Laatste nieuws over Netflix

American Crime Story Katrina definitief afgeblazen

American Crime Story gaat niet langer met Katrina aan de slag. Na verhalen over O.J. Simpson en de moord op Versace was het de bedoeling om een seizoen te maken over de gevolgen van orkaan Katrina. Dit is nu van tafel.

O.J. Simpson en Versace

Tijdens Television Critis Association Winter Press Tour heeft FX-president John Landgraf uitgebreid gesproken over de plannen van American Crime Story. De intentie is om losse seizoenen te maken van grote gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Het eerste seizoen was een doorslaand succes met een verfilming van de rechtszaak rondom O.J. Simpson, het tweede verhaal werd de moord op Versace.

Katrina geen optie meer

Netflix heeft de internationale streamingrechten, waardoor we reikhalzend uitkijken naar het vervolg. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat het verhaal rondom Katrina zelfs het tweede seizoen zou zijn. Het project liep al vertraging op, waardoor Versace de voorrang kreeg. Nu is het project zelfs stopgezet. “Katrina is geen optie meer”, aldus Landgraf. “We hebben drie à vier ideeën waar momenteel aan gewerkt wordt. We zitten in de fase van research en er zijn schrijvers actief.”

Veel seizoenen op komst

Een tipje van de sluier gaf Landgraf nog niet. “Ik kan op dit moment niet vertellen welk verhaal er als eerste klaar zal zijn. Mijn gevoel is echter dat alle huidige ideeën uiteindelijk in productie zullen gaan. Het is dan ook onze intentie om nog veel seizoenen van American Crime Story uit te brengen.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?