Laatste nieuws over Netflix

Alles wat we weten over Vikings: Valhalla

Nu het einde van Vikings in zicht is, komen we steeds meer te weten over de nieuwe spin-off. Netflix maakt in november 2019 tenslotte bekend dat er een spin-off zou komen onder de naam Valhalla. Voor de spin-off moeten we rekening houden met een flinke tijdsprong. Het verhaal van het eerste seizoen wordt dan ook echt losgelaten. In dit artikel vind je alles dat we al weten over Vikings: Valhalla.

Het verhaal van Vikings: Valhalla

Voor de spin-off van Vikings keert bedenker Michael Hirst terug. De spin-off speelt zich honderd jaar na de gebeurtenissen van de originele reeks af. Het einde van de Vikingentijd komt steeds dichterbij nu het Koninkrijk Engeland standhoudt tegen de Scandinavische overvallers. Valhalla start net na de dood van koning Edward the Confessor. Er zijn drie potentiële opvolgers en dat verandert de toekomst van Engeland voor altijd.

Vikings vs Vikings: Valhalla

Hirst werd recent al gevraagd of de nieuwe serie overeenkomt met Vikings. “Het kan niet groter worden dan de laatste afleveringen van Vikings. De legers, de grote veldslagen… Je kunt niet veel groter worden dan dat. Maar wat kan ik zeggen? Het wordt op dezelfde plaats gemaakt. We gaan terug naar Kattegat, het spirituele thuis van de Vikingen. Maar Kattegat is veranderd. Het is een vestiging. Het is in omvang en betekenis gegroeid. De koning van Engeland is een Viking geworden. De Vikingen hebben het grootste deel van Engeland veroverd en zij bezitten Normandië.”

Daar houden de overeenkomstigheden met de originele show echter nog niet op. Acteur Stephen Hogan, die een Engelse heer speelt in Vikings: Valhalla, onthulde immers al: “Het wordt een soort Goodfellas, weet je wel, allerlei Viking-gangsters bij elkaar. Het wordt in ieder geval wreed en bloederig en de gevestigde orde wordt zo langzamerhand vervangen.” Bloed en Vikings zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden!

Cast Vikings: Valhalla

De reeks zal onder meer aandacht besteden aan Leif Erickson, Freydis Eriksdottir, Harald Harada en William the Conqueror (Willem de Veroveraar, alias Willem I). Hun rollen zijn op dit moment nog niet vergeven. Het is dan ook nog niet bekend wie in de huid kruipt van de historische figuren.

Wel lijken we van vier acteurs alvast vast te kunnen stellen dat ze een rol hebben in Vikings: Valhalla. Zo zijn Kenneth Christensen (Borgen) en Johannes Haukur Johannesson (Game of Thrones en Cursed) de afgelopen maanden in Ierland geweest en zijn ze ook samen op de foto gezet. Ook Frida Gustavsson (The Witcher) en David Oakes (Victoria en The Borgias) lijken een rol te hebben in de Netflix Original.

In de zomer van 2020 werden de eerste castleden officieel bekendgemaakt, inclusief hun rol. De Duitse actrice Yvonne Mai vertolkt in Vikings: Valhalla de rol van Merin. Bill Murphy heeft op zijn beurt de rol van Odgar te pakken, terwijl de rol van Ethan Dillon nog niet bekend is. Later volgden ook de naam van Bosco Hogan die Athelred speelt. Alan Devine en Gavin O’Connor zullen dichtbij William the Conqueror staan. Daarmee zien we de eerste gezichten uit Vikings terug in de spin-off, want Hogan en Devine waren eerder al in de originele reeks te zien. Ook Karen Connell en Gavan O’Connor Duffy keren terug. Andere nieuwe namen zijn Jack Mullarkey als Toke en Mark Huberman.

Productie Vikings spin-off

De opnames van Vikings: Valhalla verliepen absoluut niet zonder problemen. De productie ging in 2020 van start op een locatie die veel Vikings-fans bekend voor zal komen. Vikings: Valhalla wordt namelijk opgenomen in Ashford Studios, Ierland. Mede door de coronapandemie lagen de opnames echter meerdere keren stil. Alhoewel de oorspronkelijke filmdata gepland stonden tussen maart tot oktober 2020, liep de productie meerdere keren vertraging op. Zo werd er in de zomer van 2021 nog altijd hard gewerkt.

Vikings: Valhalla op Netflix

Het eerste seizoen van Vikings: Valhalla wordt hierdoor pas in 2022 op Netflix verwacht, maar wel vroeg in 2022: op 23 februari gaat de serie in première. Het staat al vast dat er in ieder geval drie seizoenen van minimaal 24 afleveringen komen.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als de spin-off van Vikings op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?