Trailers

Anne met een E deze zomer terug met tweede seizoen

Anne met een E zal deze zomer verdergaan op Netflix met het tweede seizoen. Moesten we vorig jaar nog wachten tot het Canadese CBC, waar Netflix de serie samen mee produceert, de afleveringen eerst had uitgezonden. Nu verschijnt het seizoen eerst op Netflix. Waar het seizoen in Canada vanaf september draait, kunnen wij op 6 juli al kijken naar het tweede seizoen.

Weesmeisje Anne is niet gewenst

Anne met een E, of Anne with an E zoals de Engelse versie van de serie luidt, was in eerste instantie bedoeld als miniserie. Het verhaal van het weesmeisje Anne Shirley bleek zo’n voltreffer dat werd besloten om het klassieke verhaal een vervolg te geven. Anne wordt geadopteerd door broer en zus Cuthbert, die eigenlijk teleurgesteld zijn omdat ze een jongen hadden verwacht. Het kost Anne dan ook enige tijd om aan te sluiten bij het gezin en ook haar eigen leeftijdsgenootjes. Haar sterke karakter zorgt ervoor dat ze toch slaagt.

Anne met een E roert opnieuw grote thema’s aan

Het tweede seizoen bestaat zelfs uit tien afleveringen en zal het verhaal vervolgen over de opgroeiende Anne. Er verschijnen nieuwe gezichten in het verhaal en daarnaast worden opnieuw thema’s aangeroerd zoals identiteit, vooroordelen, feminisme, pesten en gendergelijkheid. Op 6 juli zal het volledige seizoen verschijnen.

Bekijk alvast de trailer van Anne met een E seizoen 2

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?