog terugkeren? Of is ze juist één van de leden van The Sparrow Academy? Het lijkt uitgesloten te zijn dat ze geen enkele rol zal vertolken in het derde seizoen.

Maakt Harlan deel uit van The Sparrow Academy?

Harlan bleef achter in de jaren’60, doordat zijn moeder Sissy besloot om niet mee te reizen naar de toekomst met Vanya. De jongen heeft wel superkrachten doordat Vanya hem heeft gereanimeerd. In één van de laatste shots van het seizoen is te zien hoe hij zichzelf leert omgaan met deze krachten. Sir Reginal Hargreeves is op de hoogte van de krachten van Harlan, zal hij hem als eerste aan zich hebben verbonden voor de nieuwe groep?

Is de strijd met The Commission nu echt over?

In beide seizoenen hadden de Hargreeves het aan de stok met The Commission. In het eerste seizoen werden ze opgejaagd door Hazel en Cha-Cha, daarna doken The Swedes op. Nu The Handler is uitgeschakeld, lijkt er vrede te zijn en hoeft de groep niet te vrezen voor tijdreizende huurmoordenaars. Of is er een addertje onder het gras? Want wie zal de nieuwe directie gaan vormen bij The Commission?

Lees ook: The Umbrella Man uit The Umbrella Academy 2 bestaat echt!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?