Laatste nieuws over Netflix

Allerlaatste Vikings afleveringen in juli op Netflix

De Netflix-kijker heeft eventjes geduld moeten hebben, maar het is bijna zover: Vikings seizoen 6 deel 2 komt naar de streamingdienst. Vanaf 1 juli kun je eindelijk de laatste afleveringen van de spannende vikingserie kijken!

History Channel

Het is al weer een jaartje geleden dat Netflix het eerste deel van seizoen 6 van Vikings online gooide, dus er is een vrij grote kans dat je inmiddels smacht naar de apotheose. In de maand januari van dit jaar ging seizoen 6 deel 2 van de show in première op The History Channel, waarna de nieuwe afleveringen eerst te bekijken waren bij  Ziggo. Op 1 juli is Netflix dan eindelijk aan de beurt.

Hoop losse Vikings-eindjes

Deel 1 van seizoen 6 eindigde met een fikse cliffhanger: Björn Ironside lag op de grond, bloedend en neergestoken door zijn broertje Ivar the Boneless, omringd door tientallen lijken… Ook leek het er sterk op dat Harald het leven gelaten had. Ubbe en Torvi vertoefden op hun beurt in IJsland, waar ze op zoek waren naar Floki, om erachter te komen wat er eigenlijk van de boezemvriend van hun dode vader Ragnar Lothbrok geworden was. De laatste tien afleveringen van Vikings werken toe naar een climax: want wie wordt de uiteindelijke heerser van Kattegat. Bovendien dienen er wat losse eindjes vastgeknoopt te worden: wat is het lot van Floki, en is Björn nog in leven?

Vikings: Valhalla op komst

Vikings krijgt géén zevende seizoen, zo weten we al een tijdje, maar het universum van de serie verdwijnt niet van de televisie. Een tijdje geleden werd namelijk bekend dat Netflix aan een eigen spin-off werkt, getiteld Vikings: Valhalla. Er wordt een flinke tijdssprong gemaakt (van wel 200 jaar) en opeens zijn Ragnar en zijn zonen alleen nog onderdeel van de geschiedvertelling! Vikings: Valhalla introduceert nieuwe hoofdrolspelers, zoals bijvoorbeeld Leif Eriksson. Misschien heb je die naam weleens voorbij zien of horen komen, want we hebben het hier over de eerste Europeaan die zijn voet op Noord-Amerikaanse grond zette. Bijna 500 jaar eerder dan Christoffel Columbus!

Wanneer Vikings: Valhalla precies naar Netflix komt, is onbekend. Maar vanaf 1 juli kun je je op de streamingdienst dus vermaken met het langverwachte tweede deel van seizoen 6.

Bekijk hieronder de trailer van Vikings seizoen 6 deel 2

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?