Laatste nieuws over Netflix

Anthony Hopkins in nieuwe Netflix-film over de paus

Netflix brengt volgend jaar een film uit over de paus. Hierin spelen onder andere Anthony Hopkins en Jonathan Pryce een hoofdrol. Een titel voor de film is nog niet bekend volgens Variety, maar de opnames zullen spoedig van start gaan.

Kerkelijk leiders

In de film zullen zowel Hopkins als Pryce in de rol van een paus kruipen. Hopkins zal paus Benedictus XVI spelen en Pryce paus Franciscus. Paus Franciscus is huidige kerkelijk leider van de katholieken en Benedictus was zijn voorganger.

In de nog naamloze film zal de relatie tussen de twee pausen uitgelicht worden. De kerkelijk leiders hielden er een andere visie op na en dus was de koers die paus Franciscus vaart sinds zijn beëdiging interessant om te volgen. In november starten de opnames in Argentinië. De film zal geregisseerd worden door Fernando Meirelles. Hij vergaarde roem met onder andere Blindness en 360. Voor laatstgenoemde film werkte Meirelles ook al samen met Anthony Hopkins. Eind dit jaar wordt de acteur alweer tachtig jaar, maar nog altijd behoort hij tot de topacteurs van Hollywood.

Ook Pryce is geen onbekende in de wereld der acteurs. Hij is voornamelijk bekend van de Pirates of the Caribbean-films, waarin hij Governor Weatherby Swann spelt. De vader van Elizabeth dus. Daarnaast had hij ook een rol in de James Bond-film Tomorrow Never Dies uit 1997.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?