Laatste nieuws over Netflix

Analisten kondigen aan: Nieuwe prijsverhoging Netflix aanstaande

Gaat Netflix de abonnementen weer in prijs verhogen? Zelf heeft de streamingdienst hier niets over laten weten, sterker nog aan het einde van 2023 werd gemeld dat dit voorlopig in de koelkast stond. Analisten denken daar alleen anders over.

UBS Securities

De analisten van UBS Securities houden onder meer alle streamingdiensten in de gaten. Zij laten in een nieuw rapport duidelijk naar voren komen dat Netflix om de groei en de winst te laten stijgen dit alleen kan realiseren door de prijzen van de abonnementen te verhogen. De letterlijke zin van de analisten is dan ook: “We verwachten dit jaar tariefsverhogingen te zien bij Netflix.”

Navolging van Amerika en Engeland?

De prijzen zijn in Nederland en België al enige tijd ongewijzigd. Dat is anders in de Verenigde Staten en Groot-Brittannie. Daar zijn de prijzen namelijk in oktober verhoogd, naast het goedkopere abonnement dat is in gevoerd waarbij je ook reclame zichtbaar krijgt. Co-CEO Greg Peters liet eind 2023 weten dat prijsverhogingen grotendeels in de koelkast waren gezet, omdat de nieuwe abonnementsvormen met advertenties waren uitgerold. Daar proces is als we de analisten mogen geloven in de loop van dit jaar dus wel voorbij.

➡️ Wat kost een abonnement op Netflix?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?