Laatste nieuws over Netflix

Amsterdam speelt rol in Sense8 seizoen 2

Sense8 Amsterdam Netflix

Amsterdam zal voor een deel het decor zijn van het tweede seizoen van Sense8. De populaire Netflix Original serie heeft voor komende zomer een aantal opnamedagen gepland in de Nederlandse hoofdstad, zo is aan De Telegraaf bevestigd. Wanneer deze opnames precies zullen plaatsvinden in de zomer is niet bekend gemaakt.

Sense8 debuteerde vorig jaar op Netflix en het werd één van de meest besproken series van het afgelopen jaar. Sense8 is bedacht door Lana Wachowski en Andy Wachowski, ook bekend van The Matrixx. Zij staan bekend om de verrassende verhalen en dat gaat ook zeker bij Sense8 op. In de serie staan acht personages centraal, die allemaal op een andere plaats in de wereld wonen. Van San Francisco tot Nairobi, van Mumbai tot Tokio. Hoewel ze elkaar niet kennen, kunnen ze zich plotseling wel in elkaar verplaatsen en zo hulp bieden aan de ander. De apotheose speelde zich af in IJsland, waar voor het eerst de acht karakters samen komen.

Sense8 in Amsterdam

Het nieuws dat er ook een tweede seizoen komt van Sense8 is al een tijd oud. Het nieuws dat hiervoor opnames in Amsterdam zullen plaatsvinden is wel nieuw en ontdekt door De Telegraaf. Kajsa Ollongren, wethouder van Amsterdam, heeft het nieuws tegenover de krant bevestigd. “Ik vind het mooi om te zien dat een succesvol bedrijf als Netflix zich hier thuis voelt. Netflix besloot vorig jaar ook om hier het Europees hoofdkantoor te vestigen. En nu kiest Netflix de stad als decor voor een grote productie’’, vertelde Ollongren trots.

Het is niet voor het eerst dat een productie van Netflix naar Amsterdam komt om opnames te maken voor een serie. In een seizoen van The Trailer Park Boys zijn ook fragmenten in Amsterdam opgenomen. Amsterdam merkt steeds vaker dat de stad een populaire locatie is voor films en series. Toen voor Oceans Twelve de sterrencast naar Amsterdam kwam was dat nog uniek. Tegenwoordig is Amsterdam steeds vaker het decor in een film of serie. Het bewijst de waarde van het Amsterdamse filmbeleid en de inspanningen van onze filmcommissaris.

Seizoen 2 van Sense8 op Netflix

Het is nog niet bekend wanneer Sense8 seizoen 2 op Netflix te zien zal zijn. Aangezien de opnames in Amsterdam pas deze zomer zullen plaatsvinden is het goed mogelijk dat de lancering van het tweede seizoen pas in 2017 zal zijn, of op zijn vroegst eind 2016. De makers van Sense8 hebben eerder al laten weten dat het creëren van de serie enorm veel tijd vergt. De hoofdpersonen komen uit acht verschillende steden en er wordt ook daadwerkelijk vanaf locatie gefilmd, zoals dus ook in Amsterdam zal gebeuren.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?