Laatste nieuws over Netflix

Altered Carbon gecanceld; geen derde seizoen op Netflix

Altered Carbon zal niet terugkeren voor een derde seizoen. Tenminste niet op Netflix. De streamingdienst heeft namelijk besloten om de optie voor een nieuw seizoen niet te lichten. Hierdoor zijn de makers nog wel vrij om een andere partij te vinden voor een vervolg.

Duurste productie

Rondom Altered Carbon is altijd al veel te doen geweest. In 2018 kwam het eerste seizoen uit en toentertijd was het de duurste productie ooit. De special effects om het sci-fi verhaal vorm te geven waren ontzettend prijzig. In het eerste seizoen loonde dit nog, maar dat bleek bij het tweede seizoen niet meer het geval.

Takeshi Kovacs

In beide seizoenen draaide het om Takeshi Kovacs. Altered Carbon speelt zich af in de toekomst, waarbij lichamen eigenlijk niets meer zijn dan een omhulsel. Het menselijk bewustzijn wordt overgezet door een zogenaamde ‘stack’. Een chip met het volledige bewustzijn die zo overgezet kan worden in een ander lichaam. Hierdoor blijven dezelfde personages voor een groot deel ook in het tweede seizoen van Altered Carbon actief, maar wel met een andere acteur.

Joel Kinnaman en Anthony Mackie

In het eerste seizoen speelde Joel Kinnaman de hoofdrol, maar het was op dat moment al duidelijk dat hij niet terug zou keren. Anthony Mackie werd vastgelegd voor het vervolg en dit was achteraf een ongelukkige keuze. Het was voor het eerst dat hij een echte hoofdrol moet dragen en dat kwam volgens veel kijkers niet echt uit de verf. In tegenstelling tot recente series die zijn gecanceld zoals The Society en I Am Not Okay With This is het besluit over Altered Carbon niet gerelateerd aan de coronacrisis. Het besluit zou al in april zijn genomen, maar nu pas naar buiten zijn gekomen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?