Laatste nieuws over Netflix

Altered Carbon seizoen 2 toch besteld door Netflix

Altered Carbon Netflix seizoen 2

Altered Carbon seizoen 2 is toch door Netflix in bestelling genomen. Het is inmiddels alweer bijna een half jaar geleden dat de serie met veel bombarie werd gelanceerd. Altered Carbon werd ook goed ontvangen, maar omdat de aankondiging voor seizoen 2 zo lang op zich liet wachten leek die kans steeds kleiner te worden. Toch is er nu witte rook, al verandert er wel het nodige.

Joel Kinnaman

In het eerste seizoen van Altered Carbon draaide het hoofdzakelijk om Takeshi Kovacs, gespeeld door Joel Kinnaman. De topacteur had kort na het verschijnen van Altered Carbon seizoen 1 echter al laten doorschemeren dat er best een tweede seizoen zou kunnen komen, maar dan wel zonder hem.

“Ik denk niet dat ik terugkeer in Altered Carbon seizoen 2. We hebben nog geen idee welke kant het tweede seizoen op gaat, maar ik denk dat zij de verhalen van de andere twee boeken zullen volgen. Die verhalen spelen zich af op totaal verschillende planeten, in totaal verschillende werelden. Ik denk dat het een anthologie wordt en dat een aantal personages uit het eerste seizoen ook te zien zullen zijn in het nieuwe seizoen. Maar niemand weet nog wat er gaat gebeuren in het tweede seizoen”, waren in februari de woorden van Kinnaman.

Altered Carbon seizoen 2 op Netflix

Altered Carbon seizoen 2 zal op Netflix inderdaad zonder een rol voor Kinnaman verschijnen. Daarmee krijgt de Zweedse acteur dus gelijk. Een andere reden voor zijn vertrek is vermoedelijk zijn rol in een andere reeks en daarmee weinig tijd in zijn agenda overblijft. Helemaal gelijk krijgt Kinnaman overigens niet, want zijn personage Takeshi Kovacs blijft gewoon bestaan in Altered Carbon seizoen 2. Netflix heeft die rol nu toegewezen aan Anthony Mackie, wel klopt het dat de reeks zich in een andere tijd en een andere locatie zal afspelen.

Mackie is een bekende acteur, die gespeeld heeft in onder andere The Avengers: Infinity War, The Hurt Locker, 8 Mile en Million Dollar Baby. Het spelen in series is iets nieuws voor Mackie en met Altered Carbon heeft hij dus direct een grote rol te pakken. Wanneer Mackie in Altered Carbon seizoen 2 te zien zal zijn op Netflix is nog niet bekend. Het nieuwe seizoen wordt echter niet voor 2019 verwacht.

De verhalen van schrijver Richard K. Morgan zullen ook als leidraad fungeren voor Altered Carbon seizoen 2. Daarvoor zal Laete Kalogridis terugkeren als showrunner, terwijl Alison Schapker wordt toegevoegd aan de crew als co-showrunner en uitvoerend producent.